torsdag 25 september 2014

En produktiv torsdag!

Efter frullen så hittade jag barnens vintermössor, vantar o sockor i byrålådan i hallen o testade på barnen. De kunde ha mössorna (Ida för tredje vintern i rad o Tim för andra) o sockarna o Ida sina vintervantar. Tim har fått nya! När de ändå va på på o prova massa gick jag ut i förrådet o släpade fram en karton o en kasse me vinterskor o overaller. Ida kunde ha ena sin från förra året (som jag trodde Tim skulle kunna ha) så nu har hon två. En av overallerna åker iväg på klädbytardagen. Tim kunde ha sin från förra året oxå (de måste ha varit lite stora förra året! Haha) o båda kunde ha sina vinterkängor. Hur bra är inte det liksom!! Iaf ekonomiskt ;) även ullsockarna passade! Så det som behövs nu är ett par fodrade gummistövlar till Tim o ett par varmare vantar o ha o sova i ute i vagnen på förskolan. Provade även deras vinterjackor o de passade oxå! Idas är precis på gränsen på armlängden så det är inte säkert hon kan ha den hela vintern. Men dom hade de mest som fin jackor när vi skulle iväg o så!

Så skönt o ha gått igenom o provat allt nu. Nu vet jag vad jag kan skicka bort o vad jag ska kika på på lördag på klädbytardagen :)

Efter det va barnen målar sugna! Så vi påbörjade hösttavlorna!

Fram med massa färg!


O så börjades det målas!


Ida funderar på vilken färg hon ska ta nu....


Tim målar på!


Bra med TJOCK kartong o måla på, o sen även limma. Blir hållbara tavlor!!


Ida använde alla färgerna...


Tim målar för fullt!

De tyckte det va jätte kul! Jag sprang o tvättade penslar titt som tätt ;) När Tim målat klart fortsatte Ida måla lite mer. O jag passade på o göra en sak jag fick tips på av Susanne på mitt jobb....

Ida ville måla ett runt papper, så det började med att jag klippte ut det till henne. Då kom jag på att jag kunde göra ett till mig me o påbörja mitt lilla projekt...


Färger, penslar o klädnypor...


Hann göra detta... Om ni inte listat ut vad det ska bli ska jag tala om o visa när det är klart!

Efter jag typ sanerat köket från färg vart det lunch dax o nu sussar Tim. Om en halvtimme ska han upp. Jag o Ida myser till Jake o piraterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar