onsdag 27 januari 2016

Lite bättre uppkoppling!

Testar me en liten bildbomb o ser om det går....

Just nu vid poolen....


I lördags...


Med havet som utsikt <3


<3


Jag o mannen på stranden igår kväll...

Ett snabbt hej!

Wi-fi här på hotellet suger! Resan gick helt ok. Kan inte klaga då det är barn. E sov bara typ 3 timmar. Tim klagade lite innan men inte annars. 
Hotellet är såååå fint!!! Men det är såååå varmt!!! Hahaha! Ska inte klaga men från minus 15 till plus 30-35 är stoooor omställning! Vi kom fram igår kväll thailändsk tid. In på rummet o sen gick vi o käkade. Kom tillbaka till hotellet o somnade väl vid halv elva. Kl halv tio fick vi väcka barnen för o hinna me frukost :P Sen har det badats för fullt!! Vi tog några timmars vila då jag o Tim somnade. Patrik va iväg en liten sväng. 
Nu är vi vid poolen igen, den utanför våran terassen....


Snart ska vi göra oss iordning o ta tuktuk till lilla staden! Får se när nästa inlägg blir. Ska ju liksom ha semester oxå ;)

Detta inlägg ville inte publiceras i lör så gör ett nytt försök nu. Vi har det så jävla gött!!! Barnen är på miniland 1.5 timme efter frukost (mån o tis) nu ons o tors är det inget, men sen ska de dit på fre igen. De älskar det!! Sen badar vi några timmar o går sedan till rummet o äter lunch o vilar ett par timmar innan vi drar ut o badar igen :) Solen tar ju sjukt mkt så man måste va försiktig!
Måste bara säga att Tim hade en otrolig födelsedag!!! :D Berättar mer när vi är hemma sen o jag kan göra bättre inlägg! Ska se om detta går o skicka nu... (Idag är det tis 26/1)

torsdag 21 januari 2016

Så gott som klara!

Väskorna är packade o klara. Det enda som ska ner är barnens snuttar o filtar i deras handbagage innan vi åker.....


Jag har gjort det fint här hemma. Så som jag vill ha det när vi kommer hem. Om ett tag ska vi äta middag o vid sex tiden ska barnen i säng (lycka till ;) ) Ska sopa golven lite sen när barnen lagt sig. Jag hann me ett varmt bad innan jag hämtade dom på fsk. Tack älsklingen som sa att jag MÅSTE det innan jag hämtade dom. Kände först att jag inte skulle hinna men då jag vill göra allt för o skona ryggen gjorde jag det. O det va nog bra. Nu har jag idag varit hos sjukgymnast, vilat, o tagit ett varmt bad, allt för ryggens skull. Hoppas resan går bra nu!!! Barnen hade haft en bra dag. De är lite uppe i varv, men inte så farligt. Tror det är för att jag är då lugn oxå. O det är jag verkligen. Så skönt! 
Vid halv tio måste vi väcka barnen då vi ska åka vid tio. Ska ta me en varsin smörgås de kan äta i bilen dit.....

12 timmar kvar...

Om drygt 12 timmar lyfter planet. Det var försenat, fick vi veta igår morse, me nästan tre timmar. Så ist för o åka kl 21.45 blir det kl 00.25, skot drygt!!! Men vi gör det bästa av det!
Igår va en intensiv dag på jobbet. El ja, lugn på ett sätt men tillräckligt intensiv för att jag skulle få skit ont!!! 
Hämtade barnen o hem. Va sugen på o strunta i o duscha dom o ta det idag ist. Men det är tillräckligt ändå idag. Så först duschade Tim, sen Ida för hon ville bada en stund oxå. Efter det skulle jag laga mat men det visade sig att kasslern va gammal!!! :((( Inte kul o upptäcka det en halvtimme innan vi skulle äta.... Så barnen fick ist Pan pizza o massa grönsaker :P Patrik åkte o köpte mat till oss när han kom hem. Jag tog en prociutto pizza från Pizza Hut o han hamburgare. Han precis få i oss det innan barnen skulle i säng. Då jag hade så ont o mådde så dåligt la jag mig på soffan när de hade lagt sig o slocknade... Kände att jag egentligen hade massor o göra men orkade verkligen inte!! Vi fick hem vår projektor o projektorduk i mån som vi hade beställt, så Patrik fixade upp den.... Nu har vi verkligen bio här hemma me en bio duk på 109 tum o värsting biohemmasystem! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskade det!!! Inte snyggt rent inredningsmässigt precis ;) Men jäkligt coolt o titta på film så :D
Bilder kommer när vi kommit hem o allt är klart! 
Jag vaknade till o gjorde sedan ett ryck o packade o fixade i flera timmar! Slog in paket till Tim som han ska få på sön när han fyller år, packade en ryggsäck me skridskor o hjälm till Ida som hon skulle ha idag. Mm mm. Mycket vart gjort inget va skönt! La mig sent o har haft svårt o sova.... 
I morse va det en glad Ida som jag lämnade som skulle till ishallen o åka skridskor....

<3

Åkte sedan till sjukgymn där jag hade flera låsningar som fixades till. Så skönt att det är gjort!! Handlade lite, hem o packade lite till. Har precis ätit såååå god lunch!!!!

Älskade denna soppa!! Sjukt god!!!

Nu har jag lagt mig på soffan. Är sååå trött!!! Tänker sova en liten stund nu. Passa på innan barnen ska hämtas för sen blir det ingen vila ;)

Ofattbart att vi i morrn är här, i värmen. Ska bli så jävla skönt!!!!

Mormor <3

Begravningen i tisdags va verkligen jätte fin. Känslosam på alla sätt, såklart. Men en väldigt fin ceremoni. Är otroligt glad att jag hade Patrik som fick hålla mig i handen o trösta. Det sas så mycket fint om mormor så även ett leende kom fram. Men tårarna va ostoppbara.....
 Fina älskade mormor, nu får du vandra hand i hand me morfar på de grönskande ängarna i Idelund <3 Ni är tillsammans! Älskar er o ni finns för alltid i mitt hjärta!

tisdag 19 januari 2016

Snart sov dax...

Mentalt och fysiskt slut. Varva ner me en kopp varm choklad me grädde o mini marshmallows....


Mer om begravningen en annan dag. Just nu orkar jag inte.....

I morrn är det jobb 9-14, hämta barn, hem o duscha, bada dom o klippa naglar o så. Ida o jag ska oxå måla våra naglar ;) Resten ska packas... En arbetsdag kvar... Två dagar tills vi åker....

Det fortsätter...

gå åt rätt håll, än så länge ;) Va vaken två timmar där vid 4 tiden me en kille som inte ville sova utan bara gosa, el gå upp! Lyckades små slumra i soffan sen sista timmen innan kl ringde. 
Lämnade Ida o åkte sedan till Bvc me Tim...

Han fick godkänt ;)

Förstod jag iof :) Han är en lite kortare kille men växer o följer sin kurva som han ska o så länge han gör det är det bra. Skulle han stanna upp el nåt sånt så ska vi kolla vidare me läkare om det isf. Men han är en pigg, glad o frisk pojke. Vilket är huvudsaken! :) Va mysigt o få åka själv me honom. Har jag möjligheten att bara ta ett barn me vid sånna här tillfällen gör jag det. För barnets skull oxå :) Efter det skjutsade jag honom till fsk. Lämnade några inbjudningskort i brevlådor (som jag ändå åkte förbi ;) ) till Willys o köpte frimärken till resten o postade dom, in på mm o köpte sånna där uppblåsbara luftkuddar o ha på flyget. Till Gränby där jag köpte två presenter till Tim som vi ska ta me som han ska få på sön :)

Denna vart det ;) O så en förpackning me lite små robotar till.

Gick in på TGR o köpte en varsin pennburk me pennor o vässare som ska me till barnen på planet ;) Visar bild sen, jätte fiffigt! Köpte varsin ros som vi ska ha me sen o till sist gick jag o köpte me mig lunch hem. Unnade mig sushi ;) 

Tog 10 bitars, tror jag brukar ta 12, men fick ändå typ inte i mig 10! :O Fick ta bort lite ris på dom :P

Ännu en dag där värken är "under kontroll" en dag där jag inte känner mig stressad heller. Nu ska jag lägga mig på soffan o vila lite innan mannen kommer hem o vi ska fixa oss i ordning... Krafter kommer att behövas...

måndag 18 januari 2016

Välförtjänt!

Äntligen en bättre dag! Kan ni tänka er! En sån kontrast mot tidigare. Värken är hanterbar idag. Dagen på jobbet gick bra. Väldigt lugn dag o jag va me de lite större barnen, gruppen jag ska ha, o det är sån skillnad mot de små. Inge av o påklädning, blöjbyten, lyfta, bära, böja mm. Det gör mkt för min kropp. Plus att det ju va lugn o jag va sedan bara ute knappt en timme. När jag kände att kylan va på väg o ta över gick jag in. Tänk om varje dag kunde va så här!
Direkt efter jobbet åkte jag till vårdcentralen där fler prover togs. Skönt o ha det gjort innan resan. Schysst att man är så tjenis me sjuk personalen där att de känner igen en o man kan sitta o snacka om ditt o datt medan dom sticker en :P Den sköterskan jag fick idag brukar jag få. Hon är så snäll o gullig. Vi pratade om hur det gick för mig o så. 
Åkte sedan o hämtade barnen, vid tre tiden. De hade haft det bra. Ida hade tydligen frusit lite idag så håller verkligen tummarna att hon inte blir sjuk nu!! Tre dagar kvar....
Kom hem o vi pysslade med det ena än det andra. Käkade middag o mös en stund. De är så goa mina finaste <3 Älskar våra mys o prat stunder! 
När de hade lagt sig fixade jag äntligen klart Idas inbjudnings kort till sitt kalas...

9 st har hon bjudit... Så det blir 10 med henne. Lagom ;)

Vi kommer ju hem den 6 feb o hon ska ha kalaset helgen efter, den 13 feb, så vill få iväg inbjudan så det är klart innan vi åker. Har bokat lokalen här if alla kommer. Skulle det bli väldigt få som kommer kanske vi är här hemma. Men hoppas såklart att alla kan komma :) Hon planerar för fullt! I morrn ska korten postas! 
Sen plockade jag lite mer me packningen. Bockade av det som packats ner o plockade ner lite till. Har förberett lite högar me saker, handbagaget så som små böcker till barnen o pennor o papper. De kommer oxå ha me sig sina surfplattor o dvds som de kan titta på. Det gäller o tänka till! Avslutningsvis tog jag mig lite fika i soffan...

:P Left overs från igår ;) 

Har även slagit på en film. Känns så skönt att jag kan känna ett lugn idag. Ett lugn jag inte alls va i närheten av igår. Mitt tids schema innan resan hålls. Det jag skulle göra idag har jag gjort. Tack vare att kroppen tillät mig. Tro mig, det va nära att strunta i allt idag. Men det kommer bara surt efter. Det är nu en arbetsdag kvar. Glad att jag inte jobbar på tors. 

I morrn är en tung dag. Min älskade fina mormors begravning.... <3
Först har Tim 4-års kontroll på Bvc kl 9 i morn bitti. När jag sedan har lämnat honom ska inbjudningskorten postas o jag ska åka o köpa en varsin ros från mig o mannen till begravningen... Sen hem o duscha, äta lunch o försöka hinna me en vila innan begravningen kl två. Tror jag kan behöva det... När mannen kommer hem åker vi dit tillsammans. Vi bestämde oss för att inte ha me barnen. Många anledningar till det men det blir det bästa. Va nästan inga barn som skulle me heller. O så får jag fokusera på mig o min sorg. Usch, känns så tungt. För sånt tryck för bröstet när jag tänker på morgondagen... 

Barnen har sin första dag på gympan oxå. Så typiskt. Men de missar ju de nästa två när vi är borta så vill att de ska få va me på första. O de längtar så! Jag har lagt fram deras kläder o vattenflaskor tills i morrn. Mannen får åka i förväg hem från begravningen o hämta barnen på fsk vid kvart i fyra. Så hinner de hem o ta nån frukt innan gympan börjar här i skolan kl halv fem. Blir nog bra. Middag är klar o värma på när de kommer hem. Jag åker Me mamma o pappa hem efter begravningen så behöver inte jag stressa hem på nåt sätt utan kommer hem när jag kommer hem. Mer än så blir det inte i morrn skulle jag tro. Lär va rätt slut på kvällen... 

Nu ska jag kolla klart på filmen. Får se om jag orkar kolla på hela....

söndag 17 januari 2016

Firat våran pirat!!

Igår gick mesta delen av dagen åt plockande o donande här hemma. Efter frullen klippte jag Patrik, o sen klippte han Tim. Vi behöll längden på sidorna (för o ha lite hår som skyddar mot solen) men trimmade runt öronen o tog bort "tuppkammen" som fick bli lika lång som resten av håret. Han vart jätte fin :) Nu är alla i familjen utom jag nyklippt. Får se om jag gör nåt sen när vi kommer hem. Mitt hår bleks så i solen så känns inge kul o färga innan vi åker. Sen bakade jag o Tim kladdkakeuffins! Vid lunch åkte jag upp till Gränby o köpte tårta o lite av det sista till kalaset. Mötte upp mamma o pappa o hjälpte dom me en present till Tim ;) O en till Ida! Barnen va ute o lekte me pappan medan, de byggde en snöborg :) Resten av em rullade på. Mannen bytte sängkläder o tvättade heeeela dagen. Massor me tvätt vart upptvättat. Sååå himla skönt!! På kvällen åt högrevsburgare till middag som man en gjort. De va så goda o Ida slukade sin burgare :D Tummen upp på det! Jag skulle göra havreflarn me apelsin o vanilj fluff emellan. Misslyckades totalt me havreflarnen (det skulle bli 60 st o jag fick 17!!!) så de åkte i soporna. Fluffen vart god men orkade verkligen inte göra om kakorna. Jag somnade nog samtidigt som barnen igår kväll, runt kl åtta i soffan :P Vaknade sedan kl två i natt o va rätt pigg men lyckades somna om. Va inte så jätte svårt o vakna vid sju i morse när barnen vaknade ;)
Denna dag har Tim längtat till, hans kalas! Vi hade en rätt lugn fm. Barnen har som sagt varit väldigt uppe i varv, redan sedan i tors. De leker snällt o så men det är full fart o högljutt! Även idag gick de ut, fast själva här utanför o lekte ett tag i snön. Jag gjorde om kakorna o lyckades bättre idag ;)

Havreflarn...

