fredag 31 augusti 2012

Lösgodis på burk!

Nu för tiden finns det ju även burkar när man ska köpa lösgodis (iaf på Kvantum o Willys) o på nåt sätt så känns det godare o "finare" :P så det fick bli fredagens gotti! O självklart med Cola Zero till o NU sista VD!! *snyft*

Skojig dag!!

Det började med Bvc besök i Länna kl 10.30. Men då Ida va lite små snuvig tyckte de att vi skulle ta sprutorna när hon va helt frisk. Så hon inte blir sämre. Eftersom det inte va så länge sedan hon va så sjuk heller. Men mätte o vägde gjorde vi :) Längd: 84 cm o vikt: 12.5 kg. Så det va bara toppen!!

Efter det bar det av ut till Alunda. Hem till Sara! Äntligen!!! Gått alldeles för länge sen sist vi sågs!! Det bjöds på god lunch o trevligt sällskap :)
Hennes barn tycker det är så himla kul med mina o mina verkar verkligen gilla hennes! Men så får de ju total uppmärksamhet hela tiden av dom när de är där! Hihi!
Det planeras för en helg då barnen ska få åka dit lör-sön. Eftersom det går så bra med dom där. O jag o Patrik inte gjort annat än o hållit på me flytten sen april!! Så fort vi fått barnvakt har det jobbats! Denna gång tänker vi bara va me varandra :) Så vi får se när det blir! De har ju oxå mycket med fyra barn, men de är så pass stora (18, 16, 9 o 7 år, tror ja det är) så sköter sig ju de största sig själva ;)

När vi kom hem därifrån vart det middags lagning, kvällsbestyren, myyyys med barnen <3 sen läggdax för dem. Medans Patrik la dem cykla ja till Willys o handla lite barnmat plus gotti!

Så strax börjar ja o mannen me våran myskväll! Gotti, Cola, o sista!! :'( avsnittet av VD....

O ja har inte glömt, vikt mm kommer senare ;)

Trevlig fre kväll på er!!!
(glömde som vanligt att fota, så det får bli "gamla" bilder på mina små hjärtan!!)

torsdag 30 augusti 2012

Kaos eftermiddag!!

Kom hem strax innan fyra, o visst fönsterna är helt klara, MEN det va sjukt skitit på golven!!! Dammigt överallt, på allt!! Gah!! Började dammsuga o skura barnens rum. Men insåg att de skulle dra in smutsen från de andra golven in dit. Så det va bara att göra resten me. Barnen vart hungriga, så avbrott med middag, o efter det duschning av Ida! :P det blir kladdigt när de börjar äta själva, o framför allt ris! Haha!
Mannen kom hem med golvet strax efter. O jag dammade barnens rum, plus vårat. Patrik satte upp deras rullgardin. Trots att det är persienner vill vi ha mörkläggnings rullgardin där oxå. Då det blir ljust rätt tidigt fortfarande ;)
Efter nattning vart det något så onyttigt som toast till middag för mig o mannen, till det näst sista avsnittet av Vampire Diaries :'(

Nu ska jag sova... I morrn väntas äventyr (typ) haha! O trevligheter! :) vad får ni veta i morrn!!

Godnatt!!!

Tröttis dag...

Vet att det är uttjatat nu, men hade ännu en hemsk natt.. Har knappt sovit nå... Vet inte va det är som händer, men jobbigt är det!!
Mamma o pappa va snälla o tog barnen en stund på fm så jag kunde vila i drygt en timme, det är jag väldigt tacksam för! I övrigt känner jag mig ändå lite nere, vet inte vad det är... Är nog "bara" en liten svacka helt enkelt... Patrik kommer hem sent i kväll. Troligtvis efter att jag lagt barnen. Först möte på jobbet, sen hämta hem golvet.. så får se va ja o barnen ska hitta på i em.. Just nu sover de i alla fall. När de vaknat blir det mellis. Sen packa oss i hop o rulla hemåt!

Bara en dag kvar, sen är det i alla fall helg, känns sååå skönt!!! Sovmorgon för mig på lör, Yey!!!!!

På återseende!!

onsdag 29 augusti 2012

Mamma träff + mormor o morfar träff!

Idag på fm åkte vi först till kvantum för o handla blöjor o barn mat. Sedan bar det av ut till Fullerö för o hälsa på Jeanette o Daniella! Emelie o flickorna kom oxå :) riktigt kul o kunna träffas så här ofta! :) god lunch bjöds det på - lasagne, o den självklara drycken - kaffe!!! Hur skulle man klara sig utan det!! Haha! Det är full fart när vi träffas, men barnen har kul!! O DET är härligt!!

Efter det bar det av ut till Kilen, till mina föräldrar. Utelek, middag o bad :) nu är vi trötta!! ;) barnen håller på o somna.. Tim somna snabbt! Ida snart...
Tror jag ska försöka komma i säng i tid i kväll! Borde passa på nu när man inte har en massa måsten såsom disk, tvätt plock osv... Men får se, brukar ju bli en hel del prat oxå o då rinner kl snabbt iväg ;)

China Garden!

Hade det riktigt trevligt igår kväll me syskonen! O god mat :) får vi göra om snart! :)

Sötisarna!!


tisdag 28 augusti 2012

Bättre dag...

Dagen har varit lite bättre än igår. Efter Tims fm vila gick vi ut nästan en timme. Den va det dax för lunch o sen vila för barnen. Det låter hemskt i huset men barnen sover trots det rätt bra, på dagen dårå!! Natten va lika hemsk som dess för innan :( sen Patrik börja jobba (o ja då får ta nätterna själv) har de börjat sova jätte dåligt... Så trött är vad jag är om dagarna.. Började denna dag med två stora koppar kaffe, har även kunnat vila ca 30 min nu när barnen sover. O det räcker gott o väl för mig :) Strax blir det en till kopp. Måste ju va pigg till kvällens trevligheter :) längtar jätte mycket!!! :D

Nu sitter ja o väntar på att barnen ska vakna.. Vilket de verkligen bör göra typ NU!! Haha! Men ja låter de sova så länge de behöver :)

Sen blir det mellis, mys o lek innan middagen ska fixas! Jag ska ju som sagt inte äta hemma idag så jag gör ugnspannkaka till resten av familjen, till deras stora lycka! Haha! Jag tycker ju det är gott. Skulle egentligen ha haft det på tors men eftersom jag ska ut o äta gott, fuska!! Så kände ja att de andra får ta pannkakan idag då jag egentligen inte bör äta det heller ;)

Nej, en kopp kaffe va det!! :)

Ett kollage från dagen ute i lekparkerna här omkring! :)

måndag 27 augusti 2012

Ny bilbarnstol!

Har beställt hem denna: Britax multi tech II. Samma som Ida har, ska nu Tim oxå få ;) Ida älskar sin o trots att den är dyr är den helt klart värt det!! Säker, komfort för barnet, justerbart nack stöd, 9-25 kg. Går att ha framåtvänd sen...
Har hittills bara positivt att säga om den! :) ska bli spännande o se va Tim tycker ;)

Lite uppehåll...

Som ni märkt har jag inte skrivit ner va jag ätit el så på ett tag... Jag är fortfarande nog o kör på! Dock har det varit så mycket annat (o det har kännts lite uttjatat) MEN jag måste börja skriva ner igen! Risken för att fuska är sååå mycket större när ja inte skriver nåt... som idag...

Motion har det heller inte blivit mycket av... Men som sagt, det är så fruktansvärt mycket annat nu så jag har FAKTISKT varken tid el ork... Därimot kämpar ja på me kosten o tänker på vad jag äter. Tänker INTE gå upp i vikt! Stå stilla är inte heller ok (men bättre än o gå upp!) så länge det går neråt är jag nöjd, med tanke på situationen just nu...

Ciao!!

Oj, oj, oj....

Det händer sååå mycket just nu, o det går snabbt i vändningarna!! Orkar inte gå igenom allt, har massa att skriva men ska försöka att inte ordpoopa för mycket ;)

Känns skönt att den här dagen är över... Det va en seg o allmänt tråkig dag, även om ja o barnen oxå hade det super mysigt! :) Men när det va middagsdax vart det lite halvkaos! Två hungriga barn, mat som ja, inte vart som det va tänkt. O ett jobbigt samtal mitt i allt... Efter ytterligare samtal känns det lite bättre... Får vi hoppas... Det återstår o se... Av olika anledningar känner jag att jag inte vill ta upp vad det gällde, men vi får se längre fram...

Sen vart det golv till vardagsrummet beställt! El ja, Patrik ska få köpa lite billigare av en kompis som har golv över efter renovering, kommer bli sååå snyggt! :) Så då ska det göras nån dag. På ons ska ja o barnen förhoppningsvis träffa Jeanette o Emelie o deras flickor, hoppas verkligen det blir så! :D sen ska vi hem till mamma o pappa där vi ska sova. Sen på tors blir det en tripp till Smulan (mitt jobb) o hälsa på, o sen förhoppningsvis hem. Då ska fönstren va bytta! Det ska dit lister o putsas o sånt nästa vecka men det "värsta" är klart då i alla fall! O så ska Patrik ha möte på jobbet o kommer hem senare..
O på fre är det bvc med Ida som gäller!
Tror vi låter det vara så så länge ;)

I morrn kväll väntar i alla fall trevligheter med bror o syster!! :D Middag på stan!!!

Om 10 min SKA ja sova!! Tror ni på det... ;)

När det tar slut...

När man följer en tv serie, o så tar den slut, helt slut, inga fler säsonger, känner jag mig en aningen nere... Vet att det kanske verkar konstigt :P men det känns som att man på nåt sett lärt känna personerna! Såg det sista avsnittet NÅGONSIN av One Tree Hill i helgen.. DET va sorgligt!! Den serien har hållit på i 9 år!! Lyssnar på soundtracket till den nu... Känns tungt! :P

Vi har nu oxå BARA 2 avsnitt av Vampier Diaries innan vi måste vänta på att nästa säsong släpps, i oktober!!



Seeeg dag!!

Jobbig natt, igen!! Båda barnen vaknade först kl 6... Snark!! Men efter lite bök o stök lyckades jag få dom att somna om o vi sov till 7.50...
Men ja känner mig lite halv krasslig, o Tim är snorig... Plus att de börja me fönsterbytet idag o det innebär flera veckors borrande o hammrande så det ekar i hela lägenheten... Orkar INTE!! O jag o barnen måste sova borta ons-fre... Drygt!!

Aja, den här fm har vi bara tagit det lungt o myst. känns som det behövts efter den här helgen... O så är vi ju inte 100... Tim har vilat lite. Ida o ja lekte en stund. O så har vi kollat på Shrek! :) Ida kollade på hela filmen!! Ja, lite bokläsning o några vändor o hämta lite saker, men annars satt hon o ja o bara mös!! O dansade loss till musiken ;)

Nu är det strax dax för lunch, sen deras lunch vila! Jag ska fixa lite saker, plocka ur o i diskmaskinen o plocka lite, sen tänker jag vila en stund jag me!!!

Idag längtar vi väääääldigt mycket efter mannen/pappsen!!! <3 <3 <3 <3

Hoppas ni får en bra dag! Liiite mysigt är det faktiskt att hösten är på g!! :)

söndag 26 augusti 2012

Kalas!

Efter lunch drog ja o kidsen till Stavby, där vi mötte upp pappsen/mannen!
Det vankades kalas för söta brorsbarnet Isadora!! Tänk, redan hela 6 år!!! Stora tjejen!! Det va mycket folk o det bjöds på gotti gott! Ja åt endast EN ballerina kaka! Så det så!!

De flesta bilderna ligger på kameran o ja har ingen ork att lägga in dom just nu.. Får bli ngr från mob, dock inget på födelsedagsbarnet, hur kunde ja missa det?!!

Vi håller nu på o fixar med föräldrapenningen på fsk's hemsida, vilket inte är det lättaste!!
Plus att ja har jätte ont i halsen (IGEN!!) o ont i kroppen o känner mig frusen.., Tim är snorig o lite feber, vilket betyder en väldigt gnällig liten krabat som helst vill va hos mamma sin hela tiden <3 stackarn.. :(
Bli sjuka igen.. Fy fablarns!!!
Blir till o krypa ner i soffan när alla måsten är gjorda...

Middag!!

Idag vart det mat från Tanatchas (tror ja det stavas) thai kök!! Yammie!! Fried rise with chicken!! Det går även hem hos Skruttan!! :)

Redan söndag...

Visst, hela den här dagen är kvar, men att det redan är söndag känns trist :( helgen går sååå fort!! O spec den här då den varit/är fullbokad!!

Snart åker mannen min till mina föräldrar för o hjälpa dom borsta bort mossa från deras hustak (tack o lov att han fick tag på säkerhets sele o lina!) ja o barnen får komma på nå o roa oss med...
Efter lunch tar vi vårt pick o pack o åker ut till Stavby, till bror m fam. Deras fina dotter Isadora fyller nämligen 6!! år!! Grattis till henne, stora tjejen!! Förhoppningsvis kan även mannen möta upp oss där sen!
När vi kommer hem blir det till o fixa o förbereda runt fönstren, de ska nämligen bytas i veckan...
Vilket då oxå innebär att jag o barnen måste hitta nånstans att va o sova ons-fre... Nån som vet vart vi kan ta vägen?! ;)
Nej, nu är det dax för... KAFFE!!! :)

lördag 25 augusti 2012

Lyx!

Lyxar till det även lite i kväll!
Brieost mackor o Cola Zero!!
O ett avsnitt av One Tree Hill!! ;)

Phu!

Kom till fyrispark vid kvart i elva o åkte därifrån strax efter tre... Är fruktansvärt trött nu!!! Fick en del sålt. Men det är myyycket kvar... Suck... Vill så gärna bli av med allt... Har ju en låda me mamma kläder oxå..

Va hemma strax efter halv fyra. Hade helst velat lägga mig o sova... Meeen har ju ett par söta skruttisar som ja vill hinna träffa oxå ;) middagen är intagen.. Nu blir det strax upp till gränby för att leta kläder till brors barnet som fyller 6 år i morrn!! :) o så självklart det urtrista - mathandling... Aja, lika bra o komma iväg så man får det gjort!

Tjing!! ;)

Godmorgon!

Morgonen vart lite sisådär... Men men! Idag kommer ni nog iaf finna mig o min bil o massa barnkläder på fyrispark! Så hoppas verkligen det blir en fin dag :)
Måste bli av med alla kläder, o mammakläder! Har mycket sånt!!
Så håll tummarna att mycket blir sålt o kom gärna förbi!! :) känns lite trist att behöva stå själv, men va gör man inte... Ska dra dit om ca en timme...

Nu blir de frulle!!

Ha en bra lördag!!!

fredag 24 augusti 2012

Kanske dumt...

att dricka en energi dryck kl 19.20 på kvällen.. Men det är ju sååå gott!! O så har ja ju sovmorgon i morrn ;)

Till detta blir det "mitt" goda bröd o lite senare... Marabou sensation!! Yammie!! ;)

Vägning!

Vägde mig idag dårå.

Vikt nu: 69.1 kg

Vikt för en vecka sedan: 69.5 kg

Viktnedgång: 0.4 kg

Det går egentligen för sakta. Men så länge ja inte gör annat än att tänka på va jag äter kan ja inte kräva mer än det. Det går ju neråt iaf ;)
Tänk om det hade kunnat varit under 69 ändå!! Hihi!

Har haft en toppen dag med barnen :) Fått babygungan såld!! Yey!! :D
O nu tänker vi ha en toppen kväll!
Äta me älsklingen när barnen somnat o så blir det lite gotti till det :P känner mig duktig som kan nöja mig med en chokladkaka. O nu är det en vecka sen ja åt gotti o det har gått ovanligt bra!! :) kroppen börjar nog vänja sig utan socker varje dag!

Blir mys till Vampier Diaries såklart ;)

Önskar Dig en trevlig fredagskväll! :)

Lägger in en bild på Skruttan när hon är på väg till affären med sin dockvagn! Hon såg nämligen en flicka på fm gå med sin ute, o självklart kom Ida ihåg det o ville göra detsamma på em när vi gick ut ;) Sötisen!

<3 Tim 7 månader <3

Tänk att det är 7 månader sedan vi fick vårt lilla hjärta! Känns helt ofattbart att tiden gått sååå snabbt!! Vår lille prins är inte så liten längre...
Vi älskar dig världens underbaraste son!! <3

Sopplunch!

Idag skulle egentligen en vän till mig, Sara, kommit. Hon har inte sett än hur vi bor! Men hon vart tvungen att jobba.. :( trist, men jag vet hur det kan va! Tanken va att ja skulle bjudit henne på den super smarriga avokadosoppan! (TACK Johanna för receptet på den!!!) hade längtat efter den men tänkte först göra nå annat då hon inte kunde komma. Men så slog det mig att Ida faktiskt oxå tyckte den va jätte god! Nu va det ju ett tag sen ja gjorde den, så man vet ju aldrig. Men avokadosoppa till lunch vart det! O Ida åt hur bra som helst! Vart lite orolig för ja tyckte själv den vart i starkaste laget (ja är väääldigt känslig mot stark mat) men det verkade inte bekomma henne iaf! :) Sötisen!
Nu sussar de båda. Ja ska hänga tvätt, sen tänker ja vila ja me!! ;)

Kom iaf igång me städningen tidigare, o har dammsugit. Bara resten kvar :P men tar nog det i kväll när barnen somnat. Vill hellre passa på o va me dom på dagarna ;)

Njuter!!

Ja, städningen har vi inte kommit igång me än :P Tim sover fm vilan o Ida ville gå ut till sin rutschkana. Så nu sitter ja här i brasse stolen i solen med en kopp kaffe o Ida leker på :) helt lagomt varmt just nu :) snart blir det nog för varmt för min del! :P
Skiten finns nog kvar tills senare skulle ja tro ;)

En härlig fre på er!! Ja tänker då njuta av att det är ngr dagars ledighet med älsklingen framför oss <3
Helgen är fullspäckat! Men me mest trevligheter så ;)

Alltid en som sover...

En av skruttarna vaknar alltid tidigare än den andra... Förvisso inte jätte tidigt (Mellan halv åtta, åtta) idag va det Ida! Så vi myser i soffan framför tvn medans vi väntar på att brorsan ska vakna!
Idag har ja o barnen bestämt att vi ska städa!! Det behövs verkligen o det är så skönt att ha det gjort till helgen! :)

Ja känner mig fruktansvärt trött idag... Men det beror nog på att ja nu andra kvällen i rad tag hostmedicin (coccilana) o man blir bra segare o segare för varje dag med den... Så ska verkligen försöka att inte ta den i kväll o hoppas på att hostan är snäll mot mig!!

Nu vakna Tim, dax o börja dagen! ;)

torsdag 23 augusti 2012

Bra dag!

Denna dag vart i alla fall bra! :) Vid tio tiden kom min kusin o hennes tvilling pojkar hit :) det va full rulle!! Haha! (el som min kusin beskrev de - kaos!!) Hehe! Men det va trevligt att ses. Jag bakade det goda brödet som vi åt o drack kaffe till. Gott va det!

De gick hem strax innan halv ett, då va alla barnen sååå trötta!! Ida tvärslockna på ett par min. Tim låg i babysittern en stund medans jag röjde undan disken, sen la jag honom. Medans de vila hängde jag tvätt o förberedde dagens middag!

Barnen vaknade efter bara drygt en timme. Men de ville inte somna om så det va bara att ta upp dom :) Vi åt lite mellis, lekte lite o sen gick vi till Willys. Det ligger även en djuraffär där så ja tog me barnen in där så Ida fick titta på djuren :) Vi passade även på att köpa ben o en boll till Anna (mina föräldrars hund) som hon kan ha nästa gång hon kommer :) Vi passade henne en stund igår o det va så mysigt!
Vi gick även runt till de olika lekplatserna o va ute ett tag innan vi gick in o lagade middag. Sen vart det familje mys resten av kvällen :) Nu sussar de små hjärtarna <3 <3

Här blir det ytterligare en lugn kväll, lite tv tittande o sen sova!

Dagens matintag:

Frukost: Två knäckemackor med smör, ett glas juice.

"Lunch": två mackor med ost, ett glas juice o kaffe.

Mellis: Nutrilett, ett glas vatten.

Middag: Våfflor med röra till. Röra: tonfisk, bacon, rödpaprika, purjolök, cremè fraish o sweetchilisås! Låter hel mysko men är jätte gott!! Men dess värre inte så nyttigt :(

I morrn är det vägdag. Jag väger mig varje vecka för att verkligen ha kolla på att det går åt rätt håll... Då hinner ja skärpa till mig i tid innan ja gått upp för mycket ;) men än så länge går det sakta men säkert neråt, precis som det ska!! ;)

Trevlig kväll på er!!! I morrn är det fredag!!!! Yey!!!!!!!!!!! :D

Väntar...

Närsom helst dyker min kusin o hennes tvillingar upp! :) ska bli skoj! Tim vilar o ja o Ida myser i soffan medans! <3

onsdag 22 augusti 2012

Fy, vilken dag!!

Det där om att dagen nog skulle bli bra... Pyttsan!! Bland det värsta jga varit med om. Visst, det gick bra hos sjukgymn. Hade en mysig fm o lunch med barnen, mamma, pappa o Anna :) Åt god sallad. Och hade det trevligt! Vid halv ett åkte dom o vi (barnen) skulle vila...

Måste först bara skriva att vi är jätte noga med att Ida bara få ha napp o snutte när hon sitter i sin säng/vår säng el i soffan. Man har den inte när man leker el så! Finns flera anledningar. Dels att lära henne att det är nåt man har när man sover, o dels att man kan göra sig illa om man leker med napp... Ja, gissa vad som hände då...

Ida tog sin napp o snutte, vi gick in i vårat sovrum (hon som älskar att hjälpa till) o la Tims napp o snutte i våran säng. Sen springer hon ivrigt iväg med napp i munnen, snutten i ena handen o hennes kära röda telefon i den andra handen, för att gå o lägga sig i sitt rum... Jag går efter, o pang! Så ligger hon pladask rasklång på golvet med ansiktet nedåt... O så gallskrik!! Jag lyfter upp henne o ser att det börjar komma blod ur näsan, lugnar henne o säger att det bara är näsblod (kan än så länge själv hålla mig lugn trots att det gör ont i mig att hon har ont) men så tycker jag att blodet kommer på sidan o tittar närmar - det är ett jack i hennes ena näsvinge! Då brast det för mig, tårarna kom jag börja skaka o ringde i smått panik till mamma (de hade ju åkt för bara några min sen) efter några minuter kom de men då hade Ida slutat gråta men såg chokad o vit ut i ansiktet...

Pappa fick stanna me Tim, mamma skjutsade upp mig o Ida till barnakuten. Där fick vi på engång träffa ett par super gulliga sköterskor! De va helt fantastiska! De lyckades tom lugna ner mig ;) Vi gick direkt in i ett rum där de tvättade hennes näsa. O Ida gumman sa ingenting! De tittade o konstaterade att det va ett jack men inte såå djupt. De sa att läkaren med stor sannorlikhet inte skulle göra nåt för att det va inte värta att tejpa det. På vägen från rummet mötte vi läkaren o han tittade lite snabbt o sa att det skulle självläka. Bara att tvätta det då o då! O så tyckte han att hon skulle få en glass :P O det tyckte sköterskorna me (som förövrigt oxå va super gulliga mot Ida o pratade me henne oxå, o de tyckte hon va sååå söt!! hihi)
Så med en glass på en bänk väntade vi sedan på en taxi som körde oss hem. Väl hemma vägrade hon somna, trots att hon va sååå trött. O Tim vaknade nästan på en gång... Så eftermiddagen va de trötta båda två o jag va totalt slut!! Vart ju som ni förstår ingen vila för mig dårå...
Barnen tvärslocknade i sina sängar kl 18.45! ;)

O när det gäller if hon fått hjärnskakning trodde de inte det då hon varken kräkts el varit avsvimmad. Men man skulle hålla koll i ca 6 tim efter, o hon har varit allert o fick färg i ansiktet så fort glassen va slut ;)

Jag är nu så sjukt trött!! Va ju det innan g´hon gjorde illa sig, men sen när hon gjorde illa sig vart man ju klar vaken, o så nu efter så känns det som nån slagit en slägga i huvudet på mig :S Det va i alla fall det värsta jag varit med om hittills när det gäller barnen! Det gör så fruktansvärt ont i en när de gör sig illa!! Den värsta känslan!! Ida dock, verkade det gå över rätt snabbt för, men det är väl så med barn! :)

Ligger i skrivande stund i sängen o skriver. Så fort jag kollat klart det ska ska på datorn, ska jag soooova!!!!


Den goda salladen!



Mitt älskade hjärta med glassen! <3


Lite fika när vi kom hem! Stackars lilla näsan...

......

Fy, vilken natt alltså!! Ida va vaken mellan 2.30-4.30.... O Tim me ca 45 min där i mitten... O innan dess rännde ja nog in till Ida mina 5 ggr... Vet inte va det va me henne i natt...
Jag är så fruktansvärt trött!!!! Ont i halsen igen o känner mig förkyld... Är det förkylning på g igen el är det utmattning?!
Som tur va har ja mina föräldrar hos min till efter lunch. De ska passa barnen medans ja är hos sjukgymn. Sen ska ja bjussa dom på sallads lunch tänkte ja! :) sen när de har åkt o barnen ska vila, då vilar ja me!!! O sen blir det sängen super tidigt if natten blir densamma!

Hoppas ni får en bra dag! Min blir nog bra ändå! ;) har ju mina små älsklingar hos mig <3 <3

O med en stor kopp kaffe är ja redo för dagen!!


tisdag 21 augusti 2012

Det är inte lätt när det är svårt...

När det gäller det där med o köpa träningskort o så... Ja o Patrik bestämde att vi skulle låta den här veckan gå, jag är ju som sagt själv med barnen för första gången på 14 veckor hela veckorna nu.
När den här (o kanske nästa vecka gått) så ska vi kolla vilka dagar som skulle passa bäst! Grejen är den att jag skulle hellst vilja åka o träna direkt på morgonen, efter frukost. Men det går ju inte... O då blir det kvällar efter kl 18 typ... O jag är såååå fruktansvärt trött på kvällarna nu när jag har barnen själv. Det är ju jag som tar alla nätter oxå... Så frågan är om jag orkar ta mig iväg... Iof så brukar jag va som tröttast från att barnen somnat fram till typ 21, så efter det skulla jag kanske kunna träna, dock behöver jag ju oxå komma i säng i tid... Det är inte lätt det här som ni förstår!
Om jag ger det några veckor o komma i att va själv igen kanske det blir bättre... Jag vet inte... Men jag längtar ju så SJUKT mycket till att få börja träna!!!
Aja, får nöja mig med promenader o träning hemma så länge ;)

Dagens matintag:

Frukost: Fil med All Bran o valnötter. Ett litet glas juice.

Lunch: Kantarellpaj o sallad. Några glas vatten.

En kopp kaffe.

Middag: Spagetti o köttfärsås o sallad. Ett glas vatten.

Patrik gjorde sin supergoda köttfärsås, Ida åt som en häst!! :)

Idag hanns det inte me någon promenad...
Fick beskök av Jeanette o Emelie o deras söta flickor Daniella, Vilja o Noomie :) Ida tyckte det va skoj så hon ahde inte tid o vila efter lunch ;) O Tim, ja, som enda killen blir han nog en tjejtjusare!! ;) haha!
TACK för idag tjejer!! Alltid så himla kul o ses!! Fast man inte hinner prata så mycket ;) hihi!!
Kram på er!!!

Nu blir det till o ta det lugnt i soffan o mysa med älsklingen till ett avsnitt av Vampier Diaries, sen hoppas jag på o komma i säng i tid!

I morrn väntas mer skojigheter!! :)

Vart tråkigt nog inga bilder tagna på hela dagen... Glömde o hann helt enkelt inte med....

Napp kok på g!

Sax för nya nappar till kidsen ;)

måndag 20 augusti 2012

Dagens...

Inte ätit det roligaste idag kanske... Men eftersom det va handlingsdag idag fanns det inte så mycket att välja på :P om man vill va väääldigt nyttig vill säga ;)

Frukost: Fil med All Bran (börjar kännas uttjatat o nu känner jag själv att när det är slut blir det nog nå annat ett tag, haha!) o solrosfrön o kaffe.

Mellis: en banan

Lunch: Nutrilett, avokado, banan, ett litet glas vatten o... energi dryck såklart ;)

Mellis: en halv banan

Middag: Ca 1 dl potatismos o två fiskpinnar... Har ju ätit godare.. :P

Kvällis: Fil med All Bran o valnötter. Ett litet glas juice.

När det gäller kvällisen är det som så att jag kom hem från handlingen strax innan kl 21. Sjukt hungrig, va såååå nära på o göra ordning två toasts o trycka, men jag lyckades motstå. Jag kände att det är ju för att jag är hungrig som jag blir sugen på just det, o efter filen va jag nöjd o belåten :)

Motionen ja fårr idag är en rask promenad i 45 min me monster vagnen (syskonvagnen, haha!) Satan va tungt det är men vilken träning sen då ;) I morrn kväll ska ja försöka mig på en power walk! Gör det ibland på kvällarna just för att jag vill röra på hela kroppen (blir ju inte nå me armarna när man drar vagnen). Så hoppas ja hinner det ;) Ska kaaaanske köpa nåt i morrn (till Patriks förtret :P) men om det blir så o vad skriver ja i morrn i så fall!

I morrn väntas besök av ett par underbara mammor o deras barn :)
Ska bjuda på lunch: Kantarellpaj!!

Efte en intensiv men härlig dag säger jag nu Godnatt!!!! :)

Here we go again!!

Som sagt, nu är vardagen igång igen. O därmed oxå matlistor, storhandlings planering o inköp. Jag gör numera både lunch o middags lista. Eftersom Ida äter vanlig mat (vill inte alls ha burkmat längre, vilket ja kan förstå!) men det är inte lätt o komma på så många olika rätter o variera så mycket som möjligt, men det går! ;) gjorde innan jul en lista på alla rätter vi äter o då går det lite lättare!
Så i kväll när barnen somnat åker ja o STOR handlar!!
Nu, dax för mellis, om bara drygt en timme kommer mannen hem :D dagen har gått såå fort!! Men som vi längtar efter honom!! <3

Lunch dax!!

Båda barnen sover, ja nästan iaf :)
Jag ska äta min lunch i lugn o ro i soffan. Efter det plocka lite, sen ska ja försöka vila lite ja me :)
Va själv me två småbarn tar på krafterna så det gäller att ta sig tiden när möjlighet finns till lite vila! :)
Har iaf haft en underbar fm ute. Först en promenix på 50 min sen lek ute i över 1.5 timme! :) det blir nöjda o välmående barn helt enkelt! ;)

Tiiiidig morgon...

Efter lite rännande till barnens rum mellan 5-5.30 gav ja upp o bar in Tim till oss. Precis när ja fått honom o somna ringde Patriks larm... Som tur va lyckades ja hålla Tim sovandes...
Men halv sju slog han upp ögonen igen o ville inte somna om...
Så har denna dag börjat...
Idag är vi hemma själva, har dock planerat hur vi ska spendera dagen, får se om det blir så! :)
Nya tag när det gäller kosten o viktnedgången är det idag oxå!

Varför ska ett barn alltid vakna mycket tidigare än det andra..? Ida sover fortfarande...

Hoppas Du får en bra start på denna vecka! :)

söndag 19 augusti 2012

Mys sista kvällen innan älsklingen börjar jobba...

Chokladmousse med riven choklad, grädde o två maränger på min ;) o till det cola o Vampire Diaries!

Gårdagskvällen <3

Vi tog som sagt cyklarna ner på stan.. Bor man i stan så gör man ;)
Kikade lite på bilarna som körde runt, runt, runt.. (luktade avgaser om en när man kom hem!)
Vi såg Batman filmen, riktigt bra!! :) men lååång! 2.45!! O den började 20.45. Efteråt cyklade vi hem på en gång. Va hemma strax efter kl 24.. Duscha, snackade lite, o nångång mellan 2-2.30 somnade ja... Sov dåligt i natt igen, kanske beror på att Patrik börjar jobba i morrn, va vet ja... Vid nio vaknade vi, Patrik ringde sin mamma som va på väg hit me kidsen.
Förutom att ha tagit hand om tvätt, disk o bäddat o så så har vi inte gjort mycket, tagit det lugnt med andra ord! Patrik har fixat bakljuset på min cykel (som vi igår upptäckte va trasigt) o kl 15 har mamma o pappa visning på deras hus, o ska även kolla på en lägenhet i stan den tiden. Efter det kommer de hit en sväng :)
Vi ska väl försöka ta oss ut nåt idag oxå, just nu sover barnen...
Nej, dax o fixa sig iordning kanske!! ;)

Hoppas Ni får en bra söndag, själv lider ja (för första gången på 14 veckor) av en rejäl söndagsångest!!!

Redo!

Det här inlägget skulle ha kommit ut igår kl 20... Vet inte vad som hände.. Aja, bättre sent än aldrig ;)

För o styra cykeln ner på staden me älsklingen för en bio date :) <3

lördag 18 augusti 2012

Helg spontaniteten börjar bli en vana!!

Förra helgen vart det en grill kväll! I kväll blir det bio! :) Bara hux flux sådär fick vi för oss o fråga Patriks mamma om on kunde sitta här o passa barnen medans vi gick på bio. Fördelen med att bo i stan, det är lätt för nära o komma hit o sitta är ngr tim mednas vi gör nåt o barnen sover. Inte så jobbigt att vara barnvakt då ;) Men då fick vi erbjudande om att barnen kunde sova där, o så kunde hon gå hit med dom i morrn. Ännu en positiv grej me o bo i stan ;)
Så vid sex tiden åkta Patrik dit med barnen, så är han me tills dom somnat, sen i morrn bitti äter de frukost o kommer hit till tio! Helt perfa! Då blir det inte så länge ifrån dem! hihi!
Jag sitter är o skriver men ska sen göra mig i ordning så blir det bio kl 20.45! YEY!! :D Vi behöver detta! Har inte gjort nåt tillsammans själva på säkert över två mån! Allt har handlat om flytten. Så fort vi fått barnvakt har det packats o packats o packats... Men nu så! Myyyys!!! <3 <3

Såg förresten att förra inlägget va mitt 300e! Coolt! ;) Har ju skrivit på en annan blogg innan, men sen ja började skriva här är det 300 st!!! O ja måste även ta tillbaka min fråga om att vilja hitta på nåt i morrn fm, som ni säkert förstår kommer jag mysa me min man i morrn fm!! hihi!!

Har känt mig sååå duktig! Igår kväll la jag ut alla kläder som barnen vuxit ur på fb o blocket. La även ut babygungan. Patrik la ut tvbänken. Idag ringde en kille o ville köpa kläderna till ett barnhem i Afrika som hans syster driver o som nu firar 50 år! Så han o några till ska dit o de ville ha med sig kläder till dom. Nu tänker säkert ni: - Du skänkte väl alla kläder??!! Och nej, det tänker jag inte göra. Det handlar INTE om snålhet, verkligen inte!! Om vi utgår från att det är en lurendrejare (vilket jag faktiskt inte tror) vill ja inte stå där med "skägget i brevlådan" Men det är en liiiten anledning. Kläderna är knappt slitna, ser knappt använda ut o vissa ÄR helt oanvända. Och det är kläader för flera tusenlappar. Mina barn behöver nya kläder så liite betalt tänker jag ta. Men inte mycket, kläderna är värda MYCKET mer. Men vi har inte plats för dom, o (vilket jag nu hoppas) så går det ju till ett bra ändamål, så jag tar en symboliskt summa som VI känner oss nöjda med, o även köparen verkar tycka det är helt ok! Han kommer hit o tittar i morrn så vi får väl se ;)

Nej, dax o försöka se något sånär ut, så bra jag nu kan...
Trevlig lör kväll på er! För det tänker vi ha!!! ;))

Lördag = sovmorgon!

Som jag skrivit förut är lördagar min sovmorgon, o Patrik har söndagar. Vi har ju inte haft det på över en månad pga flytten o allt, men förra helgen började vi igen! Så i morse när barnen vakna 7.20 gick Patrik upp med dom. Jag gick upp o tröck två smörgåsar för ja va sjuuukt hungrig o hade aldrig kunnat somna om annars... Sov skit dåligt i natt, men inte pga barnen, vet faktiskt inte varför :S
Gick i alla fall o la mig igen.
Jag har världens bästa man, o barnen världens bästa pappa!! De senaste två lördagarna har han, efter att de ätit frukost, gått ut o varit ute till typ halv tolv, tolv, alltså drygt tre tim!! Han gör det för att jag ska kunna sova i lugn o ro så länge jag vill, plus att jag får lite egen tid oxå ;) Förra lör va de till 4-h gården i Gränby. Idag va de runt till lite olika lekparker o fika (med glass o banan!) Eftersom Patrik o Ida fick glass ville de ju ge Tim nåt oxå o då fick det bli banan! hihi! Sötisar!

I morrn är det mannens tur o ha sovmorgon, va ska vi göra då?! Nån som vill ha sällis från sisådär kl 9, 9.30- 11.30-12?? ;)

Done!

Lagom tills mina 3 hjärtan kom hem (berättar mer om det sen) så hade jag ätit frukost, druckit en stor kopp kaffe (till Våra Bästa År :P) sminkat mig o gjort mig iordning, slängt in en tvätt o bäddat! Otroligt va mycket man hinner på 1.5 tim när man är helt själv ;)

Förkyld igen?!

Vakna me halsont o fruktansvärt trött!!! Som tur va va det min sovmorgon! Sov till10.15, men är fortfarande trött! Men screew that!! Patriks näst sista dag, nåt ska vi väl göra?! Bara till o fixa iordning sig, som ja skrev förut, smink döljer iaf det trötta facet ;) o en stor kopp kaffe ska väl hjälpa nåt!! Ner på American Car Show sen kanske?! Beror på vädret som inte ser så lovande ut.. O regn vill vi gärna slippa!!

fredag 17 augusti 2012

Fredag o mätning + vägning..

Jag har fuskvägit mig i veckan o va nere i 69.2 kg. Meeen idag va det liiite mer. Men jag tar det, har en choklad kaka hemma som ja tänker äta upp, sen är det nya tag o jävlaranamma som gäller!!
Nu rör det sig om 2-3 hg som ja gått upp o ner den senaste veckan, så ja ska väl inte klaga, kunde varit MYCKET värre!! Men ner SKA jag o VILL jag, o det är mycket som ska bort, så skärpning här nu!!
På mån när Patrik börjar är det nya tag som gäller, ruriner, promenader, mat mm. Nästa vecka är redan fullproppad med skojsigheter o det blir en utmaning för mig. Men det gäller att tänka smart o planera i förväg! Nu blir de flesta träffarna här hemma = jag bjuder, så jag skanog komma på nåt mumsigt som är nyttigt/hälsosamt ;)

Här kommer iaf måtten:

Mage, under naveln för en vecka sen: 101 cm.  NU: 98 cm

Midja, ovanför naveln för en vecka sen: 90 cm.  NU: 88 cm

Överarm för en vecka sedan: 33.5 cm  NU: 32.5 cm

Lår för en vecka sedan: 55.5 cm  NU: 54 cm

Vad för en vecka sedan: 38 cm  NU: 38 cm

Vikt för en vecka sedan: 69.8 kg  NU: 69.5 kg  Viktnedgång på en vecka: 0.3 kg

Tycker ändå det är rätt bra för en vecka! :) Inte vikt mässigt kanske men måtten, det går åt rätt håll på alla sätt o vis, bara o fortsätta kämpa!! ;)



Nu ska jag göra slut på chokladbiten till ett avsnitt av One Tree Hill, sen blir det skärpning för ett tag!!!
Trevlig fredagskväll på er!!!! :)



När barnen sover...

åker ljusen fram :) brukar ha ljus på bordet när vi äter middag, men annars är det en livsfara när man har småbarn! Så när kvällen kommer o barnen somnat myser vi till det med ljus! Älskar ljus av alla dess slag, så fint, sommar som vinter ;)

Some friends are for life...

Vissa vänner kommer, o stannar för alltid, no matter what!!!
Sen finns det dom som påstår sig vara ens vänner, men som man, när det väl gäller, märker att det bara är snack...
Sånna vänner har jag inget behov av. Hellre få o nära som bryr sig, än många, som sviker en gång på gång....

Ni som är mina RIKTIGA vänner, ni vet vilka ni är! <3

Ett break!

Barnen sover lunch vilan, ja tar mig en lunch paus innan det ska sättas igång o röjas o städas här!
Dagens goda sallad!:

Morgonmys

med min söta prinsessa <3