söndag 23 mars 2014

Planerar veckan!

Jag ska ju vabba hela veckan. Känns sådär måste jag säga... Va ju hemma hela förra veckan me. O va hemma med sjukt/sjuka barn är inte semester precis! Så att få komma iväg, alla får vara friska, följa rutinerna, det är det bästa. Men så här är livet med barn, o det är bara o göra det bästa av det. Jag är ju först o främst hemma för o ta hand om Tim. Hemma orkar han leka o hålla igång hyfsat,men blir snabbt trött, vill gärna komma o gosa, kramas o bara få mysa i soffan... Han har många prickar, o de kliar såklart, han vaknar ofta på natten. Äter inte riktigt som han brukar. Har feber då o då, o ena ögat ser inte så jätte bra ut. Nej, han ska verkligen inte va på fsk. Det skulle han aldrig orka. Är stoooor skillnad på o va hemma o va där. Här kan han vila o ta det lugnt precis när han vill. Han kan få o äta det han vill, typ ;) Ni förstår nog va ja menar! Han leker o röjer på me syster för att sedan sitta o ta det lugnt i soffan en stund. Han går utan blöja o det går super! Idag gjorde han nr 2 på toa o vart överlycklig!! Gull plutt!! Vi va ju ut en sväng, luft behöver han, korta stunder. Gärna i vagnen. När vi kommer in är han så trött!! Men de mår ju inte bättre av att va inne en hel vecka. Ida är lite små seg. Inte sitt vanliga jag. Äter jätte dåligt o är väldigt trött. Bör ja va orolig?! El är det vattkopporna som är på g på henne me?! Trodde hon skulle fått det redan, men fortfarande prickfri! Skönt om hon kunde få det så snart som möjligt. Men samtidigt, ha två som kliar sig, sover dåligt, blir trötta (o gnälliga) är ju inte kul det heller :/ Aja, det blir som det blir ;)
Jag ska försöka få lite gjort här hemma till helgen. Baka en massa (o tårta ska beställas) handlas dricka o lite sånt. O så ska det städas o plockas! Plockandet kan ja göra under veckan. Damma, dammsuga o skura golv får bli på fre! Så det är så rent som möjligt på lör ;) Bakandet gör ja på dagarna, om Tim tillåter, annars får det bli på kvällen. Ska försöka mig på några promenader oxå. Bädda ner barnen i vagnen o ta en vända. Två flugor i en smäll, jag får röra på mig o barnen får luft (utan att anstränga sig!) Jag tänker ta dagarna som dom kommer, en dag i taget. Jag kommer låta Ida va hemma i morrn. Är dumt på ett sätt då hon va hemma hela förra veckan. Men logistiken går liksom inte ihop. Jag måste ta me Tim dit för o lämna Ida som alltid blir jätte ledsen. O så är Tim me, då vet hon att han ska me mig hem. O att för mig då lämna en jätte ledsen Ida när ja ska va hemma, det går bara inte! Även om det går över för henne sen. Det va skillnad när det va tvärtom, för o lämna Tim går alltid (läs 99% av gångerna) bra!! Sen beror det på hit barnen mår o så. Ida va så pass dålig så hon behövde vila. Tim behöver vila ibland o då får han det (till skillnad mot när det är tvärtom, hehe) Ida har så mkt lättare o leka o roa sig själv. O kan sitta o pyssla, måla o dega o sånt i lugn o ro. Så för Tim blir det inte jobbigare om hon är hemma :) Det värsta är väl att de kommer va tok lessa på varandra på fre, ja redan på tis em skulle ja tro :/ :P..... Men som sagt, ska först o främst koncentrera mig på dom på dagarna. O orkar de kan vi baka tillsammans :)

På lör har vi pratat o bestämt (ja o Patrik) att barnen inte kommer va me under öppet hus. Känns skit tråkigt. Men vi gör det för deras skull. Som Tim är nu blir det för jobbigt för honom. O vem vet hur Ida mår då... Är de pigga nog så skjutsar vi ut dom till Sara o hennes familj på lör på dan. O så får de sova där (de va redan planerat sen några veckor tillbaka) Men är de för dåliga, el absolut inte vill. Skulle aldrig tvinga dom, så får de va hemma hos mamma o pappa. Då är Patrik me dom där hemma tills mamma o pappa kommer hem, o då kommer han hit. Men skulle de där emot inte alls va pigga o ha hög feber (Gud förbjude) så får vi ställa in.  Men de hoppas ja såklart vi inte behöver! Det gör ont i mig o jag känner mig taskig som inte låter de va me. Men samtidigt vet ja att det är för deras bästa. Det jobbiga är att Ida pratar om att mamma (jag :P) fyller år nästa helg o att det då kommer massor av folk.... Men har försökt pratat me henne. O jag har även sagt att vi ska ha det mysigt o festligt på morgonen o fm tillsammans då :) Är hon fortfarande frisk då blir det tufft. Annars är hon nog så pass dålig att hon inte bryr sig... O nu kan även de som va rädda för vattkoppor komma. Vi kommer ju få va här hemma (då alla lokaler va upptagna) o då blir det ju ännu mer intensivt för barnen. O att för mig/oss behöva springa o ta hand om o passa våra små hjärtan om de inte är pigga nog är ju inte heller så kul... Trots att ja vet att det är för DERAS bästa, gör det ont i mig.. :,( Tanken från början, att de skulle sova borta, va för att jag skulle hinna umgås me de som kommer hit. O för att vi ska kunna festa lite på kvällen sen. Kanske tom utgång! Jag fyller ju trots allt 30!!! år!!!! Hihi!! Nu får vi se hur det blir med den saken. Bestämmer nog det på lör när ja ser hur barnen mår. O skulle det inte bli så, gråter inte jag för det! Barnen är mitt ALLT o gör före allt!!!

Oj va ja pladdrar på!!! Vet ej om ja skrivit det ja skulle. Men listan på det som ska göras står iaf i mitt huvud. Nu ska det bara ner på papper så det kan bockas av ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar