söndag 11 december 2016

Tredje advent!

Tänk att det redan är tredje advent. Visserligen två veckor kvar till jul, men ändå! I morse mös jag o barnen med tre tända ljus till frukost :) Fixade oss i ordning. Ida har sedan i tors klagat på ont i örat. Mest när hon sover, men även då o då dagtid. Inte varit ledsen (förutom i tors kväll när hon skulle sova). Hon sa att hon höll för öronen när de sjöng på förskolan i fre. Men inge feber el sjuk på nåt sätt. Hon har ju varit lite snorig o hostig, men ändå pigg! Idag klagade hon lite mer så ringde 1177 o de bokade in en tid på närakuten kl 16.15. 
Vi hade redan pratat om o åka till Årsta 4-h för julmarknad. O då barnen så gärn ville det o Ida ändå va pigg så gjorde vi det. Riktig julstämning me snön oxå! Det serverades korv me bröd, glögg o pepparkakor. Det vart ponny ridning för barnen....

En Tim som ville rida mer! :)


Här är en tjej som är van o rida o valde den största hästen såklart ;)

Sen vart det ett besök upp till tomten. Barnen fick en nr lapp o när det va deras tur fick man gå upp för en trappa till höloftet där de byggt upp en mysig plats me ljusslinga o där satt han, TOMTEN!!! :O Oj så nervösa barnen vart! Haha! O jag me!! Haha! Tycker det är lite jobbigt när man ska låtsas sådär :P Tomten berättade om att han hade landat me renarna i snön, frågade vad barnen önskade sig o så. Sen fick barnen en varsin julklapp :)

Spännande! 

Vi spelade på chokladhjulet, o barnen gick in o klappade kaninerna....

:)

:)

Barnen åt korv där till lunch! Martina o familjen va där oxå så vi hängde me dom :) De hade oxå en tomteverkstad där man kunde göra en massa julpyssel. Men det gjorde vi inte, sånt kan vi göra hemma ;)
Efter det åkte vi hem. Fikade, vilade lite. Sen åkte Patrik o Ida till närakuten. O såklart, hon hade öroninflammation stackarn :( Så det blir penicillin i 5 dagar nu. Eftersom det tar ett par dagar innan det hjälper får hon va hemma i morrn. Hon tycker det är jobbigt me så mkt o höga ljud, precis vad det är på förskolan... Sen på tis så har de lucia kl 7.30 o det ska dom va me på, det är fika efter o sen tar Patriks mamma me dom hem. Hon frågade det förra veckan o dom tackar inte nej :) så då blir det två dagar hemma för dom. O förhoppningsvis har penicillinet börjat hjälpa då!
Mannen o Victor har bastat i kväll. Jag kollade klart på Gilmore Girls o har sedan letat recept på julgodis o skrivit upp några....

Vart en hel del jag skulle vilja baka :P

Har skrivit upp ingredienserna så får vi se om vi orkar ta oss till Willys i morrn o kanske göra lite julgodis här hemma :)

Nej, nu är det nog snart dax o sova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar