måndag 30 juni 2014

Jisses vilken dag!!

Vaknade o va sååå trött!! Masade mig upp o gjorde mig i ordning. Patrik cyklade till Willys för o köpa färskt nybakat bröd. Jag får för mig att titta på de nya knivarna vi köpte på Ikea igår. Tänker att jag ska vara försiktig, o jag ÄR försiktig. Men skyddet på ena kniven liksom hakade upp sig så jag slant. REJÄLT!!! Fy sjutton alltså!! Det FORSADE mörkrött blod. Det glipade ordentligt. Det va DJUPT sår. Jag ringer Patrik o gråter o säger att han gärna får lägga på ett kol. Barnen höll sig som tur va lugna. Min första reaktion va o hålla fingret över diskhon (pga blodet) o spola me vatten?? What was that?! Haha! Jag hade ju liksom inte bränt mig. Aja, lyckades få Ida o ge mig papper. Sedan kom Patrik hem o lindade fingret me en rejäl kompress....

Snyggt :P

Ja ringde sedan jobbet. Som för övrigt undrar om ja gör allt för o få semester tidigt o slippa jobba ;) Haha, dom är roliga dom! Sara svarade o frågade vad ja nu hade gjort. Haha! Sa att jag blir lite sen för jag måste återhämta mig. Jag vart snurrig, trött o skakade! Hon erbjöd sig o leka sjuksköterska. Så jag tog me sår strips o svängde förbi Apoteket o köpte kompresser o tejp. Så när jag kom till jobbet fixade vi i ordning o så tejpade Sara o lindade det så fint. Hon är en riktig hejare på det där hon! Maria fick distrahera genom o prata me mig hela tiden ;) Hon på Apoteket o alla ja träffas på tycker att det skulle behöva sys. Men ALDRIG att nån rör mig me nål på fingerspetsen!!! Då tar ja hellre ett ärr!! Dagen gick bra. Har så bra kollegor så jag kunde ta det lite lugnt o behövde inte byta blöjor, torka barn o så :P
Det svider, dunkar o gör ont till o från. 

Åkte hem o svängde förbi Gränby. Handlade lite på kvantum o kollade stadium efter skorna. Men de va slut där me :( Kom hem me en keps o en ny sportflaska, då min gamla spruckit. Kom hem lagom till o hinna läsa för barnen. Patrik tog en promenad o när ja läst klart för barnen tränade jag. Skönt!! Jag är fortfarande förkyld o hostig, men orkar inte bry mig...
Vart en sen middag strax efter kl åtta. Sen fixade jag me nåt som jag, om ja orkar o hinner, berättar mer om i morrn ;)

Nu ska jag sova... Godnatt!

söndag 29 juni 2014

Uppkrupen i soffan...

Med en bok o en filt under läslampan. Ljus är tända. Känns som höst?! :( Fy bubblan va kallt det är!! Hoppas sommaren kommer SNART!! Finns inget o se på tvn, för trött för o ta tag i nåt praktiskt. Här sitter jag tills ögonen locken stängs... Tänderna är borstade, sängen uppbäddad (heter det så?) rullgardinen nere. Allt redo för säng dax när jag inte orkar läsa mer :)


Fick ändrad tid på jobbet denna vecka. Mån o tors fick byta plats så jobbar 9-16.30 i morrn o 8-13.15 på tors. Gör mig inte ett dugg, är ju bara bättre o skönt o sluta tidigt dagen man går på semester!!! :D 4 dagar kvar....

Alone AGAIN!!!

Nu är det faktiskt inte roligt längre!! Ons, tors, lör o idag är mannen borta... Nån kväll nångång ibland kan va skönt. Men inte så här ofta. Fy för o va själv!! Beundrar dom som är ensamstående (även om det inte alltid är frivilligt) som klarar det. Tycker väldigt synd om er som inte klarar det. Hua, förstår er. Jag vet ändå att jag har en man som kommer hem. En stor styrkekram o eloge till er alla ensamstående!! Ni är så jävla starka!!! 

Nu ska jag iaf ta bort gammalt nagellack o sen ta mig en dusch innan ja kryper upp här i soffan....

Hmm, kanske ska tända nån lampa el nå ljus ist för o sits här i mörkret...

By the way, Patrik meckar än en gång med sin bil. Det är körförbud på den just nu. O vi behöver två fungerade bilar. Så till hans försvar kan jag säga att det va det sista han ville åka o göra i kväll, men ett måste. Han är duktig han min älskling!!

Trötta barn!!

Barnen har precis lagt sig. De dealade till sig o få va uppe lite längre mot att det inte vart nån läsning. De ville titta på Madicken o dricka välling. Men jisses så trötta!! Trodde Ida skulle somna.
Tar nog inte många minuter för dom nu innan de sover... De är än så länge tysta... 
Mamma o jag va ju till Lager 157. Fy va med mkt skit :/ Dålig kvalité... Köpte dock två Bondelid klänningar till Ida...





Älskar verkligen dom!!

Bondelid va väl det enda märket, som det oxå va kvalité på. Men de kostar ju därefter, även om de va rätt prissänkta här. Mer än detta vart det inte där...
Sen åkte vi till skopunkten. Efter ett par vändor gav jag upp där. Lägger hellre till ett par extra hundringar o får skor av kvalité. Har haft en par snygga adidas i mååånga år. Som jag älskat o de är så sköna!! Inte sånna där träningsskor (det har ja redan ;) ) utan skor man kan ha till vardags. Sååå, jag gick in på stadium, där jag förälskade mig i ett par Nike skor. Sååå grymt snygga!!! Med lite högre typ kilklack. De va ju såklart slut i min storlek :( Men ska ta en vända upp till Gränby o kolla oxå. Annars blir det till o leta gärnet på nätet. Jag SKA ha dom!!!
Mötte sedan upp mannen o barnen för en sväng på Ikea. Men nej, det va en SÅN dag, en sån dag barnen inte ville samarbete alls!! Nu va jag iof orättvis. Tim skötte sig, busig får man va. Men inte elak!! Som Ida va vid ett par tillfällen. Sa åt henne att nästa gång du gör nåt åker vi hem o det blir ingen middag på Ikea (de gillar verkligen o vara där, o äta där, så det va ett hot) Det slutade med att vi åkte hem. Hade ingen lust o äta där, med grymt mkt folk, me bråkigt barn. Hann få me mig en grej hem. Vi som skulle ha massor. Det vart en stooor bricka...

Vi har en liiiten. Men det blir ju 20 vändor fram o tillbaka när man ska bära ut saker på uteplatsen. Med denna blir det bara fyra ;)

Vi får åka dit en dag på fm el när vi har barnvakt. Ida va alldeles för trött.. Hon skulle verkligen behöva sova 30 min på dagen. Men det är omöjligt!!!
Det vart iaf middag hemma....

Iväg me mamsen!

Ska iväg på shopping äventyr me mamma. El typ, en affär. Ska spana in Lager 157 (tror ja den hette) får se hur mkt jag orkar. Planen är att familjen ska åka till Ikea i em. Lite som behöver handlas o tittas på :)

I'm ready!!!

Har kanske skrapat ihop ca 3 timmars sömn i natt... Så trött lär jag bli om nån timme sådär... Hade tänkt vila när Tim vila. Men nu blir det iväg me mamma ist. Kanske lika bra. Så jag är riktigt trött i kväll när jag ska sova! I natt han jag sova kanske en timme o sen vaknade jag av regnet som smattrade SJUKT högt mot fönsterbläcket. Två timmar låg jag vaken. Sen gav även Patrik upp (efter ett försök att tänka att det kan va avkopplande :P haha) han hämtade tidningar o la på fönsterbläcket. Då vart det äntligen tyst. Men då va jag så pigg så låg vaken ytterligare ett tag :/ Barnen kom in kvart i sex. Gah!!! Men vid halv sju somnade de om o sov till halv åtta. Mission complite!! Börja sova längre på mornarna ;)

Nu ringde mamma. Dax o ge sig av! Höres!!

lördag 28 juni 2014

Håll tummarna nu!!!

Åh, har hittat den perfekta 30 års presenten till min älskling!! Håll nu tummarna att det går som jag vill!! Kommer nog tråkigt nog inte att kunna skriva ut det på ett tag. Tror ju inte han läser bloggen. Men vill inte att han ska höra ryktesvägen ;) Han fyller inte förrän i november. Men det kostar lite så det gäller o spara i tid! Men hur sjutton spar man i smyg?? Vi har ju tillgång till varandra alla konton så fort man loggar in på sitt kan man se den andras (vi har valt det så för att det är lättast) men hur spar jag då? Måste komma på ett sätt. Vill hålla det hemligt så länge det går, men det krävs en hel del planering mm. Sånt jag i slutändan nog MÅSTE prata med honom om :S Aja, får se. Det här kanske inte alls går som jag vill o då skiter sig allt o jag måste komma på nåt nytt. Gah, vad jobbigt det är innan allt är klart. Men också sååå kul!! Älskar sånt här!! :D O fixa bästa presenterna till dom jag håller kär!!
Bildlöst inlägg... Kunde inte hitta nå passande ;)

Alone...

I ons va Patrik ut me några polare. I tors va han i väg o mecka me bilen, idag är han återigen ut me en polare. Men det gör mig inte ett dugg :P Haha! Tycker bara det är kul att han gör saker, träffar sina polare! :) Jag får ju göra det hur mkt ja vill, när ja vill. Typ så har vi det! Här är vi inga som hindrar varandra från o göra saker :)
Blir ett perfekt tillfälle för mig o sitta o kika runt på Patriks 30 års present!! :D Det gäller o va ute i tid!!

Bodyguard på tvn. Datorn på, blocket framme o ett glas cola, o ett tänt ljus såklart :) Mysigt när det är grått o trist ute!

Middag på tu man hand

med älsklingen. Barnen va så trötta såå!! Så strax efter kl sju hade de somnat. Vi åt toastskagen (favvon) till förrätt o smördegsinbakad fläskfilé me hemmagjorda potatisklyftor, beasås o sallad. Vart ingen efterrätt. Mannen vart för mätt o jag har haft så svårt o äta nåt de senaste dagarna :/ Men gott va det!

Nom nom!

Matlagning pågår!

Äntligen känner jag smak! Det måste firas med god dryck...

Ett glas cola zero medan ja lagar middag :)

En vilo stund!

Märks att ja fått tillbaka mob va? ;) Kommer inlägg på löpande band! Haha! Jag ligger just nu på sängen o försöker vila lite. Patrik badar barnen, så man får passa på! Vi kände att barnen, o vi, behövde lite luft. Så det vart en liten runda förbi barnens "dagis" o ankdammen o vidare till affären. Jag o Patrik gick, Tim satt i vagnen o Ida cyklade. Hon har blivit en riktig hejare på o cykla! Två vurpor gjorde hon, en av dom flög hon rätt ordentligt ner i ett dike. Såg bra roligt ut! Haha! O det gick bra för henne. Upp o cyklade vidare. Envis som morsan sin ;)

Tim försöker titta på när syrran cyklar....


Hejar på ankorna!


Vi vände på sittdelen till vagnen så Tim kunde sitta framåt ist :)

Handlade lite o sen gick vi hem o fikade...

Idas o min kladdkaka fick tummen upp ;) Jag smakade en tugga men bestämde mig för o vänta till kvällen....

Jag o mannen har nämligen planerat en tre rätters middag. Yammy!! O jag känner lite smak igen!! *tummen upp på det*

Den stunden vi va ute tog de sista krafterna ut mig. Känns verkligen när man anstränger sig att man inte mår bra... Så här ligger jag...

Försöker att vila iaf...

Känns som att det varit en bra o mysig dag idag. Helt perfekt! Ska bli skönt me en mysig kväll me älsklingen!

Pärla o bak!

När jag åt frukost började barnen att pärla, där satt de till halv tolv när Tim skulle sova. Ida satt där en timme till...

Bara gula pärlor skulle Ida ha ;)


Tim byggde han me. Gjorde även pärlhalsband :)


Ida gjorde armband av piprensare!

Medan Tim sov bäddade jag o fixa me disken o lite blommor. Sen fick Ida o jag för att vi skulle baka. Så vi slängde ihop en kladdkaka!


När man får barn får man offra sig. Aldrig mer slicka ur skålen :,( Haha!

Nu är fikat till mellis fixat ;) Kladdkaka, glass o jordgubbar! Mums! Men först nu ska barnen äta lunch!

Helg frukost när den är som bäst!


Färska jordgubbar i filen är ju så yammy!!! O knäckemacka me keso o tomat. Ett glad juice o den stora koppen me kaffe ;)

A memorial line

Tänk att det idag är exakt 3 månader sedan jag fyllde 30 år. Va tiden går fort!! Det va den BÄSTA födelsedagen ever!! Många som kom o grattade o firade mig på min dag. Kändes helt fantastiskt!!

Fix i ordning innan alla kom!


Den stoooora underbart goda fina tårtan!!! 


Jag o min syster <3

O det va inte slut på min födelsedag denna dag. Redan nästa helg skulle jag iväg på en hemlig överraskning. Hade ingen aning om nåt. Bara packa en väska o sätta mig i bilen...

Om the road!!


Kusin Malin, mamma o moster!


Amanda körde o styrde kosan mot Stockholm!

Jag misstänkte då att vi kanske skulle hem till min andra moster el kusin. Det vart till kusinen o hennes GIGANTISKA fina hus!! Va så kul o få se det! :D Där vart vi tilldelade rum o sova i. Jag fick sova sj ;) 
Det åts super god middag. Dracks champagne. 
Sen styrde vi kosan till Stockholm city. Inte ett ont anande om vad som skulle hända. Än en gång vart jag nervös! När vi kom fram förstod ja...

Vi skulle se på flash dance på China teatern! :D

Det va grymt bra!! Jag både skrattade o grät! Efter det styrde vi kosan tillbaka till min kusin där vi åt lite till ;) O pratade ända in på småtimmarna...

:)




Nom nom!!

Dagen efter vart det god frulle o en långpromenad!

Så mkt gott!!


Fint promenad stråk längst vattnet...


Tjej kusinerna <3

När vi kom tillbaka vart det lunch innan hemfärd. Hade en helt fantastisk helg!! Tänk att få bli ompysslad så en hel helg! Den kommer för alltid finnas kvar i mitt hjärta <3

Några veckor senare vankades det födelsedags presenten från Patrik. En London weekend!! Det va med både glädje o fasa jag såg fram emot den. Barnen skulle för första gången sova ifrån oss båda i mer än en natt... Men det gick kanon!! O vi hade en helt underbar resa!!! Så mkt vi hann se! O shoppa! O äta gott! :) Tiden där gick väldigt fort. Vi gick längst westminister Abbey, såg London eye (jag vågade inte åka :P) Big Ben, Några statyer :P London Bridge, Tower of London, Madame Teussude, jag har säkert missat en massa. Vi gick flera mil varje dag!

Planet...


London eye...


Vi o Big Ben ;)


Första ölen!


Man blir törstig av allt promenerande!


London Bridge...


O nån annan byggnad :P

Alla kort från London togs med systemkameran. Så detta kan ja bjuda på från mobilen :)
Tack min älskade man <3 som bjöd på denna resa, äntligen fick jag min weekend resa jag alltid drömt om! :D Vi fick mersmak o det blir definitivt fler sånna ;)

Av pengarna jag fick kunde jag äntligen göra nåt jag velat såååå mkt sedan Ida kom. Tatuera barnens namn! Så ännu en av mina livs drömmar gick i uppfyllelse tack vare min födelsedag, tack vare alla Ni fina!! <3
Den 9 maj slog drömmen in. Mina älskade, fina, underbara barn vart förevigade på mina armar...



Vart grymt nöjd!! Vart precis som jag hade hoppats! Fint o feminint! 

Va rädd att det skulle bli för stort o blaffigt. Men det vart det verkligen inte! Känner mig FIN i dom! O så har kommentarerna om dom som jag fått låtit oxå :)

Detta va det som hade med DEN STORA födelsedagen 30 år!!! Saker som för alltid kommer vara förevigade i mitt hjärta <3

Nu ser jag fram emot en sommar med mina älsklingar. En sommar som innehåller massa roligt. Jag ska NJUTA, KOPPLA AV o HA KUL!!!!!!!! :D

Still the same!

Vaknar av barnen kl halv sju... En halvtimme bättre iaf. Det tar sig! Jag känner mig inge bättre idag än igår... Vad är detta för skit?!! Mått såhär i 6 dagar nu... Tors, fre o idag har varit värst... Kan på ett sätt känna att det känns bra att det regnar (FÖRLÅT) men då behöver ja inte ha dåligt samvete över att ligga inne. Trist för barnen o Patrik bara. Men, finns inget dåligt väder, bara dåliga.... kläder ja! Jag har oxå världens magknip idag. Börjar undra om jag är känslig mot laktos? Har ätit fil till frulle i flera dagar nu o ca en timme efter får jag en magknip from hell!!! Kan ju tex inte dricka mjölk bara sådär, då får jag oxå ont... Men konstigt att ha ont nu när det är över 12 timmar sedan ja åt... Aja, sovmorgon idag va det ja. Ska lägga ifrån mig mobilen o krypa under täcket i mörkret i sovrummet o lyssna på hur regnet smattrar mot fönster... Underbart!!!

fredag 27 juni 2014

Jag bara måste ju!!!

Mobilen är som den ska!! Hemma hos mamma ;) Man får ju en ny när man lämnar in sin då det är billigare för dom så. Det känns gött me en ny! 
Då det varit sååå bildlöst här måste ja ju kompensera det. Så här kommer den osminkade sanningen på sjuklingen...

Hej kom o hjälp mig!!! Haha!!

Nu blir det kvällis i form av en knäcke macka, sen är det nog dax o sova :)

I morrn är det en STOR dag! I dag me iof ;)

Patrik är i detta nu o hämtar ut min mobil. Om de nu inte är super kräsna o noga att det måste vara jag... Förvånar mig INTE!! Spec eftersom jag inte fick nå inlämnings kvitto, fast jag frågade om det o då sa de att det inte behövdes... Återstår o se när han kommer hem. Men ska bli såååå skönt o få tillbaka den. Nu kan jag äntligen börja blogga med bilder igen!!

I morrn då. Jag ska få min första sovmorgon på TRE veckor. Fattar ni att jag längtar?! Man börjar ju ifo vänja sig me o gå upp tidigt, men vore underbart o kunna få dra sig liiite iaf ;) Vi renoverade ju sovrummet o sov inte där inne på två helger, utan i vardagsrummet. Då gick det ju liksom inte o sova länge. Vet inte hur ni har det o gör med sovmornar o så. Vi har ju alltid haft så att jag har haft sovmorgon på lördagar o Patrik söndagar. I bland har vi bytt när vi velat! Även när vi varit lediga 3 dagar tillsammans el tom längre så som sommarn o vid jul, så har vi haft det så. Alltså inte varannan dag el nåt. Sen har man ju kunnat tagit nån då o då ändå ;) Men vi tycker att det är trevligt o äta frukost tillsammans hela familjen också. Just i morrn längtar jag extra mkt eftersom jag mår som jag mår... Blir inte bättre, blir gaaalen!! En positiv sak är att jag iaf gått ner nästan 1 kg. Tror det beror på att jag skärpt till min mat en hel del. Nu vill jag bli frisk så jag kan börja ut o gå o träna!

Det vart grillat till middag idag iaf. Mamma kom med Ida vid tjugo över fyra. Är så himla glad att Ida fick vara där. Hon hade haft det så kul så!! :) O de har bestämt att Ida ska sova där nån dag, utan Tim tyckte Ida ;) Så det ska hon såklart få! Vi hade planer på o äta ute då det va rätt varmt när Patrik började grilla, men sen drog mörka moln in o det blev kallt. Så vi åt inne. Barnen åt jätte bra! Alltid så himla kul! Det vart lite senare middag en vanligt, men det är ju sommarlov så det gööööör inget!! Haha! Ida sover nu som en stock sen några minuter tillbaka. Men Tim ligger o snurrar runt hör ja :P

I kväll blir det lugna puckar. Ska snart ta mig en dusch o sen mysa ner mig i soffan resten av kvällen. Morgondagen har vi än inga planer för. Beror lite på hur jag o Tim mår (även Ida verkar va på väg o bli snorig :/ ) o väder.

Hoppas Du har en bra fredag kväll!! :)

2 timmar o 20 min kvar

Sen kommer mannen hem o har semester i 4 veckor! :D Skönt! Behöver bara tänka på mig själv på morgonen nästa vecka. O inga barn o hämta efter jobbet. Troligtvis ska Patrik o barnen iväg på egna äventyr några dagar :)
Fick mig en välbehövlig vila på en timme innan Tim kom o väckte mig kl 13. Ringde mamma o hon sa att Ida va o lekte med Isadora o en grann flicka o pojke. Hon fick va me dom ute :) Mamma höll såklart ett vakande öga på henne! Hon skulle komma me Ida om hon ledsnade, ville hem el om det vart för mkt för mamma. De har inte dykt upp än ;) Så då gissar jag att det går bra! Jag är sååå tacksam att hon får vara där. Jag o Tim har ätit mellis, jag byggde ett duplo hus till honom som han lekte med en stund medan jag låg i hans säng o höll han sällis o tittade på :)
Men nu ville han titta på film igen. Får lite dåligt samvete över hur mkt han får titta på tv idag :/ Men det är EXTREMT sällan det blir såhär, o jag gör mitt bästa! Är man sjuk så är man.... O det är SÄLLAN jag blir såhär dålig!!
Mkt gnäll om hur dåligt jag mår just nu. Men så bli det då detta är en slags dagbok o jag skriver om hur det är just nu. Men jag är trots allt LYCKLIG!!! Har ju de bästa man kan ha! Mina barn <3 O min man <3

Nu är det "bara" 2 timmar o 5 min kvar tills mannen i mitt liv kommer hem <3

O där försvann även smaklökarna...

Gah!! Att inte känna nån smak av det man äter el dricker suger!! Känns sååå värdelöst o äta god mat el dricka god dryck då. Vi hade tänkt grilla o haft lite firande då Patrik går på semester idag. Jag tänkte öppna en flaska champagne som är sååå god!! Men nej, jag kan lika gärna hålla mig till vatten. Inte ens cola smakar nåt :( Får se om det blir nå grillat el ej!
Lämnade iaf Ida hos mamma vid kvart över nio. Hon hade iaf vaknat på rätt sida o varit så gullig hela morgonen. Skön för henne o komma ifrån oss sjuklingar lite! Hon har iaf det bra där borta ;) Jag o Tim tog en sväng förbi affären då det behövde smör o juice. Fick även bli två askar till me jordgubbar o en varsin plocksallad till mig o Tim till lunch. Finns inte en chans att jag orkar ställa mig o laga nåt! Han valde sj makaroner, kyckling, ägg, maj, morötter o melon :) Jag tog lite jag me, 20 kr st vart det för dom, så det va ju inte höjdar mkt i dom om ja säger så. Men mer fick jag ändå inte i mig. När vi gick hem lekte Tim lite på en lekplats längst vägen. Men jag orkade inte länge. Solen o värmen tar kål på en när man mår såhär! Gick hem o han stannade på våran uteplats o lekte medan jag packade upp o sen gick jag ut en stund till honom. Redan kvart i elva sa han att han va hungrig så vi gick in o åt. Han åt sin sallad, plus en macka plus en massa jordgubbar ;)
Han är så rolig. Ville inte alls sova, va inte trött. Igår somnade han inte förrän strax efter halv ett. Nu la jag honom strax efter halv tolv o fem min senare sov han :P Nu tänker jag passa på o göra detsamma!!

Mår sämre än sämst....

Trodde det skulle ha börjat vända vid det här laget. Men det blir bara sämre... Sovit kasst i natt, har haft feber, har nog det nu me. O så har hostan kommit oxå. Jag mår skit o vill bara krypa under täcket o ligga där hela dagen.. Men det går ju icke! 12 timmar kvar tills jag får göra det, hur ska jag orka!! Troligtvis ska Ida hem till min mamma på fm o leka me Isadora som är där. Hoppas det så det blir liiite lugnare här hemma. O jag hoppas på att hon kan få vara där tills Tim har sovit så jag får sova då ja me...
Nej, nu kallar plikten!!

torsdag 26 juni 2014

När man är där nere, finns det bara en väg, o det är upp!

Kalla mig fjantig, o orkar du inte läsa om mitt vikt tjat så sluta läsa nu...

Efter att jag ställde mig på vågen i förrgår o insåg att jag gått upp inte bara 1 kg, 2kg el 3kg, utan nästan FYRA kg på TVÅ veckor!! Tänk så snabbt det kan gå upp när man inte orkar... Men det vart en riktig Wake up call! O det är faktiskt så att jag mår som bäst när jag tränar o håller igång o äter rätt. Men när man väl börjar slacka så går det ner rejält för mig. Då skiter jag i ALLT o äter ALLT jag vill. Men nu så. I höst, efter semestern, ska jag skaffa ett gym kort. Jag har misshandlat min kropp tillräckligt nu, det ät dags o ta hand om den. För det är den värd!! Jag ska satsa på MIG, va lite egoistisk. Jag gör inte spec mkt för mig själv. Inte ens en grej per månad. O då menar jag inte "kosta pengar" saker, utan tex o träffa kompisar.  Jag ska ägna denna höst åt mig!! O så ska jag börja spara till mannens 30 års present. Har nog en idè ;) Åter till mig, jag ska börja redan denna sommar o ta hand om min kropp. Visst, det är sommar o semester. Men man KAN träna o ta promenader, o man måste inte äta glass VARJE dag!
Kände mig strong idag när jag köpte glass till barnen. Trots att jag va hungrig o sååå sugen på glass jag me så stod jag emot! Jag åt en tallrik mellanfil me all bran till frukost, en omelett på två ägg o sallad till lunch o så tacos till middag, åt ETT tortilla bröd. Jag kämpar!! Dags o dra ner på portionerna rejält!! O trots att jag är sjuk o känner mig febrig till o från så när barnen hade somnat körde jag igenom mitt tränings program. Men jisses va tungt!! Kändes att jag inte mådde bra. Men nu är träningen gjord!!
Jag SKA kämpa!! Jag vill må BRA!!!!

Sommarlov!!!!!!!!!!!!!

Hämtade Ida vid tjugo över två. Men hon hade inte förstått att jag o Tim kom lite sent. De skulle precis gå ut o äta mellis ;) Hon gav alla fröknar där en bamse kram innan vi gick. Sen knatade vi till Willys o köpte avokado, jordgubbar som Ida ville ha, o glass. De valde en varsin o åt på vägen hem. När vi kom hem ville de leka ute. Så de fick vara på uteplatsen. De fick välja mellan sandlådan o vattenbanan. Vill inte ha båda samtidigt för då blir det bara geggamojja. De valde vattenbanan ;) De va riktigt varmt här på uteplatsen! De lekte en stund o jag förberedde middagen. Men efter ca 10 min ville Tim in o titta på fil. Stackarn, han orkar inte långa stunder... Va ju iof iväg o hämtade Ida o till affären så det vart kanske lite mkt. Jag sj vart rätt slut också, tror vi bär på samma skit. Jag mår inte alls nå bra :( Det vart iaf tacos ute till middag när mannen kom hem, så skönt o kunna sitta ute! När vi började plocka in disken såg jag att kl redan va kvart över sex. Men det sköna me att barnen har sommarlov är att vi inte måste följa läggtiden slavsikt. Men de va trötta... Så röjde undan disken o fixade dom för kvällen. Patrik åkte iväg till en polare med verkstad för o fixa handbromsen till sin bil. Jag läste saga för barnen medan de drack välling. Ida gick upp o kissade o la sig o 1 min senare sov hon. Sötnöten, så trött så trött.... Tim va upp ett par ggr innan han somnade. Det kunde ha varit värre me tanke på att han sov 1.5 timme o fram till kl två...

Trött liten kille...

Tim sover än. Ringde Idas avdelning o sa att vi nog blir lite sena, en kvart el så. Har inte hjärta o väcka honom när han inte är hundra. Men 5 min till får han ;)
Sen hämtar vi Ida o går o köper glass o firar att deras sommarlov har börjat!! :D
 
 
Intar min favvo dricka (förutom cola zero) i väntan på att sötnosen ska vakna...

Med kaffekoppen i handen...

Fy vad jag inte mår bra... Halsen o huvudet värker, o näsan är täppt hela tiden :( Nackdelen när man är nässprays beroende, när man verkligen är förkyld hjälper knappt nässprayen...
Tim mår sisådär. Han är ju sån som röjer på tills han för 40 graders feber, då däckar han. Nu är han som jag, snorig o tror även hans hals är sisådär... Han somnade ju snabbt igår trots att han hade sovit två timmar på dagen. Han sov hela natten, vaknade till en gång där innan jag la mig, men kom in till oss vid halv sex o somnade om. Sedan sov han till kl 7! Så pigg är han ju inte! Han hade nog kunnat sova längre om Ida inte legat bredvid o pratat med sin ljuvliga, HÖGA stämma ;)
Frukost vart det inte förrän kvart över åtta. Operation ställa om dygnet så vi kan få sova till iaf 8-8.30 nu under sommarlovet har börjat ;)
Barnen lekte på så bra på morgonen så jag övervägde att ha Ida hemma, men inte långt efter började bråket. Frågade Ida om hon ville till "dagis" o leka med sina kompisar ist, o det ville hon! Va ju sista dagen också så. När vi kom dit sa hon att hon ville äta mellis där idag, eftersom hon inte fick det igår då jag hämtade dom tidigt pga Tim som mådde dåligt. Kunde inte hålla mig för skratt! Men jag tyckte att det räckte o gå till kl två, så jag mutade med glass till mellis, o då gick det bra o hämta kl två sa hon ;) Gullfian <3
Lämnade henne vid 9.15, då va hennes avdelning ute, o hennes kompis Jonna :) De gick me till grinden o vinkade av mig o Tim. För några månader sedan hade jag aldrig kunnat lämna henne o åka hem med Tim. Nu när det går så bra tänkte jag prova, o det va inga problem. Skönt! Tycker att det kan va skönt för det barnet som är sjuk att få va hemma själv me mamma el pappa en stund iaf. Vila o ta det lugnt, för det blir det inte med båda hemma ;) O då jag sj inte mår bra kände jag att det va lika bra att Ida fick åka till "dagis" o leka av sig där, då hon sj ville det också, hade hon absolut inte velat hade hon såklart fått varit hemma :) Tänkte sova med Tim sen när det är dags för hans vila.
Passar också på att tvätta upp en massa tvätt, blev lite under renoveringen då vi inte hade nånstans o hänga tvätten, o sen har jag bytt sängkläder o handdukar. Efter maskinen som håller på nu är det "bara" två maskiner kvar ;) Annars är det ju köket som skulle behöva dammas o plockas lite i, men gör det jag orkar lite då o då..
Just nu sitter jag o Tim i soffan o tittar på en film o äter frukt!
Hämtar Ida vid två o då går vi till Willys så får de en glass o så måste vi köpa två avokados till dagens middag som blir tacos, barnen önskade det :) Sen blir det hem o förbereda det som går, är alltid skönt ;)

Nej, nu måste jag fundera på vad jag ska ge lill killen till lunch... 

onsdag 25 juni 2014

En SÅN dag...

Vaknade efter en jobbig natt av att mob larmet gick igång kl 6.30. Jag va sjukt trött då... Barnen sov fortfarande, vilken skillnad när de ligger i vårat rum! Tim kom in redan kl 1. Sen låg han o böka lite hela tiden. Ida kom in vid närmare 5.30 tror ja kl va. Jag har drömt massa jobbigt i natt o igår kväll när jag ställde mig på vågen fick jag en chock! Har gått upp några kg. INTE ok!! Till mitt försvar, om man nu måste ha det, så har jag inte mått så bra de senaste två veckorna.. Förra veckan va det foten som gjorde att jag inte kunde göra nåt! O den här veckan har ju halsen spökat....
Ida har gått hur bra som helst o lämna den här veckan. Hon vill till förskolan. Där emot har Tim varit lite ledsen... Han är ju små snorig han me o nu misstänker jag att hans hals också spökar. De ringde från förskolan vid halv elva i morse (fm, haha) o sa att han o några till plus en fröken hade lekt o helt plötslig hade han blivit helt hysteriskt, jätte ledsen! Så pass att han hade slocknat av det, stackarn :( Det kändes i mamma hjärtat... De undrade hur de skulle göra, hur länge han fick sova o så. Jag sa åt dom att han fick sova så länge han ville o att de skulle spara mat så han fick äta när han vaknade. Jag ringde upp kl halv ett o då hade han precis vaknat. Han sover aldrig så länge även om han får. Så jag bestämde mig för o åka o hämta honom. Fixade på jobbet så stängningen löste sig (stänger ju på onsdagar) Kom också på att jag ju skulle ta me Isadora in till mamma när jag hade slutat, så jag ringde o kollade om hon kunde följa me på engång, vilket gick. Så plockade upp henne o så åkte vi o hämtade Ida o Tim. De visste ju att mormor deras skulle hämta dom så va lite orolig för reaktionen. Men eftersom Isadora va me gick det kanon! När vi kom hem åt de mellis o sen mös vi i soffan. Trots att Tim sovit så länge verkade han trött. Ville va i min famn hela tiden, buren på, o gosig. Jag mådde sj sämre o sämre ju länge em gick. Vid fyra tiden trodde jag att jag skulle svimma i soffan. Va sååå grymt trött också. Så när Patrik kom hem (jag fixade middagen, simpel korv o makaroner, men barnen älskar det så!) då gick jag o la mig. Orkade inte längre. Hade lyckats vika en maskin tvätt o hänga en. Men sen va krafterna helt slut! Jag tvärslockna o vaknade av att Patrik sa att barnen ville ha en god natt kram. De låg redan i sina sängar o hade fått välling o Patrik hade läst en saga <3 Jag måste ha sovit som en stock som inte hade hört nåt :P Min älskling är bäst!! Inget klagande här inte! Även diskmaskinen va ur plockad o i plockad. Hade tänkt göra det eftersom jag kom hem tidigare. Men orkade inte eftersom jag mådde som jag mådde. Det är sånna här "små saker" som man uppskattar sååå mycket!
När de hade lagt sig drog Patrik iväg för o träffa några polare. Vilket inte gjorde mig nåt. Då kunde jag ligga i soffan o tycka synd om mig själv :P Här ligger jag kvar... Har plöjt igenom tre avsnitt av dokumentären om Lindsey Lohan. Patrik har ännu inte dykt upp, men snart går jag o lägger mig....

Tim o jag blir såklart hemma i morrn. Han har redan vaknat o varit ledsen en gång. Han som alltid sover hela nätter annars. Så då är det ju nåt. Så det är lika bra han får vara hemma. Jag mår inte dåligt av vila heller... Får se hur det blir med Ida. Hon sa att hon ville dit i morrn. Då tänkte jag typ 9-14, men hon ville äta mellis. Men vi får se, hon kanske inte alls vill gå i morrn... Återstår o se!!

God natt på Er!

tisdag 24 juni 2014

Gör mig frisk, frisk, FRISK!!!

Igår kväll började halsen värka o jag kände mig allmänt slut. I morse va det inte bättre, hade liiiiite feber också. Men inget som kändes "värt" o stanna hemma för. Jag har gjort en massa praktiskt me lappar, födelsedagskort mm så då går det ju bra...Tim va gnällig o ledsen i morse. Men dagen hade gått så bra för honom! O Ida me :) Hon o Jonna hade hittat på hyss. Smygit ut i hallen o tagit Idas solskyddskräm o smort in heeela Idas ansikte (fröken sa att hob verkligen såg ut som en snögobbe :S ) O Jonnas händer va helt fulla... Busungar!! När jag hämtade Ida va hon röd i ögonen o håret helt flottigt :/ När vi kom hem kom Tim o visade att han hade hela hårbotten full me sand!! Gah!!! Vad är vitsen me en sandpool inomhus!! Gick ju inte o bara borsta bort, så in me han i duschen. Sen passade jag på o ta Ida me då håret hennes såg ut som det gjorde. O så sköljdes ansiktet o ögonen ordentligt, ögonen vart bättre efter det. Detta resulterade dock i att jag inte kom igång me middagen förrän tio i fem. Men det gick rätt snabbt, stekte pannkakor. Patrik kom hem o åt o sen åkte han o storhandlade. Jag plockade en massa, med STOR hjälp av Ida. Gullungen kan när hon vill ;) Sen dammsög jag o dammade deras rum. Sen va det hög tid för o sova för deras del. När de hade lagt sig dammade jag vardagsrummet, bläää, men nu är det gjort o det är äntligen fint här!! "Bara" köket kvar, det får bli i morrn... Nu känner jag mig inte alls nå pigg :( Får bli en dusch o sen en film!!

måndag 23 juni 2014

Klaaaart!!!!!!!!!!!!! :D

Som vi jobbat på alltså!! Nu är allt på plats i sovrummet. Det ska inhandlas lite nytt, såsom överkast, kuddar, matta mm. Men alla möbler är på plats iaf! Nu är det "bara" allt jobb me o städa resten av lägenheten... Är sååå stökigt o damm o dammråttor överallt!! Men det får göras i morrn efter middagen ;)

är kommer en sneak peak på sovrummet....
 
 
Kanske lite läskig för vissa med döskallar ;) Men jag (vi) tyckte den va cool, lite oss! De andra väggarna är målade i en grå nyans i samma ton som döskallarna...
 
 
Lite halvkass bild men en lite närmare bild på tapeten. Det gråa är liksom glittergrått. Gillar att döskallarna är av blommor o fjärilar :) O att det är fjärilar runt om också :) Hade aldrig fastnat för tapeten annars tror ja ;)
 
 
Nu är jag så trött så trött... Blir lite data o tv innan det är dags o sova!  God natt!
 

Sommar fina!!

Det gick väldigt bra o lämna barnen i morse. Ida vinkade glatt från fönstret :) Det gick oxå bra på jobbet. Skönt o starta me en kort dag. Vart ändå väldigt trött o foten värker lite nu...
Åkte snabbt o hämtade barnen. Som hade haft en bra dag! Hem till min mamma där barnen fick mellis o sen lämnade ja o Ida Tim där o åkte till frissan! Dax för klippning av mig o Ida :) Vi va dom enda där, o så frissan Anna dårå ;) Va lugnt o skönt! Ida va så duktig så o satt snällt o gjorde som Anna sa. Hon fick oxå en rosa slinga (spray färg) Gissa om hon vart överlycklig!! :D De hade en del leksaker som Ida roade sig me medan jag klipptes. Jag hade även me surfplattan ifall om att ;) Anna va så gullig. Hon bjöd på en dusch av håret, jag fick sitta en stund under en hårtork o läsa en tidning medan hon roade Ida lite. Hon tyckte jag skulle få ha en avkopplande stund för mig själv :) För ovanlighetens skull vart det ingen färgning idag. Endast toppning. Har så svårt o bestämma mig för hur jag vill ha håret, o då kan ja lika gärna vänta! Skönt o få bort de slitna topparna då det va drygt ETT ÅR sedan jag klippte mig sist :/ Hehe, inget jag unnar mig allt för ofta om man säger så ;)
Efter det åkte vi o hämtade Tim som hade haft det roligt o mysigt me mormor. Det vart till o åka hem direkt o börja me middagen. När vi åt kom Patrik hem lite senare än han brukar. Han hade nämligen varit förbi Gränby o köpt VARSIN surfplatta till barnen!! :O Bortskämda barn el?! Haha! Nej då, för det första va det "bara" 7", o för det andra ganska så billiga, o för det tredje så köptes dom för julklapps o födelsedags pengar som varit sparade tills vi kom på nå vettigt o handla för dom. O det gjorde vi nu. De är snart 2.5 o 3.5 år o har varsina surfplattor... Vart är världen på väg ;) Men de har sina för att spela, bygga pyssel o rita på. Vettiga spel. Lär spel me siffror o bokstäver, en app om klockan, pyssel av alla dess slag, olika djur läten, en rit app, en man kan spela trummor me o en piano. Tycker de är bra grejor o har full koll på vad som laddas ner o syftet me dom. De har även tillgång till Netflix där de själva kan starta en film. Smarta barn va?! ;) Drygt 2 år o vet precis hur man använder en surfplatta :P Ida har även hon kunnat de sen strax efter  2 år! Haha! Aja, detta blir perfekt när vi åker lång i sommar!! :)
Efter middagen va det bara till o fixa barnen för natten o Patrik har hållit på i vårt sovrum. Barnen sover äntligen o nu ska jag gå o hjälpa mannen ;)

söndag 22 juni 2014

Woho!!!

Mannen är en arbetsmyra ;) Nu är oxå listerna, gardinstång, rullgardin o garderober på plats!! :D Endast dammsugning o skurning av golv kvar, sen är det klart! Så underbart!!! Bild kommer så fort jag fått min mobil tillbaka o rummet är HELT klart. Det ska köpas nytt överkast, nya kuddar, det ska upp lite tavellister, tavlor mm. Så småningom ska ja även köpa ett nytt skrivbord :) Sängstommen ska oxå bytas ut till en Hemnes från Ikea ;)
Det bästa av allt är ändå att jag får sova i MIN säng i vårt SOVRUM i morrn!! Löööövly!!! Sista renoveringen gjord här hemma. Om vi inte får för oss o tapetsera om i vardagsrummet... O köket... :P
Nu ska jag fixa lite med packning av barnens "dagis" väskor till i morrn. O min väska ja har me mig till jobbet. Det blir frukost på förskolan för barnen i morrn då Patrik måste åka tidigare. Så jag ska lämna. NU känner jag vilken stress det är o lämna varje morgon. Jag märkte det inte på samma sätt när jag alltid gjorde det. Patrik blir inte lika lätt stressad som jag. Redan nu snurrar mitt huvud av allt som ska hinnas me i morrn bitti. Utan stress....
Nej, borsta tänder o fixa lite va det ja, sen soooova!!!!

Man gör vad man kan...

Att måla o tapetsera med två små är ingen dans på rosor inte. Framför allt inte när de bara bråkar me varandra.... På fm drog Patrik o Ida iväg för o köpa takfärg. Tim sa själv strax efter kl 11 att han ville gå o sova. Han sov till halv ett. Under tiden målade jag det sista på väggen. När Patrik o Ida kom hem målade Patrik taket. Jag fixade lunch till barnen. Sen har det rullat på med tvätt, bus, städ o mer bus... Ida kom o hade gjort en kikare av två toarullar o papper. Väldigt fiffigt av henne!! :D Tim ville oxå ha en. Så vi fixade en till honom me :) Sen pimpade dom dom me för o hushållspapper?! o snöre. Fin fina vart dom!! :) Patrik har tapetserat ett tag nu... Inte sååå mkt kvar... Sen är det lister o dörrfoder kvar. O så in me alla saker. Kan det va så att jag ääääntligen får sova i vårt sovrum i morrn natt? El säkert på tis...

Förresten!! Snart har barnen sommarlov :D De går denna vecka (fyra dagar) sen har de 5,5 veckas semester. Kanske 6 veckor. Härligt!!! Jag jobbar veckan efter oxå (fyra dagar) så de blir hemma me pappsen näst nästa vecka :) Kanske att de åker iväg på äventyr tillsammans några dagar!!

Nu ska jag fixa middag... Inge kul o laga mat när allt är upp o ner här hemma :( Men men. Äta måste man ju! Blir till o fixa ihop nåt till barnen, vi käkar el fikar när de lagt sig...

Nästan en sovmorgon!

Tim vaknade kl 6 men somnade om i soffan hos oss, tror ja, annars låg han väldigt tyst o stilla iaf ;) Vid halv sju kom Ida upp. Jag sov vidare. Patrik låg vaken o läste medan barnen gick upp o lekte på. Idag va en sån härlig morgon då de lekte i över en timme tillsammans utan någe bråk! Så jag kunde sova till tjugo över åtta. Typ, det va ju full fart runt omkring, så jag halv slumra ;)
Barnen verkar tycka som oss. En lugn o mysig morgon. Har fortfarande inte ätit frukost men nu börjar min mage iaf kurra ;) Barnen har satt sig i soffan för o mysa till Nicke Nyfiken. Jag ska ta o plocka fram frullen nu tänkte ja!

Jag blir galen av att inte kunna blogga som jag brukar från mobilen. Lägga in bilder mm är ju såååå mkt enklare o smidigare då! Nu blir det bara bildlösa inlägga, booooring!! Men borde få min mob i slutet på veckan. OBS, BORDE!!! Hmm....

lördag 21 juni 2014

Midsommarafton + Midsommardagen

Midsommarafton började med en mysmorgon o familje frukost. Sedan va det packning o fix iordning som gällde! Med hela bilen fullproppad styrde vi kosan ut till Rasbokil, till hembygdsgården, strax efter kl 12. Där mötte vi upp mamma, pappa, Kriss, Cassi, Isadora o Isolde. Träffade också som vanligt en massa folk man känner sen man bodde i Kilen. Alltid lika kul! :) Sen blev det dans runt midsommarstången till Idas glädje. Oj så kul hon tycker sånt är!! Tim hakade på han me ;) De dansade me min mamma o Patrik. Jag tittade på (pga foten) Tycker inte det är så jätte kul o dansa runt midsommarstången, men tyckte ändå de va tråkigt o inte kunna dansa me barnen :( Efter dansen vart det korv för barnen o sen fika.
Efteråt åkte vi alla hem till Kriss o dom o grillade en massa gott. Sen åt vi en supergod midsommar middag. Till efterrätt hade jag gjort en jätte god jordgubbs/kola/Daim paj! När alla barnen hade slocknat vid åtta spelade vi vuxna sällskaps spel. Haha, oj så kul vi hade! :D Vi somnade på tok för sent o vaknade på tok för tidigt (Ida vaknade kl 5.45... Snark) Solen sken ju in redan vid 3.15, så det va inte så konstigt iof....
I morse va vi alla trötta. Men i fam Strid är midsommardagen lika mkt firande som självaste aftonen. Så det va bara till o leta fram utklädningskläder o börja klippa, knyta, sy o tråckla ;) Sen skjutsade jag Patrik, Kriss o Isadora till bygdegården där de skulle möta upp alla. Tim o Ida stannade me Cassi o Isolde. Jag åkte tillbaka till Kriss o Cassi o hämtade barnen. Sen åkte vi in mot stan, stannade o tankade i Rasbo. Barnen somnade efter bara några minuter, som jag hade hoppats på! När vi kom hem körde jag in på gården o packade ur den överfulla bagageluckan o sen åkte vi till McDonalds drive in o jag köpte me lunch hem. Åkte hem o åt. Packade upp o sen va det bara o åka igen. Barnen va, trots att de hade sovit, trötta. Förstår dom efter natten...
Anlände till Vattholma lagom för o se när Kilen (Rasbokil) kom med sina traktor skrindor. Trummorna hördes lång väg! Mötte upp Cassi o Isolde o mamma o pappa. Hälsade på trummisarna (Patrik, Kriss, Isadora o Amanda) o alla andra som va me. Sen gick vi in. Det tar sin lilla tid sen, dragkampen. Men kul är det. Jag vrålar o hejjar på Kilen o klappar händern ;) Skiter i om folk glor :P Tim tyckte stundtals de va jätte kul o dansade o stundtals ville han bara gosa o åka hem <3 Men för det mesta tyckte han det va kul :) Ida hittade till Patrik o jag fick henne knappt därifrån. Hon ville också va me me dom som trummade. Men vi hade inga hörselkåpor me o då ville jag inte att hon satt me dom... Men nästa år, då ska ja o Ida haka på trummorna o Tim får va me sin mormor o morfar o titta på :) Dragkampen gick kanon, Kilen vann, såklart ;)
Efteråt åkte vi hem. Grymt trötta allihopa. Barnen käkade middag o sen mös vi bara i soffan tills det va läggdax för dom. Som de gnällde o hade sig, men knappt 15 min efter de lagt sig sov de som stockar såklart ;) Jag har packat upp resten, vikt o hängt tvätt o plockat ur diskmaskinen. Hämtade hem mat till mig o mannen (pizza till honom o sallad till mig) som vi åt till en film. Den är nu slut o mina ögon går i kors :S Så jag ber om ursäkt if det blir mkt stavfel :P

I morrn ska sista målningen ske i sovrummet o så tapetsering. På mån, el i morrn om det hinns, ska även taket därinne målas en gång till. Håller tummarna att vi kan flytta in där i veckan!!! O snälla, håll tummarna för att vi kan få iaf en liiiten sovmorgon i morrn (helst en lång ;) hihi)

fredag 20 juni 2014

Ett litet hej o godnatt ;)

Haft en toppen midsommarafton!!! Så mysig o lagom på alla sätt o vis! La barnen kl halv åtta vid åtta sov dom. Tim sover i resesängen på övervåningen precis vid trappen. Ida la sig på en madrass nedanför isadora o somnade där. Men har vaknat några gånger så nu ligger hon på luftmadrassen bredvid Patrik. Vi har en 180 cm stor luftmadrass vi blåst upp nedanför soffan. Jag valde o ligga i soffan, det är skönast ;) Så då kan Ida göra Patrik sällis på madrassen. O om Tim vaknar kan han ligga på biten på soffan som är över, perfa!! ;) Uppdatering på resten av dagen får ni i morrn. Med tanke på att det inom ngt timmar blir ljust = barnen vaknar tiiiidigt, är det bäst o sova nu!

Så godnatt o hoppas ni haft en bra midsommarafton!!! :)

torsdag 19 juni 2014

Jobb o slit!!

Tröck i mig mer värktabletter o målade igen. Patrik målade taket. Nu är det lite målning kvar, tapetsering o på med lister o dörrfoder. SEN är det klart! Målet är att i helgen kunna flytta in nåt i sovrummet, garderoberna iaf!
I morrn, om vi hinner, ska vi måla det sista. Sen är det packning som gäller. Mycket ska packas! Vi ska nämligen ut till Kilen vid lunch o dansa (inte jag dårå ;) ) runt midsommarstången o ha mysigt me lite picknick :) Efter det åker vi hem till bror m fam där vi ska grilla en massa gott o sen äta den godaste efterrätten som jag gjort ;) Mums! Kommer va så mätt såååå :S Haha!! Det blir väl lek o skoj hela kvällen lång! Inge festande o drickande här inte!! Nåt  glas vin el cider till maten. Men sen finito, barnen är ju faktiskt me! När de har lagt sig för kvällen (ja, vi tänkte faktiskt sova där :D Ska bli mysigt o skojsigt!!) så blir det nog till o spela sällskapsspel för oss andra. Det brukar va sjukt kul när vi gör det! Kl brukar dock springa iväg så man lär va lagom trött på lör ;) Men det är det värt!!
På lör, om vädret tillåter (alltså inte regn) så tänkte vi åka till Wattholma o kolla på dragkampen. Får se om några av oss är me o spelar ;) Jag vart tillfrågad o va me o dra. Jisses va lockande det va. Har alltid velat det. Men så vart jag dålig me huvudet o sen vart ja osäker på om min kropp skulle palla (pga axlar, skuldror) så det vart inget av det. O nu med foten hade det ju ändå inte gått... :(

Så ser då våran midsommar ut nu. Få umgås me nära o kära, en lagom skara, blir mysigt!!! <3

Some of you will kill me...

Beslutade igår för att vara hemma idag. Köra på en "vanlig" dag för o se vad foten pallar. Det blir en hel del vilopauser. Så för er som kommer reagera på vad jag har gjort idag kan jag säga att det är stor skillnad mot att jobba. När jag kan vila när jag vill o köra korta sträckor. Köra till jobbet i 30 min, jobba ståendes en hel dag (utan att kunna vila när jag behöver) o sen köra hem 30 min. Det känner jag efter idag att jag inte hade klarat!
Det jag gjorde va att först lämna barnen kl 8.30 i morse. De fick en lugn start på dagen. Sen åkte jag till Kvantum o började me o äta lite frukost (yoghurt, juice o kaffe latte) samtidigt som jag skrev notan. Sen gick jag in o handlade. Är glad att jag va uppe så tidigt då det än så länge va rätt lugnt då. Värre skulle det bli efter lunch... Gick i lugn o ro o vilade när jag behövde. Jag kan nästan gå helt på foten, men inte lägga tyngd på den som man ska. O efter ett tag får jag ont.
När jag kom hem därifrån packade ja upp allt o knåpade ihop två frukt/godis korgar till barnens fröknar. Hade köpt frukt (ananas, melon, vindruvor o physalis) choklad 200g o en flaska päroncider o så köpte jag två söta rosa plastkorgar. La sedan detta i dom o slog in i celofan. En korg till Idas fröknar o en korg till Tims fröknar.
Sen satte jag mig o vilade lite. Sen målade jag en omgång i sovrummet. Stressen tär på mig o jag vill bara få klart där inne! Men det tog musten ur mig. Käkade lunch o sen vart det soffläge tills ja skulle hämta barnen. Ville inte ta värktabletter då jag blir lite seg av dom o då vill jag inte köra bil.
Ställde kl på larm 13.34 o vaknade av den. Så somnade visst ;) Åkte till deras förskola o hade me presentkorgarna. Alla fröknar blev så glada! Tycker det är så kul o ge bort saker! :D

Vi kom hem o nu sitter ja o barnen o myser o äter lite frukt :) Middagen är förberedd (våfflor me tonfiskröran) på mannen beställning ;) Barnen får gräddde o sylt ;)

Nu har jag tagit värktabletter. Ska kanske använda kryckorna mer... Är ju så böööökigt!!

Hörs senare!! Ska berätta om vad vi ska hitta på i midsommar! :)

onsdag 18 juni 2014

Preppad!!

Intagit citodon för o kunna börja måla sovrummet. Det gör mig GALEN att jag inte kunnat göra nåt dessa dagar jag varit hemma. Jag har ju varit hemma för att jag är dålig. Men det gnager i en att ligga här o veta vad som är att göra... Men det är som det är o jag kämpar mig igenom dagarna. Värken kommer om jag går för mkt o för länge.
Men men. Jag hämtade hem barnen vid tre tiden. Det hade gått bra för dom. De hade haft brandövning o då hade Ida blivit ledsen, det gillade hon inte. Kan förstå henne när det plötsligt kommer ett högt ljud o alla ska skynda sig ut. Tim hade bara tyckt att det lät högt, annars hade han inte brytt sig. När vi kom hem vart det en fruktstund för barnen framför Pippi. Jag satt me o mös med dom en stund innan ja började med middagen. Slängde ihop lax i ugn, färskpotatis, romsås o två olika sallader. Direkt efter maten gick Patrik in i sovrummet o började jobba. Jag tog hand om efter middagen o fixade sedan barnen för kvällen. När de hade lagt sig åkte Patrik iväg för o hjälpa sin mamma me nåt modem o har inte kommit hem än. Tanken när han kommer hem är att vi ev ska börja måla.....
Ska se om det finns nåt jag kan förbereda tills dess....

Det gick ju sådär...

Vek tvätt o hängde en tvätt. Gick sedan in i sovrummet o dammsög. Efter det vart jag jätte dålig. Tror det beror på medicinerna... Mådde så illa att jag va säker på att jag skulle kräkas!! En av biverkningarna på antibiotikan är illamående. Så jag är väl en av dessa hundra som fick det...
La mig i soffan o slumra 45 min. Sen kom mamma för o lämna nyckeln till min bil. Jag passade på o gå upp, när jag ändå va vaken, o fixa lunch. Medan den stod i ugnen städade jag badrummet. Kunde inte låta bli. Det behövdes verkligen!! Nu är jag mätt o mår återigen illa :S Hade tänkt hämta barnen halv tre (de får gå till fyra egentligen) men får bli kl tre. Måste hinna vila en stund igen känner jag... Bläää... Hatar o må illa!!

Något betydligt roligare är midsommar. Smider just nu planer inför den. Kommer nog bli bra trots allt! :)

Det går åt rätt håll!

Igår hann jag slumra i 45 min innan jag behövde kliva upp o fixa klart innan Patrik kom. Jag skar upp kladdkakan (den utan ägg) tog mig en smakbit o den va mkt godare än jag trodde! Packade ner tallrikar, bestick o muggar. Även en klänning till Ida if hon ville byta om. Men det va ju så kallt o kom några regndroppar så det vart inget ombyte ;) Vi fick parkering en liten bit bort så det va tur ja hade kryckorna me! Känns så fjantigt o ta bil när vi bor 3 min bort me cykel. Men me min fot så va vi ju tvungna... Det va många barn som sjöng. Alla barnen stod framme tilsammans (det va ute o barnen stod uppe på en kulle) Ida sjöng me i det hon kunde, Tim satt mest o tittade o log mot oss. Gullungar!! <3 Efteråt vart det mat o fika. När vi va klara va kl bara kvart över fyra. Så när vi skulle åka hem frågade Lisa om Ida o Jonna skulle leka en stund. O då det ser ut som det gör här hemma så fick Ida följa me dom hem. Kändes jätte konstigt. Idas första gång o leka sj hemma hos en kompis :) Hon känns så stor helt plötsligt! Hon va där en timme så vid kvart i sex gick jag upp o hämtade henne (de bor ju nära o bra ;) ) De ade haft jätte kul o det va fullt ös, Ida ville ju såklart inte hem. Men tillslut så fick jag me henne ;) Medan hon va där uppe o lekte passade Patrik på o fixa i sovrummet o jag o Tim satt o mös framför en film. När Ida kom hem åt hon o Tim en kvällsfika (smörgås o mjölk) Vi åt ju lite mat på deras sommarfest men det va ju så tidigt. O ställa sig o laga mat kl sex när de ska sova halv sju kändes lite överkurs ;)
När de la sig gick Patrik ut på en promenad o jag la mig i sängen. Phu, det tog på mina krafter o åka på sommarfesten, då jag hade feber också.... När Patrik kom tillbaka från promenaden gick han in i sovrummet o spacklade (evighetsgöra) jag somnade en stund. Vaknade sedan jätte hungrig. Fick av nån anledning craving efter ris o kokta morötter :P Så det fixade jag ihop ;) Sen åt vi o tittade på första Star Wars filmen. En timme kvar av filmen så slocknade jag igen :P
I morse behagade barnen vakna 5.55... Snark!! O de kommer ju alltid in till oss då när de vaknar. O i vårat (o deras) har vi ju mörkläggnings rullgardin, tack o lov, så då är det ju mörkt. Men nu när vi sover i vardagsrummet är det ju väldigt ljust, då tror de ju att det är dags o gå upp!
Idag fixade jag barnen, gav dom frukost, smörjde in dom o klädde på dom (el Ida klär ju på sig själv, det kan Tim me om han är på humör! Haha!) När dom sedan åkte vid halvåtta gick jag o la mig o somnade om till strax innan nio. Strax därefter kom mamma förbi för o låna min bil. Jag har nu ätit frukost o ringt jobbet o sagt att jag blir hemma i morrn me. Lika bra att va hemma hela veckan. Onödigt att överanstränga sig för en dag. Att köra dit, gå en hel dag, o köra hem kan bli för mkt för foten. Idag kan jag ändå för första gången stödja mig mer på foten, nästan helt. Men då har jag ju citodon i kroppen hela tiden o det känns om jag går för mkt o för länge på foten, då börjar den värka. Det blir inga "små grodorna" runt midsommarstången för mig i år inte :P Men jag gråter inte! Haha! som tur va finns det andra som kan dansa me barnen ;)

Jag tog en ny omgång me citodon för en stund sedan. Nu ska jag försöka dammsuga i sovrummet o göra det jag orkar/klarar av. Det börjar bli ohållbart att ha det såhär här hemma, vill få sovrummet klart nu!!!!!

tisdag 17 juni 2014

Mår inte alls nå bra :(

Börjar me gårdagen dårå. Va ju först o träffade en sköterska vid nio, sedan tillbaka till läkaren kvart över två. Han tog fram en skalpell (ja, då skrek jag) men det gjorde inte on. Värre va det när han skulle trycka på foten, då vrålade jag!! De rengjorde såret ordentligt. O jag fick stelkrampspruta. Sen åkta ja o mamma o hämtade barnen. Det va en pers! Tur mamma va me o hjälpte till! När vi kom hem va det två timmar kvar tills Patrik skulle komma hem. O jisses va min fot värkte!! Lyckades slänga ihop en enkel middag o sen när Patrik kom kraschade jag i sängen en stund. Han duschade barnen efter middagen o så ville de bada, så jag satt där inne så Patrik kunde slipa i vårt sovrum medan. Foten fortsatte värka o när jag tittade på den va den svullen under, över o ena tån, kunde inta alls röra foten! Så jag ringde 1177. Han sa att jag måste åka in o kolla foten o få antibiotika, troligtvis infektion. 20.30 fick jag tid på närakuten, gillar inte det stället alls, bara dålig erfarenhet av det. Kl 21.15 fick jag komma in, suck, alltid får man vänta....
Han skrev ut antibiotika o citodon (stavning?) starka värktabletter. Sa att jag klarar inte av smärtan längre!! Han sa att det kunde hända att det blivit en skada på nån led el så, men tanke på ena tån som knappt går att röra. Men att jag skulle vänta några dagar för o se om antibiotikan hjälpte. Så det va bara till o hämta ut medicinerna o åka hem. Tack snälla pappa som skjutsade mig! Vad skulle jag göra utan er <3 När jag kom hem tog jag både antibiotika o citodon. Somnade sedan o sov hyfsat bra!

Idag är foten liiiite bättre. O andra sidan har jag ju starka värktabletter i kroppen, o har hittills knappt gått på foten. Jag är så trött o har sån huvudvärk också o vill bara sova... O feber har jag också. Så då är det ju en infektion jag har... Barnen har sin sommaravslutning kl 15. O jag VILL o SKA gå på den. Men måste baka el nåt till det. Hur ska jag orka?! Funderar på o slänga ihop en kladdkaka. Det får inte va ägg el nötter i det vi tar med, men hittade ett recept på äggfri kladdkaka, så får väl testa det...

Nu ska jag baka den o duscha, sen sova tills Patrik kommer o hämtar mig...

måndag 16 juni 2014

Utförligare uppdatering kommer!!

Kom hem för en stund sedan från mitt TREDJE läkar besök för dagen!! Så slut just nu!! Ska lämna en uppdatering i morrn. Nu börjar ja bli groggy av citodonen ja nyss tagit... För smärtan... Hoppas verkligen det hjälper. Annars blir det en sömnlös natt för mig. För h-vete va ont jag har!!! Foten har svällt pga troligen infektion. Så har fått antibiotika oxå....
Men nu ska ja försöka sova. Blir hemma i morrn me...

I väntan....

Ligger hemma hos mamma i deras soffa. Min fot går inte alls o gå på. Så att jobba va det inte tal om... Suck!! Kan ju inte ens köra bil! Inte ens använda foten... Snälla mamma skjutsade mig till vårdcentralen där en sköterska tittade på foten. Konstaterade att en läkare behövde kolla oxå. Lyckades efter om o men (då det inte fanns tider nånstans) att få en tid där idag kl 14.15.  Ska få stelkrampssprutan o så har jag fått kryckor. Tack o lov! Nu kan ja ta mig framåt utan att sne belasta kroppen alltför mkt. Hon sa att det ev (troligtvis inte) behövde röntgas oxå, eftersom det är så mkt ben i kroppen. Jag hoppas jag slipper det. Få min spruta (som jag HATAR) o sen få hämta hem barnen, med mammas hjälp.

söndag 15 juni 2014

Baaaad luck!!

Ida strax innan lunch drog ja o barnen med matsäck till 4-h gården o mötte upp Cassi, Isadora o Isolde (Kriss skulle hjälpa Patrik) Där spenderade vi nästan 3 timmar. De va mysigt. O jobbigt. Barnen ville inte alls lyssna på mig... När vi kom hem hit igen allihop va det fullt ös. Det låg två lister med skruv i framför tvn. Jag vände spiken NERÅT mot golvet. Efter en stund ser jag att den ena vänts upp igen. I samma veva klättrar Tim upp på tv bänken o ska dra klädrollern (i know?!) på tvn. Jag VET att listen ligger där med spiken upp, för jag ska ju precis gå o vända den igen, men när Tim klättrar upp o ska göra sådär bara kastar jag mig upp o hoppar fram. SJÄLVKLART trampar jag på en skruv. Gah!!! Gissa om jag skrek, fy farao!! O vilket blodspår det vart in till köket, det forsade!! Nu har jag så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen!! Då har det ändå gått typ 5 timmar sedan :/ Tån bredvid stortån kan jag inte ens röra :(  Är det så här i morrn är jag definitivt hemma. Men det har troligtvis lagt sig då, hoppas! Då jag inte kan gå på den har jag gått lite på sidan. Så nu kan jag inte alls gå på foten... Aja, sitta i soffan resten av kvällen....

lördag 14 juni 2014

God kväll i stugorna!!

Idag har vi fått mkt gjort. Vi åkte till Byggmax efter frukosten för o låna en släpkärra. Den va inte ledig förrän kl 12. Så vi åkte hem igen. På vägen hem somnade Tim i bilen o kl va bara kvart i tio. Bar in honom till sin säng där han sov vidare till efter elva... Medan han sov rev ja, Patrik o Ida ena innerväggen i sovrummet. Ida va till stor hjälp o tyckte det va kul. Hur Tim kunde sova förstod ja inte! Haha! När han vaknade kom mamma o pappa o tog med sig barnen ut. Jag o Patrik åkte till Byggmax igen o lastade kärran me gipsskivor, osb, reglar mm. Hem, lasta ur, in me skräp, åkte o kastade o åkte o lämnade kärran. Skivorna va bra tunga o lyfta alltså!!
Sen började Patrik isolera ena väggen o jag började slipa en vägg. Sen kom pappa med barnen o jag o barnen satt mest o mös i soffan o de åt lördagsgodis :) Sen ville Ida hjälpa pappan. De fick middag o sen fick jag övertala två tröttisar att de verkligen måste i säng vid sju tiden... Ida ville inte sluta hjälpa pappan utan sa att han fick vänta till i morrn ;) Men han spacklade o fixade lite till. Jag åkte till kvantum o handlade lite o sen vart det en dusch! Sitter nu i soffan men ögonlocken är tuuuunga....
I morrn kommer min bror o hjälper Patrik, känns bra. Jag måste ju ta hand om våra bustroll o då är det svårt o hjälpa till, vilket då också gör att det tar längre tid. Nu kan de få jobba på ifred. Om jag kommer på vad barnen o jag ska hitta på :/ Tim har inte varit sig sj idag o har vaknat ledsen en gång redan. Är rädd att han håller på o bli sjuk?
Krypa ner i sängen kanske....

jobb o slit!!

Är helt slut! Vill bsra sova!!!! Detta vart inte en dans på rosor me barnen hemma. Hade inte trott det heller men ändå.... Ida är me Patrik hela tiden o hjälper han i vårat rum. Jag får sitta med en Tim, som är trött o inte har velat äta nästan nåt.... Om en halvtimme vill ja ha säng dom, får se om det går.
Mycket har gjorts idag, men desto mer återstår. Blir nog klara midsommar helgen. Tur vi inte bjudit hit några då :\

fredag 13 juni 2014

Renovering pågår!!

Lägenheten är ett enda kaos!! Enda rummet som är intakt är barnens. Jag sover på min säng framför soffbordet. Patrik tar soffan. Resten av vardagsrummet är belamrat, även köket. Jag hatar kaos!! Jag vill ha ordning o reda! Sånt här gör mig stressad. Även om jag vet att det "bara" är nu, så får jag huvudvärk. men sovrummet kommer bli sååå himla bra!!!!

Idag va ju jag o barnen på play date hem till Emelie o hennes flickor Vilja o Noomie. Barnen hade jätte kul!! Tim vart trött vid lunch o va lite små gnällig. Så han fick sitta lite i mitt knä. Ida ville inte hem. Hon tyckte det va så kul o få leka med tjejerna :) Vi fick goda hamburgare o korv till lunch o sen suuuuper god rabarberpaj o glass till efterrätt! Jag skulle tagit me mig lite rabarber hem men glömde, så typiskt!! Tack snälla fina ni för idag!!! <3
Båda barnen somnade på vägen hem. Väckte dom vid kvart i tre, då va det en Ida som vaknade på fel sida, som alltid när man väcker henne :/ Tim va glad!! När Patrik kom till jobbet åkte vi o handlade färg, tapet mm på rusta. Sen fick det bli middag på Ikea :) Barnen vart väldigt glada över det! Sen fick de leka lite där. Men när vi skulle gå va det två tröttisar som röjde Ikea runt :P Phu!! Va inte hemma förrän strax efter sju så barnen somnade inte förrän efter kl åtta. Sovmorgon då? Icke, inte våra barn. De kan tom vakna tidigare då :S Jag får inte min sovmorgon i morrn, surt! Men får väl trösta mig me att Patrik inte heller får nån på sön! Moahahahaaaaa!! ;) Går ju liksom inte o sova länge när man sover i vardagsrummet....

I morrn va planen först att jag o barnen skulle ha följt me Nathalie m fam på den där Pelle Svanslös invigningen. Hade varit skoj!! Men då min bror, som skulle ha hjälpt Patrik i morrn, inte kan det får jag rycka in. Blir inte lätt o hålla på med två bustroll. Men vi ska försöka, göra det som går. I värsta fall får jag o barnen fly hemmet, nånstans... Får väl bli till o spendera dagen ute... 4-h, lekparker mm... Om ingen vill ha sällskap?? ;) Har en nödlösning på vart vi kan sova om vi inte orkar va hemma!

Nu ska jag dricka mitt glas me cola innan jag kryper ner i sängen....