söndag 6 september 2015

Då va vi själva...

Jag är så glad o tacksam att jag har en man som prioriterar sin familj. Som vill umgås med oss så mkt som möjligt. Har så många vänner vars män jobbar på tok för mkt o sen även gör massa annat. Självklart ska man kunna umgås me vänner o så. Patrik jobbar 8-17 (100%) fem dagar i veckan. Jag jobbar 75% på fem dagar i veckan. Anledningen till att jag gör det är för att barnen inte ska behöva va på förskolan så långa dagar. O för att ta hand om hemmet. O så tjänar han mer än mig. Annars hade det varit tvärtom, jag jobbat 100% o han 75%. Ingen av oss jobbar nå extra utöver detta. Vi har så vi klarar oss (ekonomiskt) vi kan både spara till oss (både pension o annat) till barnen o en buffert. Mer behövs inte. Vi vill bara me våra barn så mkt vi kan. Det värdesätter vi högst. Det är vad barnen oxå behöver. Patrik o jag hjälps åt här hemma. Naturigt blir det att jag lagar middag tis-fre o tar lite mer av tvättandet o städandet eftersom jag är hemma mer. Patrik lagat middag måndagar (då jag stänger) o så på helgerna hjälps vi åt. Då även tvättar o städar han. För han är det heller inga problem o va sj me sina barn lääänge (som jag oxå hört att vissa pappor har) Jag skulle utan problem kunna åka bort i flera veckor (inte för att jag skulle vilja det, men det skulle gå) o han skulle inte ha några problem me o sköta barnen o hemmet. O jag skulle inte behöva oroa mig. För mig är mamman o pappan lila värdefulla när det kommer till barnen. För mig är det en självklarhet att vi hjälps åt med allt. Sen fördelar vi ju lite, men på våra villkor, så som vi vill ha det. Jag ÄLSKAR att han prioriterar oss, sin familj framför ALLT!! Tyvärr hör jag allt för ofta att det är tvärtom hos många familjer. O ärligt talat, jag skulle inte stå ut me en man som satte sig sj i första rum, som anser att kvinnan/mamman ska sköta allt med hemmet o barnen. Det skulle aldrig funka för mig. Vi har gått in i detta TILLSAMMANS PÅ LIKA VILLKOR! Sen att Patrik är iväg o träffar kompisar oftare än mig är inget som bekommer mig. Jag får oxå göra det när jag vill. Men han har ett större behöv att det än jag. MEN vi har båda SAMMA möjligheter. Ingen kör över den andra. I denna familj är vi alla lika mycket värda! <3
Hm, vart ett längre o lite djupare inlägg än jag tänkt. Hoppas ingen tar åt sig. Alla gör självklart som dom vill, som funkar bäst för sin familj. Det enda jag hoppas är att det är på bådas villkor, att man är överens om "upplägget" i sin familj. Det är det viktigaste. O prioritera era barn. Tiden går fort o vips så är de stora.

Det jag skulle komma fram till va att Patrik åkte iväg nyss för o hjälpa min pappa me några garderober, o skulle troligtvis bli borta resten av dagen. Tycker det är så fruktansvärt trist :( Är ju lite bortskämd me att vi båda är hemma på helgerna. O denna helg är värken HEMSK!!! Men är glad att han hjälper pappa. Det är det man har sin familj till. Hjälpa o ställa upp för varandra!

Här hemma håller barnen nu på o pysslar, klipper, klistrat o målar...


Jag har även gjort en ny play doh deg som de ska få baka med sen...

Ida ville ha en gul deg, ser ut som saffransdeg ;)

Perfekt dag för pyssel! :)

Får se om vi tar oss ut i ruggvädret sen... Ska strax fixa lunch...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar