onsdag 14 oktober 2015

En tuff period

Just nu mår min kropp inte bra. Jag va ju sjuk förra veckan o helgen, kände mig bättre i mån men vart sedan sämre o sämre. Jag har nu inte sovit på 3 nätter. I natt sov jag två timmar. TVÅ TIMMAR! Mellan typ kl 4-6. Ida o Tim har kommit in till oss i flera nätter. Så i natt la jag mig tillslut på soffan. Jag hade så FRUKTANSVÄRT ont i ryggslutet igår, kunde knappt gå o stå på kvällen, gick inte ens o ligga ner. Det gick även ner i benen. Som växtvärk gånger TUSEN!! HEMSKT! Grät halva natten för det gjorde så ont. Va nära på o åka in till akuten. Tillslut tog jag mina lite starkare värktabletter o det va då jag kunde sova någorlunda i några timmar. Gårdagen vart lite för mkt.
Först lite stressigt för o lämna barnen, för att jag ville sitta i bilen kl 8.30 då min läkare skulle ringa. O det samtalet kändes oxå väldigt jobbigt. Hon ringde sedan 8.40 o vi pratade till mitt jobb. Magnetröntgen visade INGET vilket gjorde mig så jävla ledsen. För NÅT är ju fel. För så här ska man INTE må!! Kontentan vart iaf att hon ska läsa igenom anteckningarna från min sjukgymnast o jag ska komma in för o ta ett till blodprov (vävnadsprov) för att kolla att det inte är en inflammation som ej syns på röntgen o utesluta lite andra reumatiska sjukdomar. Hon håller me om att det är nåt som måste utredas. Det är ju en läkare på reumatologen som håller i detta nu. Men visar det inget reumatiskt ska jag tillbaka till husläkaren för att få remiss till neurologen för o göra en koll även där. Så detta lär ju ta några månader till. Suck... Men det är ju så hör sjukvården är. Men iaf, efter detta samtal va det ju jobb för att sedan åka till barnens förskola där de skulle fotas. Vilket gick bra :) Sen hem o fixa o dona för att sedan åka till sjukgymn. Ett revben som satt snett o REJÄLT stel o ONT på häger sida. Barnen skötte sig så bra så under tiden :) Kom hem samtidigt som mannen. Slänga ihop käk o åt lite i senaste laget, strax innan kl sex... Skulle åkt o handlat men då kroppen sa ifrån tog mannen det. Skönt!! Jag o barnen hade en mysig kväll. Men som sagt, jag hade värk från helvetet!!!!
Jag är ju sååå sjukt trött heeela tiden så har nu, efter lite tjat, fått tid för provtagning av sköldkörteln (ett ORDENTLIGT prov på även T3 o T4) o så även kolla sänkan (o inte bara snabb sänkan) har haft problem med både förut o jag tror det blivit värre. Många symtom som tyder på det (tröttheten, skakningar, viktuppgång, minnesluckor mm) Så sjukt att man ska behöva tjata till sig det. Jag är 99% säker på att sköldkörteln inte är bra o att jag behöver medicin för det. Jag har bestämt mig för att kriga, att kriga för min rätt att få må BRA!!! Att må så här som jag mår är inte normalt på nåt sätt!! Har som tur va min sjukgymn på min sida! 
I morse va vi alla trötta. Jag preppade me mkt koffein o klarade mig igenom dagen. Hämtade barnen. Lekte ute på gården med en kompis, sen vart barnen så trötta så vi gick in o lagade middag. Patrik drog iväg efter jobbet, får se om jag hinner träffa honom innan jag somnar... Jag gjorde inte mer än att ta hand om disken o fixa lite kläder till i morrn (det barnen ska ha på sig o lite varmare ytterkläder) tog mig en dusch (där kunde jag gråta av mig lite utan att barnen skulle behöva se o oroa sig. Bet sedan ihop) mös me barnen en stund innan lägg dax. Kvällen gick bra o jag älskar att få spendera så mkt tid o hinna me så mkt mys me mina hjärtan <3
Det är en tuff period just nu. Men jag har det viktigaste, min familj som ALLTID finns där!!! Detta SKA bli bra....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar