lördag 7 juni 2014

En stor förändring har skett!!

I tre års tid har jag bytt blöjor, hela dagen lång! Om det inte varit mina barn så barnen på jobbet. I två års tid har vi haft TVÅ blöj barn här hemma. Nu är det slut me blöj byten. Näääästan! Tim är heeelt blöjfri. Har varit helt utan dagtid, även när han sovit på dagen, i nästan 6 veckor nu. O det går hur bra som helst! Nu har även hans natt blöja varit torr i drygt en vecka. Han kissar innan han lägger sig o sen på morgonen när man tar av han blöjan. Så nu i natt provar vi helt utan så får vi se. Han vill inte ha blöja. O ist för att det ska bli lite tjafs varje kväll så ska vi nu testa. Går det så går det! :) Annars är det bara o ha en på natten. Det är ABSOLUT ingen stress el bråttom. Vi låter honom bestämma, precis som me Ida. Trodde inte han skulle sluta så snabbt, när han bara va 2 år o 3 månader. Dels är han kille, o de kan va lite senare med sånt, o dels så visade han, bara för några månader sen, noll intresse. Hade tänkt prövat i sommar. Men sen bestämde han sig bara sj för det o då va det ju bara o köra på't liksom! :)
Ida slutade göra nr 2 i blöjan när hon vart 1.5 år. Då ville hon sitta på toan. Strax efter hon fyllde 2 år sa hon bara att hon ville sluta me blöja. O hon har kanske kissat på sig MAX fem gånger då efter hon slutade (beräknat på ett halvår ungefär) o vi hade tänkt även me henne att vi skulle prova på sommaren. Hon har dock fortfarande på natten. Hon sover så otroligt tungt ibland att hon inte vaknar när hon behöver kissa. O hon kissar en hel del på natten. Men natt blöja kan barn ha läääänge. Känner mig inte alls stressad el orolig över det, det kommer det me så småningom! :)
Nu har ju mina barn varit rätt tidiga me o sluta me blöja. Av erfarenhet genom jobbet brukar de flesta sluta runt när de fyller 3 år. Haft undantagsfall som varit 4 år tom. Så mitt tips är att stressa inte. O TVINGA definitivt inte ditt barn. Det kan bara få motsatt effekt. De slutar när de är redo! O skäll aldrig på ditt barn om det kissar el bajsar på sig. Även det kan få motsatt effekt. Säg bara: -Sånt händer, det är ingen fara! Vi sköljer av dig! O så brukat ja bara påminna om att de måste gå på toa om de behöver!
Har så mkt tips o idéer mm ja skulle vilja dela me mig av, men nu är jag TRÖTT!! Ville egentligen bara sticka in här en snabbis o berätta om en ny fas i vårat liv, den blöjfria fasen ;)

Godnatt på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar