lördag 18 oktober 2014

Planera!

Wooop wooop!! Har lyckats hålla mig ifrån värktabletterna. Vill inte ta det för ofta....
Jag har suttit o planerat för hur jag ska få in träning o promenad i veckorna. Ska jag kunna ta mig ner 15 kg till i sommar måste jag ge gärnet!!! Att det ska behöva va så svårt!!! Jag är ju ingen morgon människa, o på kvällarna är jag heeelt slut!!! Tim har kommit in i sin tre års trots o är suuuuper aktiv från tidig morgon tills hans somnar. Han testar ALLT. Han kan o vill ALLT! Han har ju varit pieace of cake sedan han va bebis. Glad o nöjd o bara varit. Lyssnar o gjort som vi sagt. Men nu är det som om han själv känner att han börjar bli större. Han är en egen individ med egna åsikter o VILJA. O jag tycker i ärlighetens namn att det är helt FANTASTISK!! Att han faktiskt tar för sig, han me! Det är ju så man utvecklas! Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte tar på ens krafter! Det började smyga sig på i våras, o då va Ida fortfarande inne i sin trots period. Det va krig ofta här hemma. Ida som ville bestämma över Tim, o va van att kunna göra det, o Tim som började säga ifrån med sin egna vilja. I sommras va det cool lugnt. De kom jätte bra överens. Men sen nu under hösten har det börjat igen. Skillnaden nu är att Ida är lugn som en fil bunke. Hon bråkar inte o bossar över Tim utan försöker snarare lösa saker o ting. Hon känns så stor. Det är så lätt o resonera o diskutera med henne. Hon vill sj ha mkt svar på frågor. Det är mycket varför? från dom båda. O jag älskar't! Det är ju så de lär sig. Att fråga! 
Ja, nu vart det här ett mkt längre inlägg än tänkt. Men vill att ni ska förstå lite hur jag har det :) Lägg sedan på att jag jobbar med barn i samma ålder som mina (1-3år) jag spenderar praktiskt taget 24-7 med barn. Man blir trött. Psykiskt! Därför tror jag oxå, att det för min egen del iaf, är så viktigt att jag mår bra o tar hand om mig sj. Träna är ju nåt jag älskar. Jag tror att jag skulle må så mkt bättre om jag kom igång ordentligt med träningen! Jag skulle bli o må bättre på så många olika sätt!

Jag har så svårt o ta mig upp o träna på morgonen. Även om det är sååå skönt när det är gjort! O promenader i mörker för jag INTE. Det går inte! O då min vända jag kan PW riktigt på är ca 30 min kom jag på att min rast på jobbet är ju 30 min. Mitt på dan. Jag SKA ta mig ut på en promenad då. Jag jobbar max två timmar till efter jag tagit min rast (förutom onsdagar, då kan det bli 3.5) men det ska jag orka. När jag o barnen kommer hem kan jag vila en stund innan jag tar tag i allt. O onsdagar när vi kommer hem så sent går ändå allt i ett tills de ska sova. Då kan ja me gott samvete sätta mig i soffan när de lagt sig ;) O de dagar jag kör styrka så orkar jag upp på morgonen så gör jag det då. Annars kan ja göra det på kvällen. Jag kommer följa träningsboken (Olga Rönnbergs) till punkt o pricka o ta mig igenom alla steg för att sedan kunna köra på bok nr 2! :)

Har skrivit upp för o ha koll. Framför allt de dagar då det är nåt efter jobbet. Så jag kan planera in träningen.

En dag i veckan är det vila som gäller. Antingen onsdagen el söndagen. I boken är det söndagen men då är man ju ledig o då kan man ta sig ut när det är ljust! Som vi gjorde idag tex. Jätte mysigt!

Nu ska jag fortsätta peppa mig mentalt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar