tisdag 30 september 2014

Ibland går saker o ting bara inte som man tänkt sig...

I morse på väg hem från fsk måste vi ha tappat Idas snutte. Tack o lov att de har två i var. Patrik cyklade längst vägen vi hade gått när han kom hem o tittade men den fanns inte kvar... Som tur va finns de o köpa o Ida är inte så kräsen ;) Skönt o ha två så man kan tvätta de mina en gång i veckan. Där va iaf första grejen som gick åt skogen (även om det löser sig.
Vi lyckades komma i tid till porträtt fotograferingen men som jag misstänkte gick det ganska bra med Tim. Han satt där o gav ett litet leende. Men Ida, vägrade ju släppa mig. Efter råd av fotografen lämnade jag över Ida till fröken Sandra så fick de gå in tillsammans. Nu satt hon iaf där men hade sett jätte sur ut... Suck!! Föräldrar ska INTE va me... Fotografen sa oxå att Tim inte hade varit så förtjust i alla saker när han hade kommit in o varit lite skeptiskt under gruppfotograferingen. O fröknarna sa att det hade gått så bra så. Vem ska man tro på?! 

Så här glad såg man ut innan o efter fotograferingen...


Jag o Tim väntade ute när Ida fotades... Tur de va så varmt o skönt :)

När vi gick/cyklade hem IGEN så hittade vi de ludna larverna....

Det fanns flera st, verkar trivas på grusvägen...


Barnen tycker dom är roliga. Men vet av erfarenhet att man INTE ska röra dom, då får man taggar på sig!




Hemma sen rullade allt på. När middagen skulle fixas, här kom tredje missödet, så upptäckte jag att det va hål i påsen som fisken låg i (tätt återförslutande) o hade tinat. Vågade inte chansa o äta den. Här tog min kraft slut, orkade verkligen inte komma på nåt annat till middag. Hade fixad garneringen/såsen till fisken. Så Patrik köpte me mat från McDonalds hem o så la ja in såsen i kylen. När Patrik kom hem åt vi o sen skulle egentligen jag ha åkt till skokloster o hämtat ett par slalomskidor till mig. Men min ork o energi va i botten. Men min snälla underbara man åkte ist. TACK älskling!!! Jag fixade barnen för kvällen, mös en stund o sen läste vi saga :)
Direkt när Patrik kom hem drog jag iväg på en gång. Upp till Gränby o handlade en snutte till Ida o en märkpenna (då våran mystiskt försvunnit!) o sen en sväng in på kvantum o handlade lite, bla fisk ;) Gör ett nytt försök i morrn!!
Kom hem därifrån, tog mig en dusch o nu har jag slagit mig ner i soffan. Tittar på Jagad av hundar. Men alltså, jag blir ju bara sååå full av skratt!! Haha! Töntigt!!!

I morrn är det jobb 7.30-16, lång pass. Hoppas det går bra för barnen....

I hallen...

Tycker detta vart så fint!!!

På o ovanför våran byrå... En ängel, värmeljus i ett hjärta o stenar från Grekland...


Tavellisten bakom som det står family på ska upp någonstans, köket el vardagsrummet... O tavlan köpte jag för länge sedan o passar perfekt där! Nu ska den bara fyllas av det viktigaste i våra liv, vår familj... Våra barn... Det sitter ett foto i på Ida o Tim o ett av våra bröllops foton (är sååå glad att trots ett liiiitet bröllop så satsade vi på en riktig o BRA fotograf!!!) Men alla ramar ska såklart fyllas. Vill få till ett familjefoto i mitten :)

Lääängtar!!!!!

Jag ska skaffa mig ett gym kort, som jag längtar!!!!!

Blir ett kort på kraftkällan på Gränby! Nära o bra öppet tider, 5-23!! :)

Ska bli underbart!!!!!!!!!!!!!!

Det gick ju bra!

Tjugo i tio va de klara. Hämtade då Ida som vart jätte glad!!! Hon sa dock att hon hade haft sina fingrar i munnen... Hmm, tror faktiskt på henne... Aja. Spännande o se sen då... Me Tim hade det gått jätte bra! När ja skulle hämta honom höll de på o fota barnen till hallen mm. Hon visade mig bilderna på Tim som va sååå fina!!!! Skjorta på o fixad frilla såklart ;) 
Vi gick iaf till ankdammen när vi gick hem..

:)


<3

Ankorna vart glada för brödet! Sen tog vi en lite längre vända hem genom skogen. Vi hade ju tid på oss så :)
När vi kom hem gjorde jag morgon rycket (som jag inte hann i morse) bädda sängen, plocka i o ur diskmaskinen o vek tvätt. Sen va det dax för lunch!! Har nu lagt Tim men då han inte vaknade förren kl 7.30!! :O så är han ju inte så jätte trött än. Tar nog ett tag innan han somnar... Jag passar på o mysa me Ida framför hennes favvo...

Jake o piraterna!!!

Det har tittats alldeles för mkt på tv de senaste dagarna. Blir så när nån/båda är sjuk/sjuka. Enda sättet att få Tim o varva ner lite. Men idag har jag varit hård. Det hanns inte me o titta i morse. O när vi kom hem o de ville titta sa jag ifrån. Ida fick vänta tills nu när Tim ska sova en stund (ett sätt att få henne o varva ner oxå) När Tim vaknar stängs tvn av o sätts inte på förren middagen ska lagas. De hinner ju inte riktigt titta efter middagen då de lägger sig knappt en timme efter vi ätit. Men det här me o lägga dom senare kanske funkar... Ida vaknade vid sju o Tim halv åtta. STOR skillnad mot halv sex, sex. Får se om det bara va en lyckoträff el om det kan funka!!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe!!! O kika efter ett recept till fisk, helst me creme fraish :)

I personalrummet...

på barnens förskola....

Tar mig en kopp kaffe medan ja väntar....

Tim gick bra o lämna. Ida ganska bra.... Hör att de är på väg ner till matsalen nu där Idas avdelning ska fotas. Då är nog Tims klar... Väntar tills jag hör att Idas kommer upp igen så hämtar ja henne o sen Tim. Tänkte gå vägen förbi ankdammen på väg hem o mata dom lite, så får vi lite mer frisk luft! Vi gick hit (tack o lov för soligt väder!!) Tim i vagnen o Ida cyklade! Får se om Tim hinner prova sin cykel när vi kommer hem...

Jag känner mig fortfarande halv risig. Huvudet värker o bihålorna me... Bläää.... Men är så glad o tacksam för detta härliga väder!! Visst, det är lite kyligt, men det gör mig inget så länge solen skiiiiner!!! 

måndag 29 september 2014

"Det är så mörkt så jag ser inget ju"

Idas kommentar när vi kom hem från min mormor o ut ur bilen kl 19.15... Hon är rolig hon! <3 Det va inte länge sedan det va ljust ute den tiden... Om en månad ställs kl om o det blir ännu mörkare den tiden... Hua!!!


Efter middagen åkte alltså jag o Ida för o gratta min mormor. Vi stannade först vid affären o köpte me oss blommor, ett kort o choklad. Ida valde noga ut allt. Jätte fina rosa blommor o ett gulligt kort! :) Hon sa hela vägen dit att hon skulle sjunga för gammelmormor. Men när vi kom dit vart hon för blyg... Hihi! Men fem min senare sjöng hon ja må du leva! :)
Kakor åt hon oxå! O sen fick hon ta med sig två leksaker hem som hon inte ville släppa! En plast rulle som va konformad (det vart en piratkikare) o ett ankare i plast. Det har ju piraterna sa Ida! Snäll gammelmormor som lät henne få sakerna <3
Kom ju hem o barnen kom i säng senare än vanligt. Närmare halv åtta. Men se, innan kvart i sov båda två :)
Jag fick mig en överraskning när jag kom hem. Mannen hade gjort egna köttbullar, runt 100 st!!! :D Sjukt goda!!! (Jag äter ju inte köpta, bläää!! Haha)

Blir som snacks man inte kan sluta äta ju!!! Haha!!

I morrn har barnen fotografering på fsk. Det är ju våran lediga dag. Men ska lämna Tim vid nio o Ida efter det o så går jag en sväng o kommer tillbaka till runt tio, då är gruppfotograferingen klar. Då går vi hem o käkar lunch o Tim får sova o när han vaknat är det bara till o fixa dom o gå tillbaka till fsk för porträttfotografering. Kl 14.20 har jag skrivit upp oss på. Tror dock inte barnen kommer vilja när jag är me (helt sjukt att de bestämt så här) men vi gör ett försök iaf när vi ändå är hemma!
Tim har inte klagat nå mer på sitt öra. Han gjorde illa sig på en leksak strax innan han sa att det började göra ont, så kan ha berott på det. Får se hur det ter sig helt enkelt...

Nu ska jag ta mig en varm dusch. Fryyyyser!!!!

Öroninflammation på g??

Tim har börjat gnälla o klaga på att det gör ont i hans högra öra... Det kommer som i små attacker o då blir han jätte ledsen o säger att det gör ont i örat... Stackarn!! Får de hur det ter sig, om det får bli ett besök till läkaren. Just nu har han inte sagt nå på ett tag, men han ser rätt hängig ut...

Dricker päron dricka, bra att få i sig nåt!

Ida är rätt nöjd o gör lite ditt o lite datt, har myst me mig o Tim en stund i soffan..

<3

Massor av potatis står på spisen o kokar, när mannen kommer hem blir det potatismos av det :) O köttbullar till! Så fort vi ätit drar jag o Ida till min mormor med en blomma då hon fyller år! Vågar inte ta me Tim då han är hängig... Han kommer bli super ledsen, stackarn!!!

Som ett brev på posten...

Baaam, så kom huvudvärken!! Jag äter o dricker på tok för dåligt/lite... Har kört på vv (vikt väktarna) ett tag men mår mest skit!! Ont i huvudet o hungrig hela tiden. Glömmer oxå bort o dricka mkt vatten. Dricker på min höjd 2 glas vatten per dag. Alldeles för lite...
Just nu vill jag bara gå o lägga mig...  Men det dröjer iaf minst 5 timmar till dess.... O dess för innan ska middag lagas... Önskar mannen vore hemma nu...

Väck dumma huvudvärk!!!!

Sådär ja!

Då ska man väl våga visa sig ute...

Måste göra något åt utväxten alltså!!! Haha!

Tim vaknade för en stund sedan o somnade om... Har inte hjärta o väcka honom när han är hängig... Ska plocka ihop lite saker så vi är redo o gå när han vaknar...

Sååå lockande

o slumra en stund nu när Tim sover. Men tänker inte göra det. Ligger på sängen o har krypit under en filt o har fönstret öppet, härlig frisk luft! 


Tänker bara ligga här o andas frisk luft o bara vara! Ångesten över att jag ska åka bort tors morgon o komma hem sent på fre kväll kryper sig allt närmare... Skönt o få en ledig dag me bustrollen i morrn även om vi ska till fsk för fotografering... Saknar o va mamma ledig som f**!!  Svårt att acceptera att den för alltid är slut... Man får njuta till fullo av de lediga dagarna man har tillsammans!

Måste rycka upp mig o fixa till mig lite sen...

Vill inte skrämma slag på alla me mitt blekansikte!! :/

När man borde....

passa på o vila men inte kan! Tim har lagt sig men ar svårt att komma till ro... Har inte somnat än... Jag sitter vid köksbordet o ska bläddra lite i en tidning. O ist för o vila tar jag mig en energi dryck o tänker njuta av tystnaden, förutom tvättmaskinen som låter dårå... Alltid nåt!

Inte den roligaste tidningen precis. För mkt skit i den... Men men!

Sa till Ida att jag skulle hämta henne innan mellis. Så hoppas Tim vaknar innan dess....

Måndag morgon

Kvart över sex slog Tim upp sina härliga blå!! En kvart senare Ida. Blev som vanligt lite mys innan vi gick upp allihop. Jag fixade Ida, klädde på henne o flätade hennes hår. Sedan åt hon o Tim frukost. Eftersom Patrik tog bilen idag kunde Ida äta hemma. Så strax efter halv åtta åkte hon o Patrik. Ska hämta henne vid mellis. Tim kom o ville se Frost. Så jag fixade frulle till mig o nu sitter vi o tittar på filmen o har det mysigt!

Gott o mysigt!! :)

söndag 28 september 2014

Ett litet upp ryck!!

När Tim somnade där vid tjugo i ett (lite sent...) gick Ida o pappan ut. Hon skulle få cykla o få lite egen tid me sin pappa :) Jag åt lunch (soppa, what else :P ) i min ensamhet o efter den la jag mig o mös bredvid Tim (han låg i våran säng) Han vaknade till strax efter halv två o då trodde jag att han ville gå upp. Men icke! Han la sig mot mig o somnade om. Myyyys!!! Jag halv slumra o vaknade vid två o insåg att det va höööög tid för Tim o vakna, än en gång tittade han upp men somnade om (han brukar aldrig somna om på dagen) så jag vart tvungen o försiktigt väcka honom, han hade ju inte ätit lunch heller!! Iof åt vi frukost strax innan tio så ;) Han vaknade till snabbt o ville äta! O när han åt kom Ida o pappan hem. De hande handlat lite o bestämt middag! Patrik sa att det är som om o ha en 5 åring me sig. Han hade frågat vad hon ville ha till middag o fått till svar: -Hmm, vet inte. Ska fundera ett litet tag! Haha! Gullungen!! Hon hade även för honom visat vad hon ville ha på sitt kalas ;) Tänk om hon förstod hur långt det egentligen är dit...
Efter det tvättades det för fulla muggar här (bla alla kläder vi köpte igår) sen bakade jag en äppelpaj (smulpaj) på barnens begäran. Skulle till o vispa upp vaniljvispen o tar ut elvispen i skåpet för att inse att den är helt kaputt!! Vad har hänt liksom??!! Den hade typ delat lite på sig o lät krig!! Vispade för hand så gott jag kunde man vart ju inget fluff liksom. Så när jag bestämde mig för (när vi hade fikat lite) att ta ut Tim en sväng i vagnen, han behövde luft kände jag, så vart målet först MM o handla en elvisp ;) o passade även på o köpa en ny torkställning. Den vi har sjunger på sista versen o har hängt me läääänge!! Det va tur jag köpte den för just nu har vi TVÅ torkställningar som står här i lghtn. Gah!!! Men en ska i soporna!!!
Efter vi lämnat av det hemma knatade vi vidare till min mamma o pappa. Skulle hämta hen verktyg som de lånat som Patrik behövde. Vi stannade o pratade en liten stund :)
När vi kom hem drog mannen iväg för o hämta en sak till Tim. Jag började med middagen. Fixade sallad, gjorde en tzatziki, skalade potatis o satte den på spisen o slängde in nå potatis shossan i ugnen! När Patrik kom hem stekte han på köttet. Fläskkotletter till mig o barnen o oxfilé till honom ;) Gott me fredags käk en söndag!
Tim vart jätte glad för överraskningen. En cykel!!!! :D

Han kunde ju inte stå still så det blev en suddig bild på honom!

Nu har han äntligen sin egen cykel så behöver de inte kivas om Idas ;) De har en varsin sparkcykel som han kan "sparka" på o sen har vi en balans cykel, men den når han inte riktigt ner på. O Ida vill bara cykla på den vanliga cykeln. Så nu har de en varsin. Hans passa perfa!!

Nu ligger barnen i sina sängar, lite senare än vanligt. De har inte somnat än.... 
Jag ska ta mig en dusch sen blir det film mys me mannen :)

När man känner sig som en gammal urvriden disktrasa...

Idag orkar jag ingenting!!!! Är helt slut! De senaste veckorna börjar ta ut sin rätt o igår va det fullt ös fast jag inte mådde nå bra...
Tim hostade lite i natt. Han är hängig idag me. Hostig o snorig. Leker på bra vissa stunder o då märks det inte så mkt. Men sen bryter han ihop o man märker att han inte är på topp... Han får bli hemma i morrn o jag likaså. Om Ida fortsätter va pigg o frisk får hon gå till fsk i morrn. Patrik ska försöka hitta på nåt me Ida i em. Så hon o Tim får komma ifrån varandra lite. Jag måste försöka rycka upp mig o få nåt gjort här hemma ;)

Mys me Fia Lotta som ALLTID ska göra nån grimas el toka sig framför kameran :P

Nu ska Ida visst sminka mig. Tur det är låtsas smink ;)

lördag 27 september 2014

Ett glas cola i min ensamhet...

Patrik drog iväg strax efter halv sex när jag kom hem. Så just nu sitter jag här i min ensamhet o dricker den godaste drycken...

Cola är bara såååå gott!!!!

Precis när jag skulle åka iväg efter förra inlägget kom Tim upp efter sin em vila. Han sov i över 1.5 timme. Egentligen får han inte sova så länge men då han hostat så o verkade vääääldigt trött lät vi han sova. Men han vart sååå ledsen när jag skulle åka igen. Gah!! Det gjorde ONT!!! Ville stanna hemma. Men hade lovat o hjälpa till... Kom iväg o plockade upp Amanda o så åkte vi. Kom till alunda strax efter kl två o då va det vara till o sätta igång o sortera o packa. Jisses vilket jobb alltså!! Stod o gick i tre timmar. Va huuuur mkt som helst o göra. Men jag behövde åka kl fem. Gissa vem som vart super glad när jag kom hem ;) Jag har längtat efter dig mamma sa han direkt när jag kom innanför dörren o så fick jag en kram <3 Gick o satte mig o mös direkt med dom i soffan. Tim är super hängig, han låg mot mig o jag hämtade host medicin. Men han total vägrade!!! Han vråla för fullt! Fick inte i han nåt... La han i min famn o efter en stund somnade han. Kl va bara sex. La han i hans säng o så slog jag på Jake o piraterna till Ida o hoppade in i duschen. När Jake va slut hämtade jag en bok så fick hon dricka välling o lyssna på saga i soffan. När kl va sju kom Tim upp. Han kissade o ville sedan lyssna på saga han me. Han fick oxå välling som jag hade hoppats på att han skulle få i sig. Men han fick bara i sig lite... Trodde inte han skulle somna om men innan det ens hade gått tio min sov han i sin säng igen, utan någe bök. Ida tog desto längre tid på sig o somna, men sen så! 
Får se när mannen behagar dyka upp. Själv ska jag slö titta på Jurassic Park som börjar nu. Kommer nog somna snart. Mår inte alls nå bra... Blääää...

Shopping, fläng hit o dit o volontär arbete!

Som vanligt vaknade barnen innan kl 6 i morse... Patrik gick upp med dom strax innan kl sju o jag slumrade vidare. Men inte längre än till kl 7.20. Då hade jag inte ro o ligga kvar i sängen, även om jag ville. Min sovmorgon betyder MYCKET för mig me tanke på att jag inte är nån morgon människa. Men när man ska iväg o göra nåt, en viss tid oxå, då tar stressen över o jag kommer ändå inte till ro.
Det vart iaf en mysig familje frukost. Slängde iväg ett sms till syrran o kollade om hon ville va barnvakt mellan 9-12. O det ville hon! :)
Så strax innan kl 9 kom hon hit o ja o Patrik styrde kosan ut till Alunda. Vi handlade massor!! 25 plagg, 1 par fodrade gummistövlar o 1 julgardin (kappa) allt detta för ca 400 kr!! Hur bra som helst! Jag är rätt kräsen när jag köper kläder på loppisar. Det ska a helt o rent o inte urtvättat. Så med tanke på hur fina kläderna är så är 400kr ingenting. Stövlarna till Tim är Tretorn, använda men i bra skick o sånna håller ju oxå! :)
Efter det åkte vi till biltema där jag släppte av Patrik o han hämtade sin cykel o jag åkte hem. Här hade de haft det bra. De hade gått till ankdammen o matat änderna o sen gått på djungeljakt (stigen vi gick förra helgen) o haft det jätte kul o spännande ;) Sen hade moster gjort pannkakor till dom som de åt på uteplatsen. Hur mysigt som helst!!

TACK Amanda att barnen fick ha det skoj med sin moster!! <3 O slapp följa me mamma o pappa ;)

Jag har ätit lunch o om en halvtimme ska jag tillbaka till Alunda. Ska först hämta syster o skjutsa henne till Kilen. O sen åka o hjälpa till o packa ihop alla kläder, leksaker mm....
Har dock fått jätte ont i halsen o känner mig frusen :( Mår inge bra... Barnen hostar o verkar halv kralliga de me... 
Nej, får se om Tim vaknar innan jag ska åka igen. Han hade somnat precis när jag kom hem ;)

fredag 26 september 2014

Movie time

Länge sedan vi tittade på en film. Men i kväll va det dax! Efter idag har jag faktiskt ro o kolla på en ;)

Våran typ av film!

O så middagen till det...

En Skagen macka o sen lite kex, ost o lomo skinka. Mums!!

Finito!!!!

Tänker inte göra ett skit from nu!!!! Förutom o köra ut alla kläder dårå...
Efter frullen plockade jag i alla rum. Det va grejor ÖVERALLT!!! Sen drog jag ett varv me snabeldraken o dammade. Vek en maskin tvätt o hängde en annan som va klar. Sen gick vi till affären o köpte tejpen o lite annat. Köpte även en sallad till mig, det är jag värd en dag som denna ;) Så när vi kom hem åt vi....

Det va gott!!!

Efter det va det sov dax för Tim. Jag hängde en till maskin tvätt o sen satte jag igång o märka upp resten av kläderna o skor. Det tog lite tid, men de ska ju sorteras efter strl mm. Så nu står 4 pappkassar me kläder redo, o en stor plast me lite leksaker. Hoppas på o bli av med mkt nu!
Efter det fick Ida göra klart sin hösttavla...





Blir super fin!!!


Tim vaknade o kom upp o ville såklart göra sin me på en gång!





Dom bli verkligen så himla fina!!! Dessa ska få pryda väggen sen när dom torkat! :)

När det va klart va det mellis dax för barnen. De ville ha en varsin hallon kvarg :) o Ida ett äpple o Tim ett päron. Det kallar jag nyttig mellis!!
Medan de åt plockade jag ur o i diskmaskinen o gjorde fint på köksbänkarna! Efter det fick barnen åka i plurret. Hann ju inte det igår så fick bli idag ist ;) först duscha o tvätta dom, sedan fick de bada så länge de ville o orkade. Ida va som vanligt i länge! :) 
Men nu är jag slut! Som ni kanske förstår! Tänker bara ta det lugnt o mysa me barnen nu tills Patrik kommer hem o ja ska åka iväg me kläderna. Kan ärligt säga att det ska bli rätt skönt o åka iväg en stund o sitta sj i bilen i lugn o ro...

I kväll blir det middag på tu man hand me älsklingen. Vi har inte ätit middag som familj på hela veckan. Skit trist! Men ja o barnen har ätit flera mål tillsammans nu tors o fre. Som tur va ;) Ibland blir det så här tokigt! 
Nej, fixa flätor på Ida så hon får lockigt hår i morrn (på hennes begäran. Hihi)

Aaaandas!!!

Fy sjutton alltså!!! Är såååå less på att barnen vaknar 5.30-6 VARJE morgon. Igår somnade de nästan 1 timme senare än vanligt. Men ändå upp tidigt... Suck!! Less på o vakna på dåligt humör o ont i kroppen!!! Tur humöret åtminstånde ändrar sig. Morgon människa är jag INTE!! Barnen låg framför Disney Junior en timme medan jag halv slumra en stund till...

Haha, ser lite roligt ut att hon har fingrarna i munnen!



En varsin banan så står de sig till frullen!

Har precis ätit klart frukost. Känner mig super stressad redan. Hur ska jag hinna allt?? I vilken ordning ska jag börja?? Blir nog städningen först. Sen affären o köpa maskerings tejpen. Målet är o hinna detta innan lunch! 
Dax att köra igång!!!

torsdag 25 september 2014

Snällaste papi!!!

Pappa kom hit strax efter kl fem. Då åkte jag o Patrik till banken o sen passade vi på o storhandla, pappa tyckte vi kunde det. Så det va skönt o få det gjort när vi ändå va ut o åkte. Kom hem o packade upp o fixade barnen. De kom lite senare i säng än vanligt, men är ju lediga i morrn så ;) TACK snälla pappa för hjälpen!!! Va guld värt!! Kul för barnen o gå va hemma me morfarn ist!
Det vart seeen middag för oss när allt va upp packat o vi jade duschat. Var egna burgare till två avsnitt av NCIS!

Idag kunde jag dessutom äta dessa me gott samvete!! :)

I morrn ska vi göra klart barnens höst tavlor, de kommer bli såååå fina!!! :D Sen blir det storstädning. Märka upp de sista kläderna, vilket oxå innebär en sväng till mm affären här o köpa maskerings tejp, tar det när vi ändå går ut. O så ska jag bada barnen tänkte jag. Patrik ska hämta sin cykel o sen ska jag ut till Alunda me alla kläder. Phu! Kraschar i soffan i morrn kväll skulle jag tro! Hahaha!

Nu är jag oxå grymt trött. Ska gå o lägga mig. Ska bli såååå skönt!!! Borsta tänderna först bara ;)

Godnatt 

Ps. Ingen av mina inlägg publiceras när jag vill. Skit mysko!! 

Strul!

Blogget strulade så förra inlägget publicerades nyss. Det skulle ha publicerats kl 12.30....  

Nu är vi ute o röjer, varit det i en drygt timme o ska snart gå in. Det är inge skönt ute... Men barnen har kul!

Ida hittade denna gröna grej som hon gärna ville visa...


O sen en miiiini blomma!!


Tim grävde ner sin spade...


Båda serverade mig goda soppor ;)


Nu är vi på våran uteplats o leker. När det blåste så i mån gick våran syrenbuske av. Så nu leker barnen att de leker i en trädkoja. O är Jake o Kapten Krok ;)


Jag provade min nya ögonskugga. Men såklart syns den ju inte när ja tittar! Haha! *jag är ju inte känd för o va smart precis*

Medan dom lekt på här har jag höst städat uteplatsen. Tagit in stols dynorna, plockat ner vattenleksakerna i en låda, alla sandleksaker är i sandlådan o alla cyklar mm står på ett ställe på altanen. Nu är utemöblerna o cyklarna o de reda att få en presenning över sig i många månader... Känns vemodigt. Hoppas på en snörik o solig vinter!!

Stolarna ska fällas ihop o läggas under bordet, så är det klart sen!

Nu ska vi snart gå in. Men barnen leker så bra så drar ut lite till på det... Pappa ringde o sa att han kommer strax innan kl  fem o passar barnen så behöver dom ej följa me till banken, o vi kan uträtta vårat ärende i lugn o ro. Sååå himla skönt!!! Hade varit urtrist för barnen....

En produktiv torsdag!

Efter frullen så hittade jag barnens vintermössor, vantar o sockor i byrålådan i hallen o testade på barnen. De kunde ha mössorna (Ida för tredje vintern i rad o Tim för andra) o sockarna o Ida sina vintervantar. Tim har fått nya! När de ändå va på på o prova massa gick jag ut i förrådet o släpade fram en karton o en kasse me vinterskor o overaller. Ida kunde ha ena sin från förra året (som jag trodde Tim skulle kunna ha) så nu har hon två. En av overallerna åker iväg på klädbytardagen. Tim kunde ha sin från förra året oxå (de måste ha varit lite stora förra året! Haha) o båda kunde ha sina vinterkängor. Hur bra är inte det liksom!! Iaf ekonomiskt ;) även ullsockarna passade! Så det som behövs nu är ett par fodrade gummistövlar till Tim o ett par varmare vantar o ha o sova i ute i vagnen på förskolan. Provade även deras vinterjackor o de passade oxå! Idas är precis på gränsen på armlängden så det är inte säkert hon kan ha den hela vintern. Men dom hade de mest som fin jackor när vi skulle iväg o så!

Så skönt o ha gått igenom o provat allt nu. Nu vet jag vad jag kan skicka bort o vad jag ska kika på på lördag på klädbytardagen :)

Efter det va barnen målar sugna! Så vi påbörjade hösttavlorna!

Fram med massa färg!


O så börjades det målas!


Ida funderar på vilken färg hon ska ta nu....


Tim målar på!


Bra med TJOCK kartong o måla på, o sen även limma. Blir hållbara tavlor!!


Ida använde alla färgerna...


Tim målar för fullt!

De tyckte det va jätte kul! Jag sprang o tvättade penslar titt som tätt ;) När Tim målat klart fortsatte Ida måla lite mer. O jag passade på o göra en sak jag fick tips på av Susanne på mitt jobb....

Ida ville måla ett runt papper, så det började med att jag klippte ut det till henne. Då kom jag på att jag kunde göra ett till mig me o påbörja mitt lilla projekt...


Färger, penslar o klädnypor...


Hann göra detta... Om ni inte listat ut vad det ska bli ska jag tala om o visa när det är klart!

Efter jag typ sanerat köket från färg vart det lunch dax o nu sussar Tim. Om en halvtimme ska han upp. Jag o Ida myser till Jake o piraterna!