måndag 15 augusti 2016

Denna höst!

Det ser ut som att det trots allt kommer att ordna sig denna höst för mig. Jag håller verkligen tummarna för att min kropp ska palla!! När jag gick på semester va allt så ovisst. Va ju sjukskriven på deltid, visste inte om jag skulle börja plugga, om inte-hur mkt skulle jag klara jonna då jag inte fick va sjukskriven längre... Då skulle jag bli tvungen o se om det fanns nå annat jobb jag kunde jobba me o så... O det vill jag inte. Vill jobba på förskola.
Nu vart det så att jag inte kom in på skolan o tanken va att jag skulle jobba mina 75% OCH rehab träna, men då på kvälls tid.... Kände direkt att det kommer aldrig funka. Kroppen kommer inte hålla. Varken fysiskt el psykiskt... Jag har så lätt o stressa upp mig o har varit såååå nära o tippa över kanten ner till utbrändhet. O det vill jag ju såklart inte. Men tanken på allt som skulle falla på MIG (lämning o hämtning av barn varje dag, matlagning varje dag, skjutsa o va me på barnens aktiviteter två dagar i veckan, sköta allt i hemmet OCH träna för att kroppen ska hålla) kändes inte hållbart. MEN så fick jag igenom förebyggande sjukpenning. PHJU!!! Det innebär att jag kan träna på arbetstid, att försäkringskassan ger mig ersättning för den förlorade tiden från jobbet. Vilket ju då innebär att jag tränar på arbetstid tre dagar i veckan. Så det blir en sten mindre på bröstet. Sen, eftersom jag kommer börja jobba kl 8 tre dagar i veckan så kommer det bli så att Patrik lämnar barnen dom tre dagarna. Vilket oxå blir till stooor hjälp, Jag kan bara tänka på mig själv på morgonen vilket kan behövas för o orka hela dagen. Jag har ju liksom barn o jobbar med barn, det är intensivt!! Men jag älskar`t oxå! Matlagningen kan vi inte dela på då Patrik ju inte är hemma förren strax innan halv sex. Men nu med matkassen o bara att han lämnar några gånger i veckan tror jag det kommer gå bra :) Jag o barnen kommer va hemma i så bra tid så det ska inte bli nån stress.
När det gäller o sköta resten av hemmet hjälps jag o Patrik åt har vi bestämt :) Jag försöker tvätta lite i veckorna, det är liksom inte så jobbigt. Dammsuga gör jag på fredags em el så fixar Patrik det på helgen. Det ordnar sig alltid ;) Så glad att jag har en man som hjälper till hemma. Hör på tok för många vars män inte gör NÅT! Det skulle göra mig galen!! Hahaha! Men alla gör vad som funkar bäst för dom. Huvudsaken att BÅDA är med på det! :)
Anledningen till all denna logistik är för att det ska bli så bra som möjligt för ALLA i famlijen. Jag är ju ett planerings freak :P
Så här kommer min vecka se ut i stora drag:

Mån: 8-15.30 (jag åker från jobbet kl 14 för rehab träning mellan 14.30-15.30, så blir jobb 8-14)

Tis: 9-14.45

Ons: 8-14 (jag åker kl 12.30 från jobbet för rehab träning kl 13-14, så blir jobb 8-12.30)

Tors: 9-14.45

Fre: 8-13.30 (jag tränar mellan 8-9 o åker sedan till jobbet så blir jobb 9.45-13)

Sen ska ju Tim fortsätta på gympan på tisdagar :) O Ida ska börja rida på torsdagar :D Så dom dagarna blir det aktiviteter för dom :) Sen har vi lite annat skoj o se fram emot! :) Detta va säkert skit tråkigt för er o läsa :P Men eftersom detta är som en dagbok för mig är det kul o kunna läsa detta om några år, o se tillbaka på :)

Men nu ska jag plocka ur o i diskmaskinen :P fixa lite till i morrn o sen soooova!! Den här kvällen swishade bara förbi!! Efter att jag o Isadora hade hämtat matkassen skjutsade jag henne till mamma o pappa där oxå Ida o Tim va, så käkade de middag. Jag åkte hem med matkassarna o sen tillbaka till mamma o pappa för o hämta barnen. När vi kom hem hann vi med en stunds mys, o ringa o säga god natt till pappan, innan de skulle sova. Tim somnade sååå snabbt ;) Så skönt, vi är äntligen tillbaka till rutinen me o läsa en bok innan de lägger sig. Tycker det är sååå mysigt!! <3

För min vart det en seeen "middag", två knäckemackor o lite melon :P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar