måndag 13 januari 2014

Det här me o va ute...

När jag hämtade barnen strax innan kl två hade de inte varit ute nåt idag. Barnen hade inte ens sovit ute. Det va för kallt??!! Alltså jag fattar inte. Vi är ute me barnen på våran förskola, de sover ute. INGA PROBLEM!! De säger att kommunen har en gräns på -10 el -15 grader, då får de inte SOVA ute. Men vadå, va ute o leka kan de ju! 
När Ida va 3 DAGAR gammal sa barnmorskan till oss att det inte alls va nån fara att va ute me henne i ca 30 min när det va -20, man vill ju sj inte va ute så länge då. Så deras belägg att de säger att det är skadligt för små barn (under 1 år) kan jag inte tro på. Va sjutton, barn bor ju i kallare länder o inte sitter de instängda för jämnan för det??!!
Vart lite upprörd då det ju kan va såhär i flera månader. O barnen kan ju inte va inne dygnet runt! När jag hämtar barnen tidigt på måndagar hinner vi ut när vi kommer hem, men det skulle innebära att de inte alls kommer ut tis, ons o tors! Inte en chans att dom hinner ut när vi kommer hem dom dagarna. O jag skulle inte va ute me dom om det va skadligt, o de ville ju inte ens gå in efter drygt en timme. O det har inte ens varit kallare än -9 idag... Aja, ska försöka ifrågasätta dom. Jag vill ha ordentligt belägg. Inte bara att de är lata fröknar!! 

Det här me att va ute har aldrig tidigare varit problem, de har varit ute mkt. Varje dag! Fick höra av en bekant nyss att barnen på deras förskola är ute max två!! :O dagar i veckan. Sjukt!!!

Vi va ute drygt en timme. Käkade tom mellis ute. Varm choklad o ost smörgås!


Jag lånade Patriks, inte alltför snygga o väldigt stora, thermobyxor då mina va på jobbet :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar