söndag 18 december 2016

Fjärde advent helgen

Igår vart det storstäd här hemma på fm. Barnen hjälpte till o dammsuga o damma, sen gick de ut o lekte. Jag o Patrik fortsatte o städa här hemma. Barnen åt korv me bröd till lunch ute....

Inte så tokigt! ;) 

Sem rullade resten av dagen på me pyssel mm. Jag gjorde choklad tryffel. Sen cyklade mannen ner på stan för o träffa Stefan, de skulle till Stocholm på partaj! :)
Jag o barnen år tacos igen till middag :P Vart så mkt över från fredagen o de tackade inte precis nej ;) Röjde disk mm o barnen städade deras rum. Sen hade vi film mys i soffan. Hade liiite godis hemma till barnen o när det va slut ville de ha lite fruktsallad :) Det blir så mkt godis vid jul ändå så det behövdes inge mer!
När de hade lagt sig gjorde jag vitchoklad tryffel o chokladkola me flingsalt. Det tog sin tid o kl va närmare halv tolv när jag va klar :P Satte mig totalt slut o tittade på tv. Ida började hosta så igen så hon fick sova bredvid mig igen.
Vid halv tre på natten kom mannen hem o jag vaknade. Gick upp o pratade lire me honom o somnade sen om.

Idag hade jag o barnen mys frulle tillsammans o tände det fjärde ljuset. Sen ringde mamma o sa att Isadora va där o ville leka me Ida o Tim. Så Patrik fick dit me dom. Jag började skriva på en handlings nota. Sen åkte vi till Patriks jobb. De har skit sköna massage fåtöljer där så vi la oss i en varsin en halvtimme ;) Körde programmet för värk o sen stretch. Hade ju så ont från städningen o bakningen så det va välbehövligt! 
Släppte sedan av Patrik vid Willys så han kunde hämta ut medicin till Ida. Men receptet hade gått ut i datum :( Så Patrik ringde 1177 då vi ju inte kan vänta till i morrn. De kontaktade en läkare o sa att de skulle fixa recept till senast em. Men efter bara typ 5 min ringde en läkare från barnakuten upp. Hon sa att de kollat Idas mediciner o att hon får en alldeles för liten dos. Så hon fick över det dubbla på ena medicinen. 
Är så förvånad över hur snabbt o smidigt allt har gått, över hjälpen vi fått! Är van vid att behöva tjata inom vården o att ingen tar en på allvar. Men nu har de verkligen gjort det, hela tiden. Skönt att våran tjej får hjälp! Är ändå orolig då astman fortfarande inte riktigt vill ge me sig :/
Hämtade iaf barnen o så hem. Barnen lekte o vi vilade en halvtimme på varsin ände av soffan :P 

Trött, sliten o ont :((


En magbild, typ :P Mer än så här vågar jag inte visa! Haha! Men magen är på väg o försvinna! Har gått ner ca 5-6 kg. Har visserligen 15 kg kvar. Men det går ner :O

När vi hade vilat åkte vi alla till Ikea. Vi skulle köpa nya handdukar o badlakan. Va på tiden! ;) Blir nog en till uppsättning snart igen! Då Ida inte ska springa o så så fick de inte gå in i leklandet. O jag vill ha koll på henne o puffa när det behövs. Även om det inte är så illa som i tors så är hon inte alls bra än :/
Vi köpte handdukarna, badlakan, en ny kudde till mig o några glas skålar som jag kan ha allt julgodis i ;)
Vi åt middag där oxå. Sen hem! Barnen fick duscha o bada. Idas hosta blev värre igen men det va ju ändå dax för alla mediciner. Men det fortsatte sen när hon skulle sova oxå... När hon väl somnade gick det över. Men så vaknade hon nyss o hosta o lät inte alls nå bra i andningen! Gah!!! Varför släpper det aldrig för!!!
Nu kommer det bli svårt o sova :/ 
Vi har iaf slagit in resten av julklapparna i kväll. Så nu är det bara Patriks kvar o slå in. Sen är det klart. Phju!! ;)
Jag hade ev tänkt bara lite mer julgodis, men kroppen säger ifrån....
Ska ta det lugnt. I morrn är jag hemma me barnen då det inte finns på kartan att jag skickar Ida när hon har det så här. Vill ha koll på henne. Detta innebär att de nu blir lediga i drygt 2 veckor, går två dagar efter nyår o sen lediga 1.5 vecka till. Inte illa! O så skönt för dom!
Får se om det orkas me nå julgodis bak i morrn. På em, kl 14.15 ska jag till sjukgymn, sen på kvällen är det den stora julhandeln. Bävar inför den. Hur ska jag orka?!! Två A4 papper me saker som ska handlas. Det blir en hel del när man ska va här hemma... Men ska såklart bli jätte kul o mysigt o fira julen här hemma :D

Jag hade bestämt mig för o komma i säng i tid i kväll. Så nu ska jag STRAX lägga mig! Natti!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar