fredag 31 juli 2015

O det va den fredagen

Idag vaknade vi nog närmare 8.40, man blir bortskämd :P Dock somnade de nu i kväll inte förren 20.30 o 21. Föredrar faktiskt ändå 19-7, vet inte varför men jag blir så trött av att ha dygnet så här. Trots att jag får lika många timmars sömn så funkar inte min hjärna riktigt när jag somnar efter kl 24... Det som gör att man ändå har dygnet så här är ju att barnen har så kul på kvällarna. Det leks me kompisar på gården o de leker allmänt väldigt bra efter middagen. Idag efter frukosten gick vi ut på gården o lekte ett par timmar. Det kom ut många barn som lekte. Rätt chockad över hur många som låter deras barn i typ 3-5 års åldern leka helt själva ute! Föräldrarna är inne o tom på en annan gård!!! Jag är inte ett kontroll freak, men 3 o 4 år tycker jag är för litet för o va ute heeelt sj. Våra kan va ute på lekplatsen utanför oss, o cykla här där vi ser dom. O då har vi altandörren öppen, sticker ut huvudet o kollar till dom minst var 5e min (vi ser dom genom både köksfönstren o vardagsrummet oxå) el så sitter vi på våran uteplats. Men de skulle aldrig få gå nånstans där vi inte kan se dom. Men iaf, vi gick in o åt lunch. Sedan åkte vi för o kolla på diskmaskin. Våran började krångla redan i julas, det har varit några hjul till vagnarna som lossnat o några andra skavanker (den är nog rätt gammal) men den gick bra fram till i julas. Då vart disken helt vit. O så har det blivit ett par gånger sedan dess. O nu sen i förrgår blir det så vad vi än gör. Vi har testat ALLT!! Men nu fick vi nog. Kikade en snabbis på Ikea men åkte sen till Elgiganten. Där hittade vi DEN! ;) Helt perfekt! Så åkte hem o då gick barnen ut på engång, Patrik fixade me diskmaskinerna o jag åkte o handlade. Ida önskade tacos till middag. Kom hem o det va smått kaos i köket så sket i o börja me middagen o gick ist ut o satte mig på gräsmattan o snackade me Lisa o tittade på när barnen lekte ;) Men strax innan kl sex va ja ju tvungen o gå in o fixa middag. Barnen fick följa me in o tog en varsin frukt o varvade ner lite medan jag fixade middag. Som vart en sen en. Men en av favvo middagarna måste vara tacos, inte för att det är min favvo rätt (men Idas favvo) utan för att alla sitter så länge tillsammans o pratar o har det så trevligt! :) Sen fick de en varsin glass, som vi lovat! O så va det bara till o borsta tänderna o läsa saga. Älskar våran sagostund på kvällen! :)

Nu går våran diskmaskin....

Det ska sitta en skiva där under sen är det klart! :)

Nu funderar jag på om jag ska försöka komma i säng i tid i kväll. Inbilla sig kan man ju ;)

torsdag 30 juli 2015

Mina läkarbesök

Igår va jag o lämnade massa blodprover då jag ska till reumatologen den 12 aug. Anledningen till det är bla att jag har lite hög sänka o lite förhöjda vita blodkroppar. Så de vill göra en ordentlig koll då jag oxå får ont o domningar i armarna, mest höger. Det sticks, jag skakar o blir svag. Jag tror dock inte det är nå reumatiskt men lika bra att få det svart på vitt. Så det va det. Man blir så snygg av o ta blodprov....

Detta har en tendens o bli en aningens större på mig....

O så har jag ett märke efter vaccinationen....

Snygg vänsterarm man har ;)

Sedan det andra då. Jag har i måååånga år haft problem me min mage. Får jätte ont ett par gånger varje månad, främst vid ägglosning o mens (ursäkta min öppenhet, men lika bra o va rak o ärlig från början) men även när jag inte ska ha detta kan jag få jätte ont. När vi försökte bli gravida me Ida o kollade min mage sa de att de inte kunde utesluta att jag hade endometrios. Detta är ju för 5 år sedan. Såg detta i min journal o tog upp det me bm igår. Hon tyckte absolut jag skulle kolla upp det o att det lät som om det kunde vara endometrios. För de smärtor jag har hör inte till det normala. Så nu ska jag kontakta endometriosmottagningen på ackis så de kan utreda detta. Är inte alls säkert att det är det. Men OM. Då gör de en titthåls operation om de tycker att det behövs o antingen bekräftar det. Men de kan även operera bort om det blivit stora cystor av det. Det är inte farligt på nåt sätt. Men om man vet att det är det man har kan man få hjälp me medicin o starkare smärtlindring. O som sagt kan de operera om det skulle behövas. Jag får ju ibland så ont att jag nästan kräks av smärtor, jag har kräkts förut för att det gjort så ont. O det är inte kul. Finns det hjälp som man kan få vill jag ha det. Ni kan själva läsa om endometrios om ni söker på det om ni vill veta. Det är som sagt inge farligt. "Bara" smärtsamt! Så, nu fick jag det sagt oxå! Då det står att det kan va svårt att bli gravid när man har det är jag otroligt glad att jag har två underbara kottar!! O sen tog det ju faktiskt 1.5 år o bli gravid me Ida, dock desto snabbare me Tim ;)

Då vet ni om det! Jag vet inte om jag ibland är lite för ärlig i min blogg. Men tycker inte att detta är något att skämmas över o eftersom jag kommer ränna hos läkaren en hel del är det lika bra o va rak o ärlig från början tycker jag! :)

Dagarna bara rusar iväg!

Dagarna går föööör fort!!!!! Idag vid lunch åkte vi upp på Gränby. Barnen åt lunch där o sen delade vi upp oss. Killarna på ett håll o tjejerna på ett. Drygt två timmar vart vi där, träffade oxå på min bror m fam :) Jag tog mig en macka o is latte på Barista me Tim som sällis! Sen åkte vi till vaccinationsbyrån där vi mötte upp barnens farmor o vaccinerade oss för andra gången. Tim sa inte ett ljud medan Ida skrek för fulla muggar :/ Men det gick bra! När vi va på Gränby köpte jag o Ida en ny prinsess krona till henne....

Det glittrar om den oxå, jätte fin :) Hon fick välja bland några o det vart denna.

Tim fick två nya solbrillor o en snygg skjorta...

Detta är ett par av brillorna :)

När vi kom hem efter vaccinationen fixade jag middag. Kl va lite mkt så jag va glad över att ha en matlåda me köttfärs i frysen så det va bara till o koka spaghetti o fixa en sallad ;) När vi ätit åkte Patrik iväg me min pappa för o inhandla lite fiske grejor till deras fiske weekend. När han kom hem höll de nya grannarna i dörren mittemot på o flytta in. Så vi gick alla ut o hejade på dom o sen cyklade barnen ett tag innan det va dax o gå in o sova. Grannarna verkar väldigt trevliga :) Har ett barn på 2 år. 
Nu sitter jag här o är hungrig. Sötsuget är staaaarkt!!!! Första dagen på länge utan nå gotti. Fan, kan ju inte äta som jag gör!! Vart är min envishet jag hade för några veckor sen?? "Bara" o tagga till igen!! ;)

Sover allt längre....

I morse vaknade vi typ 8.45. Jag kom inte upp förren kl 11... Är så himla trött!!! 

Kunde ju se gladare ut :P

Idag har vi inga planer än så länge. Patrik har klippt, rakat Tim, o nu badar barnen. Sen blir det nog till o gå ut... But still, sommaren vart är du???

onsdag 29 juli 2015

Äntligen i soffan!

Phju vilken dag! Men skönt att jag fick det gjort! Skjutsade mamma fram o tillbaka till Bålstad (ja, lämnade ju henne där) det tog två timmar. Hem o hann säga hej till syrran som va här o sen tog jag bussen ner på stan. Provtagningen va öppen till 15.30 o jag kom dit me andan i halsen kl 15.15. Kom in precis halv o tog blodprover. Gick sedan till barnmorskemottagningen hjärtat där det va många på drop in. Men gick hyfsat snabbt o jag fick träffa en väldigt trevlig barnmorska. Ska berätta mer om besöket sen, men ser ut som om det blir en del läkarbesök i höst... Inge allvarligt, men nåt som misstänkts ett tag. Efter det for jag hem, va hemma strax innan halv sex. Då stod middagen på bordet :) De super goda köttbullarna. Mums!!!!
Sen har kvällen rullat på. Mös me barnen...

Ida satt o skrev ner 18 namn, alla i närmaste familjen (hund o katter me såklart ;) ) jätte duktigt!! Hennes o Tims namn kan hon utantill. De andra skriver jag ner o hon skriver av. Super impad!!! :)

Drog iväg till Willys en sväng o nu sitter jag alltså här i soffan. Barnen har nästan somnat o jag o mannen ska ha mys kväll :) <3

En fläng dag!

Tanken va att jag o Lisa skulle ta en promenad kl 9.30 i morse. Men jag vaknade me huvudvärk. O me tanke på denna dag gjorde jag bäst i o vila. Så låg i sängen o drog mig o gick upp för en timme sedan. Har nu fixat mig iordning o huvudvärken ligger där. Promenaden hade nog gjort att migränen brutit ut. Nu ska jag ta en tablett o hoppas på o slippa migränen. Strax efter kl 12 ska jag hämta mamma o skjutsa henne till Bålstad. Sen hem o ta bussen ner på stan. Till Ackis o lämna ett urinprov (för ett kommande neurolog besök jag ska göra där) o sen till barnmorskemottagningen hjärtat för o kolla blodtryck o sånt. O få/prata P-piller... Att det ska va så svårt o hitta några man mår bra av! :/ Så så ser min dag ut! Mannen o barnen ska göra köttbullar, mums! Jag äter ju inte köpta o nu när vi har så mkt köttfärs så ska de göra ett stor sats me egna köttbullar! Barnen är ju hejare på o rulla så ;)

Dax o ta en Naproxen då....

Hoppas du får en bra onsdag!!

tisdag 28 juli 2015

På barnens önskemål!

När vi frågade barnen på fm vad de ville göra idag svarade båda Fjärilshuset! O varför inte tänkte vi. Så efter lunch åkte vi dit. På vägen dit önskade Ida att få lyssna på barnsånger, så vi kopplade in fm sändaren o körde på deras play list på Spotify ;) Alla sjöng o hade skoj! Hahaha! De va lite mer folk där än de förra gångerna vi varit där men det gick hur bra som helst ändå. Så kul. Vi gick där inne ett tag. Tog oss sedan en fika ute i solen o gick sedan in o tittade mer o sen avslutade vi med att barnen fick köpa några saker. Som en sommarpresent (då de ju fyller så tidigt på året, o plus strax efter jul, så de brukar få nåt/några saker på sommaren me :) ) Kom hem strax innan kl fem o få fixade mannen middag, pannkakor ;)
Nu kommer det många foton, o då har jag inte tagit me alla :P









Dom här sköldpaddorna "kramades" under hela tiden vi va där! Hahaha!!








Vattensalamander


Fjärilar som kläcks, Ida stod huuuur länge som helst o tittade medan några kläcktes, o det tar låååång tid för dom o kläckas!


Så häftiga koraller!!


Tim va impad!


Hitta Nemo ;)


En av de stora hajarna!


Detta va en 3D tv. Så när hajen kom ut genom glaset så såg det verkligen ut som om den gjorde det! Tim ville inte titta på den igen! Hahaha!








Båda barnen fick en varsin lupp. Ida ääälskar kryp av alla dess slag. O håller gärna i dom. Så detta passa henne verkligen! Får nog utöka med böcker o fler luppar sen skulle jag tro ;) Hon valde oxå en jätte fin fjärilsring :)


Tim fastnade för denna pilbåge. Han vägrade släpp den vad vi en lockade me! Han höll krampaktigt tag i den! Hahaha! Kan ju säga att han vart väldigt glad när han fick den! :)

Hade en så mysig o rolig dag me mina älsklingar!!!! <3 Denna sommar har det ju varit kasst väder (även om vi hade det bra i skara o Öland) o det känns skit trist!! Men samtidigt har den varit helt underbar! Haft så roliga dagar me mina fina. Vi har gjort mkt men oxå hunnit me hemma mys! Det är klart det bråkas o kivas, men så gör syskon. Vi har verkligen spenderat mkt tid tillsammans som familj o det är nåt jag värderar HÖGT! Högst skulle jag vilja säga. Så länge vi är tillsammans kvittar allt annat egentligen. Men självklart är det kul o passa på o göra saker när vi är lediga tillsammans. De sista nu dryga 1.5 veckan vi har tillsammans har vi fortfarande en hel del inplanerat. Jag önskar jag hade haft 2.5 vecka till jag me (som Patrik o barnen) Då hade jag lugnt kunnat dra iväg (me Patrik o barnen såklart) o tältat en vecka till. Det va ju sååå mysigt! Saknar det!! Men får se fram emot det nästa år ;) Men först har vi ju en Thailand resa o se fram emot i jan oxå! Åh, älskar o ha saker o se fram emot. Spec när sommar semestern är slut. Nu ska jag sluta pladdra på, skulle kunna skriva myyyycket o lääänge!! Men ska försöka komma i säng!

Summa summarum: Underbara semester!!!!! 

Gott o gammal goding

Mannen drog iväg för två timmar sedan. Ta en öl me Stefan på stan. Det gör mig inget att han varit iväg två kvällar. Ibland är det skönt o va sj oxå ;) Barnen somnade för drygt en timme sedan. Jag är så leds på sött o sånt så i kväll gotta jag till det me ost o kex i min ensamhet...

O lomo o pruciutto såklart ;) så gott så!!

O till det har jag slagit igång denna...

Så länge sedan jag såg denna gamla godingen! Hemsk film men bra. Kommer bara ihåg vissa scener....

Mannen dyker nog upp om inte så länge, han brukar inte va ute så länge... Jag ska gå o lägga mig så fort filmen är slut, om nån timme. Behöver komma i säng i tid känner jag...

Vad an denna trötthet?!

Visst, det har blivit många sena nätter o jag blir så trött av det. Igår tittade vi på film till kl 1. Kom i säng närmare halv två. O precis när jag somnat kom Ida in, sen hade jag jätte svårt o somna om o sov kasst hela natten... Att det inte verkar bli nån sommar gör det hela inte bättre precis. Knappt badat nåt än, förra sommaren badade vi heeeela tiden! Så trist detta! O kommer värmen gör den det när jag börjat jobba igen. Ne, tummen ner för denna kalla sommar alltså :( Jag sov till runt halv tio i morse. Men ligger nu här i sängen igen...

Påbylsad o fryser... 15 grader ute...

Barnen vill till fjärilshuset idag. Jag har inte lust me nåt. Men i morrn ska jag skjutsa min mamma till Bålstad efter lunch så då kan vi inte åka iväg på nåt. Så får se om vi orkar åka till fjärilshuset efter lunch...

måndag 27 juli 2015

Öland Måndag

Denna dag då vädret va sådär drog vi mot Borgholm. Stannade vid en sport outlet o sen åkte vi till Borgholm slott. Där började vi med lunch, en varsin belgisk våffla. Sen spenderade vi drygt 1.5 timme på slottet. Va riktigt kul! Vi hade tur o hade uppehåll o sol. När vi åkte därifrån öppnade dock himlen sig, men då vi satt i bilen kvittade det ;) Vi åkte vidare till Byxelkrok där vi strosade i den mysiga hamnen o åt glass :) Vi familjer spenderade dagen på varsitt håll. När vi kom till tältet åt vi middag själva medan Stefan; Towe o Ella gick till en restaurang. Efter middagen va det så himla fint väder så medan Patrik fixade med sina fiske grejor gick jag o barnen till hamnen o kollade på båtar, vilket de verkligen gillar. De frågade när vi gick dit om vi skulle ner på stranden, men då vi va ny duschade hade jag ingen lust o sanda ner oss så jag sa nej. Men när vi gick där vid hamnen ångrade jag oss o sa till barnen att vi tar av oss skorna o drar upp byxorna o går längst vattnet hem. Sååå glada de vart!! Mannen mötte upp oss på stranden. Det va så mysigt o fint!! :D
När baren hade somnat gick Patrik o Stefan o fiskade, jag o Towe satt o pratade in på natten...

Nom nom!


Borgholm slott








O där inne strövade korna fritt! hahaha!


När himlen öppnade sig....


Byxelkrok...


Glass :)


Barnen vid hamnen


O våran mysiga strand promenad...











<3

Vi somnade gött denna kväll me :)

Nu ska jag o mannen titta på film.. Jurassic world!! Hahaha! Resten av öland sem kommer....


Öland Söndag

Efter frukosten drog Patrik, Tim, Stefan o Ella iväg till flera affärer o kom inte tillbaka förren efter lunch. Towe vilade i deras tält under tiden o jag o Ida tog oss ner till stranden. Det konstiga är att det blåste ofta rätt kallt vid tältet o kändes inte alls som strand väder, men så fort man kom till stranden så va det vindstilla där o sååå himla skönt! Så där spenderade jag o Ida våran tid tills vi gick o åt lunch. När de andra kom tillbaka gick vi alla till stranden o spenderade em där...

Lite egentid me skruttan <3




Så jäkla underbart!!

Då vädret inför måndagen inte lovade så gott smidde vi planer....

Öland lördag

Vi vaknade till inte så fint väder, så jag började med morgonen med en promenad längst stranden o hamnen. När jag nästan va tillbaka till tältet öppnade himlen sig, skulle det bli som våra tidigare tält semestrar - regn??! Men vi trotsade det o klädde på barnen galonisar o stövlar o gick till stranden där de lekte. Åt sedan lunch o jag o Tim somnade o sov i två timmar :P Ida va me Patrik o Stefan o fiskade lite medan. När vi vaknade sken solen så det vart en em på stranden utan regnkläder ;)

Min promenad längst strandpromenaden....


O i hamnen ute på piren....


Stranden i galonisar...








O utan galonisar...









Även denna kväll vart det såklart grillat. Barnen somnade varje kväll mellan 20-21 o vaknade mellan 8-8.30. Så skönt! Jag va inställd på tiiidiga mornar då man sov i tält o det blir ljust så tidigt. Men de sov verkligen hur bra som helst i tältet :D O vi är sååå nöja med tältet! Nästa år blir det nog två veckors tältande ist för en ;) Tack o lov för vädret som va me oss!!