Ida ville så gärna ge nåt till Tim idag hon me, så hon pysslade ihop en jätte fin teckning som hon slog in o gav honom <3 Hon ville från början ge blommor me. Jag förklarade att det va lite synd o köpa det när vi ska åka om fyra (FYRA!! :O ) dagar!! Så då gjorde hon detta :) Vi hade ju oxå köpt en borg till honom så vi sjöng o gav honom ett paket vi me....

Det va lite för stort för o ta me till Thailand....




Han vart jätte glad för det! :)

Vi ska köpa nåt mer som vi ska slå in o ta med oss som han ska få på sin riktiga födelsedag om en vecka :)
Vid två tiden kom alla för o gratta vår fina kille! Som helt plötligt vart cool lugn! Va kanske allt folk ;) Han fick de sista två turtles figurerna, en till som kör en motorcykel, bio kort, pengar, Kristoffer (från Frost) Han sa sen vid middagen att han va sååå nöjd me alla sina presenter. Han är definitivt en kille me hjärtat på det rätta stället <3
Det fikades o sen va det fullt ös ;) Som det ju ska vara!

Han va oxå nöjd me pirat temat ;)

Flaggorna vart perfa i köksfönstret!


Kaptenen ;)


<3


Nom nom ;)


<3

Är så glad o tacksam för alla som kom <3 Det blir som vanligt väldigt tyst när alla gått hem. Men barnen va trötta o glada! De åt middag, jag o Ida duschade, sen la de sig o mös till en film, de orkade inte ens lyssna på en kvälls saga. De somnade rätt snabbt i kväll om man säger så ;) Jag o mannen kände att vi bara ville koppla bort allt som ska göras så vi bestämde oss för o äta middag (som vart en kvälls fika me smörgås) till en film. Va rätt skönt faktiskt! Även vi vart rätt trötta o möra efter kalaset ;)
Men nu är det snart säng dax känner jag!

I morrn är det jobb 9-14. Sen åka o ta prover, om jag hinner. Skulle va skönt o få det gjort! Mannen ser vi nog inte förren seeent i morrn kväll.... Själv kommer jag nog spendera kvällen me o skriva inbjudningskort till Idas kalas. Det måste iväg innan vi åker...

Bloggandet blir lite lidande...

Det är såååå himla mkt nu innan resan. Jag tappar lusten o blogga lite. Känns som om jag tjatar o gnatar om det ena än det andra. Att min kropp bestämt sig för att ge mig en rejäl fight det vet vi alla vid det här laget. Jag måste kriga på ALLA sätt för att få tillbaka min kropp, få ett liv man kan ha som (en snart 32 åring) att få hjälpen. Det kommer ta tid. Men det SKA gå, ska kämpa denna vår. Jag har rätt att må bra!! Just nu har stressen tagit över helt, sover ej, har hjärtklappning, får inget gjort för jag är FÖR SLUT!!! MILJONER saker som ska göras o så två guldklimpar som är såååå uppspelta inför resan o va det inför dagens kalas o Idas kalas när vi kommer hem. O mitt i allt detta min mormors begravning på tis. Känslorna går verkligen upp o ner. Glädje o sorg varje dag. Ett känslomässigt kaos råder i mitt huvud just nu. Känns som om 2016 inleds i ett enda känslo kaos o me nåt som händer på VARJE plan! Känner stressen inom mig vart jag än är. Inget ställe känns som en andpaus just nu. O det är det jag behöver! Jobbet stressar mig då det är sååå mkt jag vill göra o sååå lite tid! Här hemma är det kalas förberedelser, packning, städning, begravning, läkarbesök, Bvc besök, sjukgymn besök, provtagning mm mm INNAN tors!! Får ont i magen bara av att tänka på det! Är ändå så glad o tacksam att jag har en man som är betydligt lugnare, som ser de ljusa punkterna. Som påminner mig om det positiva, som hjälper o stöttar mig till 200%!!! <3 Att jag har mina två bustroll som trots att de ibland (ofta ;) ) lever rövare ger mig energi o såååå mycket kärlek!!! Som ger mig så mkt glädje o dom gör mig SÅ stolt över dom VARJE dag!! Min familj är de bästa som finns, tillsammans klarar vi ALLT!! <3 Skulle kunna skriva så mkt mer... Men ska verkligen försöka ta Thailand som en chans till en låååång andpaus. Inge tvätt, städ, matlagning mm. BARA VA! Me min familj!!!! <3


Jag behöver mina stunder, helst varje dag, för o "bara va"! 

lördag 16 januari 2016

Gårdagen...

Bloggar i från sängen.....

Skönt o ligga i värmen under täcket...

Barnen leker, mannen fixar frukost. Kokar ägg. Mums! Jag har ju min sovmorgon o kan sova ett par timmar till. Men kommer inte till ro. Saker som ska göras. Hungrig o relativt pigg, just nu. Kommer väl efter lunch men då kanske det får bli en liten vila då isf. 
Gårdagen då. Kom iväg o träffade Sara. Började me Apoteket o hämtade ut en medicin som va slut sist. Sen Partland o köpte inbjudningskort till Idas kalas o efter det åt vi på food courten. Inte ofta jag lämnar mat men ibland går det liksom inte, är ju medicinerna som gör det ibland. När det stängde kl 20 gick vi till kvantum fiket o fikade o satt där en timme. Va riktigt kul o få träffa henne, som vanligt! :) Nu funderar vi på hur vi ska klara oss TVÅ och en halv vecka från varandra. Hon är inte så teknisk så hon har whats ap el viber ;) Så det får lösa sig på nåt sätt! När jag kom hem va jag frusen, iaf om fötterna :P Så ställde mig i en varm snabb dusch. Upptäckte oxå att gulligaste mannen hade dammsugit OCH torkat golven! :D En sak mindre idag! Han hade även kört trimmern genom hela sitt hår så det ska jag fin slipa idag ;) Tittade lite på tv, o sen när jag skulle gå o Lägga mig började jag o mannen o prata om ALLT! Min kropp, hur jag mår, hur han mår, han är en hejare på o peppa o se det positiva. Det kan stundtals va sååå frustrerande när man sj mår skit!! Men han sätt o tänka är egentligen sååå rätt!! Så nästan två timmar senare, strax efter halv ett, kom jag i säng :P Men är så glad för det samtalet som va så bra! O utan tjafs ;) Nu ska jag nog göra de andra sällis vid frukost bordet innan det är dax o baka!! Hoppas du får en bra dag denna kaaaalla vinterdag! :) (positivt tänkande va det ;) )

fredag 15 januari 2016

Fredag

En kall morgon....

Brrrr!!!

Gick bra på jobbet, vääääldigt lugnt! Så idag kom värken inte förren runt kl tre. Värst i ryggen. Hämtade barnen runt halv två, kom hem o åt mellis, strök barnens pärlplattor de gjorde igår, startat en maskin tvätt, tagit mig en dusch o nu ligger jag här i soffan...

Försöka vila en stund innan jag ska iväg om två timmar...

Vill så gärna träffa Sara, behöver komma iväg o träffa vänner. Men inte lätt när man inte mår bra. Men vill ju heller inte ligga i soffan vaaaarje dag jag kommer hem för att jag är så slut, har ont o är sååå trött!!! Inga kul alls! Men en stund kanske jag orkar om jag vilar lite nu... Dock betyder ju en maskin tvätt som snurrar i tvättmaskinen att det måste hängas, o för o kunna hänga måste allt på torkställningen vikas... Suck! O så diskmaskinen... Men den lämnar jag nog till mannen :P Direkt när han kommer hem åker jag till Gränby!

I morrn väntar en städ o bak dag...

torsdag 14 januari 2016

Mera medicin

I kväll har jag tagit 7 olika mediciner :/ Två mot astman, två mot värk, två mot hostan o en mot magen (för alla mediciner jag tar...) I natt va en helvetisk natt. Hostade ännu värre, kunde inte ens andas nästan! O såååå ont som jag hade sen då, jisses!! O antingen frös jag som en tok el svettades som en galning! Helt sinnes sjukt!! Gissa om jag kände för o sova hela dagen idag. Men det hanns inte me, fast jag va sjukskriven... Först lämna barn, sen sjukgymnast, hem en snabbis o hänga tvätt, sen till vårdcentralen, hem o hänga en till tvätt, äta lunch o sen hann jag vila en timme innan barnen skulle hämtas. Kan säga att när larmet ringde sov jag som bäst såklart o ville inte alls upp!! :(( Men va ju tvungen... Em har rullat på, pärlade me barnen en stund, va mysigt! Sa till på deras förskola att om det skulle börja gå magsjuka el kräksjuka el nåt så måste de säga till mig direkt! Då får vi försöka lösa på nåt sätt. Vill inte att de får det nu när det bara är en vecka kvar!!

Jag har lite ångest faktiskt, el mycket!! Är livrädd att jag ska må såhär när vi ska åka om en vecka :(( Förkylningen måste väck!!! Den gör det hela ännu värre!!! Kommer aldrig klara flygningen annars! Kroppen ska, förhoppningsvis må bättre i Thailand, men ska ta mig dit oxå... En dag i taget! Meddelade min chef att jag vill va ledig tors nästa vecka. Hade tänkt jobba då vi ändå inte åker sent på kvällen. Men med tanke på hur jag mår när jag har jobbat så måste jag va hemma. Så jag får VILA!! All packning ska va klar dagen innan vi åker. Det blir till o ta det allra allra sista samma dag. Men viktigast är att jag får vila. O ett besök hos sjukgymn! 
La mig samtidigt som barnen igår för jag mådde så förbannat dåligt. Mannen fick åka o handla. 
Blir nog sängen snart igen. Mår lika dåligt! :((

En av medicinerna, betapred

Jobb i morrn, borde va hemma men behövs där... Hoppas dom 4 timmarna går fort! På kvällen ska jag träffa Sara, hoppas sååå att jag orkar!! Vi ska käka tillsammans. 

tisdag 12 januari 2016

Im here!

Vilka dagar! Ja, i sön kom jag som sagt inte upp alls. El jag fick fixa lunch till barnen då mannen va iväg på några ärenden. Ville inte att han skulle åka egentligen men det behövdes få gjort dessa ärenden. O det gick ändå bra. Gav dom lunch o sen låg jag i soffan tills han kom hem. La mig sedan i sängen. Klarade varken av ljud el ljus. Barnen kom in då o då o gosade lite <3
Va ju hemma igår. Fick en återbudstid hos sjukgymn kl 9.45, vilket va tur då jag hade sååå ont i kroppen oxå! Lämnade barnen vid kvart över nio o åkte sedan dit. Jag hade flera låsningar. Sa att jag ju inte gjort nåt men då berättade hon att bara av att jag har ett virus i kroppen kan göra att de hoppar snett o låser sig. När jag är så här känslig, eftersom nåt är fel! Hem efter det o åt liiiite lunch. La mig sedan o sov i nästan 1.5 timme. Fick dra mig upp o åkte o hämtade barnen vid halv tre. Sen rullade em på. Började me middagen o kände då att jag va hungrig o att jag började få ont i huvudet (här skulle jag tagit min migrän medicin. Men tänkte av nån konstig anledning inte alls på det utan bara körde på) Gjorde kycklingpaj (för först gången! :O ) den vart god. Trots att jag va hungrig fick jag bara i mig liiiite. Huvudvärken vart värre o tillslut, efter att ha fått i säng barnen la jag mig i soffan. Migränen va ett faktum. Va sååå nära på o kräkas för det gjorde så ont. Kunde inte hålla ögonen öppna, så mannen fick hjälpa mig till sängen där jag försökte sova. Men det är ju nästan omöjligt när man har så ont. Lyckades tillslut somna o när jag vart väckt av Ida som kom in vid halv två va huvudvärken fortfarande kvar :( Även i morse, men inte lika illa. Känner hur den lurar, har tagit migräntablett nu. Lämnade barnen vid nio o har sedan dess bara suttit i mörkret i soffan. Ingen tv på. Bara tyst o mörkt. Ska strax försöka få i mig lunch o sen vila innan jag ska hämta barnen kl halv två. Ida ska till frissan kl 14.45 så hämtar hem dom så får de äta mellis hemma innan vi åker dit...
Har sagt till jobbet att jag kommer o jobbar i morrn... Om jag inte blir sämre... Vet egentligen inge om jag orkar, men behöver va där känner jag....

Ser ut som "hej kom o hjälp mig" suck....

söndag 10 januari 2016

Ett snabbt hej!

Vaknade i morse vid tjugo över tio. Jag har ju haft lite må ont i halsen sen i fre morse. Nu när jag vakande va den värre o jag hade oxå feber :( O har fortfarande. Så här i sängen har jag legat heeela dagen....

Med öppet fönster under ett tjockt täcke...

Blir ju såklart hemma i morrn. Nu orkar jag inte skriva mer...

lördag 9 januari 2016

En bra lördag :)

Haft en väldigt mysig lördag. Började bra me att båda barnen sov hela natten i sina sängar. Sen tog jag mig sovmorgon till kl 10.30 ;) Efter lunch åkte vi upp till Gränby. Patrik o Tim gick till leklust för o kolla efter en leksak till Tim. Vi lämnade tillbaka en som han fick i julklapp som gick sönder. Så nu valde han en ur turtles serien (som tillhör en av de onda) han ska nämligen få resten av turtles figurerna i födelsedags present :) Jag o Ida gick till panduro där hon valde en knapp som vi ska ha till mattan hon vävt på fsk. Den ska bli en liten väska/portmonnä. Efter det gick vi till Partyland o köpte grejor till Tims kalas. Han ville ha pirat tema så det vart detta....

Han verkade nöjd ;) O röda plast skedar till va ju perfa!

Sen gick vi in på kvantum o barnen valde lördagsgodis o vi handlade lite kött till middagen. Även fast det va mkt folk gick det riktigt bra! Kände mig inte ett dugg stressad, vilket ju gör en hel del. O att vi inte behövde handla på kvantum (mer än ett par få saker) va oxå skönt! När vi kom hem började vi me middagen på en gång. Vi va sååå hungriga!! Sen vart det film mys o lördagsgodis för kidsen :) Överlag har det varit en väldigt lugn o mysig dag. Har inte varit några måsten här hemma o bara det gör ju att man kan slappna av. 
Jag har fortsatt skrivit ner vad som ska me till Thailand. Både Tim o Idas kalas planeras o lite förberedelser för mormors begravning.. Det är verkligen glädje o sorg blandat...
Har precis kollat på en film som va rätt spännande! Men nu ska jag nog sova. Både jag o Ida kör me våra astma mediciner just nu. Jag har haft extra jobbigt idag. Beror nog på en komb av vädret o att jag har lite ont i halsen...

Godnatt!

fredag 8 januari 2016

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Tim kom in även i natt. Så jag har varit vaken mer än vanligt i natt... Han vaknade vid sju o gick upp o tittade på tv. Ida sov o jag me. Hon o jag vakande till vid halv nio.. Båda barnen små snoriga. Jag kände mig hängig jag me. O bara för att jag jobbade så länge som jag gjorde igår så va min energi på minus i morse. Plus att kroppen värkte som fan!! Kylan är HEMSK mot mig :(( Jag kom inte iväg o tränade. Behöver inte gå in närmare på hur mkt jag klankade ner på mig sj för det. Mamma förstod hur jag kände o jag fick ett så fint sms av henne <3
När jag kom upp hade barnen dukat fram frukost <3 Efter vi hade ätit röjde jag upp i köket där det såg HEMSKT ut! O la mig sedan på soffan. Barnen bäddade om mig o jag slumrade lite. Hörde dom hela tiden, så mysigt o ligga o lyssna på dom <3 Jag vet ju varför jag är så här sjukt trött. Men det är en helt annan sak att acceptera det... Kronisk värk vill man bara inte acceptera!!
Låg bara en liten stund sen började vi me deras rum. Det tog sin lilla tid. Vi tog en lunch paus. De hade olika önskemål om vad de ville ha, vanligtvis gör jag inte två olika saker, men idag va jag extra snäll ;) Tim ville ha pannkakor o ida ville ha havregrynsgröt! Hahaha! Hon är rolig hon! Vi fortsatte me deras rum efter lunchen. Jag försökte få dom att gå ut men de va inte alls sugna. Deras rum vart iaf jätte fint! En del små krafs kastades o det sorterade o fixades. Slut resultatet vart detta....

Förut stod den vita hyllan rakt ut i rummet, lite som för att dela av rummet. Men det tog bara lekutrymme....


O den nya hyllan. Vart super bra!! Förut stod deras kök där, vagnarna, en låda me matgrejorna på golvet, tältet, lektunneln o käpphästarna. O under tvn stod deras bord o stolar. Ja, som ni förstår stod det MKT grejor där. För mkt. De kom liksom inte åt o leka me nåt. O svårt att nå hyllan me alla böcker... Nu är det gott om utrymme o sååå fint :D

Köket vet vi inte riktigt vad vi ska göra med (de använder inte det) o bordet ska kastas, stolarna ska Isolde få :) De andra sakerna har hittat nya bättre platser ;) O det bästa är oxå att allt har sina egna lådor. Först tänkte jag va lite överpedagogisk o sätta bilder på alla lådor med vad som ska va i. Men det är ju faktiskt inte så snyggt :P O barnen lär sig snabbt vad som ska ligga i vilken låda. Det skulle va för mannen skull isf dårå ;) Tanken sen är ju oxå o sy draperi till deras loftsängar som de kan dra i för om de vill va själva lite :) Sen har vi gjort så att om de vill leka me helt olika saker o inte alls me varandra får en ta in saker i vårat rum o leka. O det funkar toppen! Men det händer väldigt sällan, de leker helst me varandra :) 
När vi va klara tog jag tag i lite tvätt. Sen försökte jag få ut barnen en sista gång, inte förren jag sa att om jag oxå följer me ut då så ville de ut :P Kl va närmare halv fyra när vi kom ut, så det började ju mörkna. Men va på lekplatserna här på gården som är upplysta är inga problem när det är mörkt. Men de får inte va själva ute då. Vi gick till en som de gillar näst efter den utanför oss. Där gjordes det snöänglar, gungades, o så lekte vi kull o kurragömma. Måste ju se till o röra sig så man inte börjar frysa! ;)

Älskar dessa bustroll oändligt mycket!! <3 Det bästa som finns är o få spendera dagarna me dom!


Ida gjorde typ 8 änglar ;)


Man ser ju henne där bakom Tim! Hahaha! 


Tims första snöängel <3

Vi va ute drygt en timme, kom in vid kvart i fem. Då fick de en varsin morot o satte sig i soffan o tittade på Pippi medan jag började me middagen. Jag som hatar o laga mat tycker ändå att det är betydligt roligare när man vet vad man ska laga o när köket är i tipp topp när man börjar, o är klar såklart ;) Jag gillar som sagt ordning o reda!! Mannen kom hem o åt med oss o drog sedan iväg för o basta me pappa. Vi har ju en bastu i föreningen som man kan boka, det ingår när man har gym nyckel (tillgång till gym o bastu plus ett solarie man kan boka o allt detta för 500 spänn per år, helt klart värt det! Solariet får man visserligen betala för när man använder det. Men det har jag bara gjort typ en gång så ;) ) Får se när han dyker upp! Jag o barnen hade en mysig kväll. Vi har haft en hel mysig dag helt enkelt! Vi har inga planer resten av helgen. Känns hel skumt! Men oxå skönt. För sen dras det igång hektiska veckor o helg innan vi åker... Kanske att vi ska va barnvakt åt Isadora o Isolde lör el sön. Nu funderar jag på om jag ska kolla på en film, läsa el sova!

torsdag 7 januari 2016

Med rosa sockar på!!

Brrrrr!!!! Alla tjatar men det är verkligen KALLT!!! :S Jag mår verkligen skit just nu! Dagen gick bra. Gick upp 6.20, väckte barnen 20 min senare. De va inte lätt väckta, stackarna! Jag förstår dom, o så -20 grader ute på det! Glad att jag hade motorvärmare o kupévärmare på bilen. Den va varm när vi satte oss i den ;) Lämnade dom. Jobbade. Fick beröm av chefen :) När vi skulle käka lunch gick vi en bit till ett matställe. Då vart jag genom frusen o sen dess har jag frusit = VÄRK I HEEEELA KROPPEN!!! När jag slutade åkte jag o hämtade barnen hos mamma o pappa. Det hade gått bra för dom :) O så åkte vi hem. Jag åkte sen o hämtade ett paket från lekmer. O tog mig en vaaaarm dusch när jag kom hem. Men är kall igen :( Sitter i soffan me massor av kläder på!!!

O mysiga, sköna sockar!! ;)

Ska äta nåt (inte ätit middag än) o bara ta det lugnt!

onsdag 6 januari 2016

Skaaakar!!!

Så går det när man gör för mkt på en dag... Hela kroppen skakar för jag är så slut. Tom svårt o skriva för jag skakar så! Det värker som FAN oxå :((( Är huvet dumt får kroppen lida som min man brukar säga...
Började me frulle följt av att mannen började riva i hela tv möbeln. Jag fixade mig i ordning o drog o handla. Nu är det välfyllt i kyl o frys! När jag kom hem åt vi lunch o drog sedan till stora pulka backen där vi mötte upp mamma, pappa o Isadora! :) O Anna såklart ;) O som vi åkte sen då!!! :D Jag åkte nog med barnen varje gång. Gick ju inte o sluta när man väl prövat :P

Ida hade en istapp på ena ögonfransen :P Det stänkte upp massor av snö när vi åkte!


Hela gänget!! Tim, jag, Ida o Isadora :D Mamma o pappa i bakgrunden o Patrik fick fota ;)

Vi va nog ute i 1.5-2 timmar, sen va vi svettiga, frusna o möra!

Röd rosiga om kinderna va vi när vi kom in...

Det vart lite mellis o mannen fortsatte me sitt projekt... Jag satte igång me o plocka jul saker. Fick bästa hjälpen av Ida o Tim. De tog alla jul prydnader (tomtar o sånt) o ställde så fint i en låda :) Sen ledsna Tim o gjorde pappan sällis ;) Jag packade ner alla adventsstakar o julstjärnor. Sen hjälptes jag o Ida åt o ta ner o sätta upp gardiner. Hon va en riktig hejare på det så hon får definitivt hjälpa mig nästa gång! Sen va det granens tur. Då ville oxå Tim hjälpa till. De fick ner typ allt (jag tog ljusen) o sen åkte granen ner i kartongen. Lagom tills vi skulle gå o hämta hyllan kunde Patrik ställa ut alla julkartoger o granen i förrådet :) Hämtde hyllan o barnen va så snälla o hjälpte till o bära lådorna :) Nu får den stå i vardagsrummet tills vi ska börja fixa i deras rum på fre. Tänk att jag lyckades o göra i rätt ordning. Bort me julen först, sen barnens rum ;) Jag äääälskar ju julen o alla julsaker. Men ungefär vid den här tidpunkten börjar jag ledsna, det känns plottrigt o inte lika mysigt. Men nu är det så fint igen så :) Jag fixade middag till barnen medan mannen gjorde klart det sista me sitt. Nu är det lite små fix kvar innan det är fin fint här hemma igen :) Hann mysa me barnen en stund innan de skulle sova. Mannen påbörjade våran två rätters middag. Barnen va svår sövda idag. Fast de va trötta. Jag o mannen åt förrätt - jordärtskocksoppa me Parma chips. Han lyckades verkligen med den. Va såååå god!!! Sen vart det kött o pommes cheutue till varmrätt. Vi tittade på ett avsnitt av The Unit o sen har jag förberett för morgondagen. Det blir en tiiiidig dag! Så tidig har inte barnen haft på hela hösten. Jag måste lämna dom till kl 7.15. Vilket innebär att vi måste gå upp kl 6.30!! (OBS! Så tidigt vet jag inte när vi gick upp senast :/ Så wish me luck!) Jag har nämligen planering i morrn o jobbar 8-16.30, o Patrik jobbar som vanligt 8-17. Mamma är så snäll o hämtar barnen kl 14.30 så behöver de inte gå ända till 16.30 el 17. Så det känns jätte skönt! Hon skulle även ge dom middag så behöver jag inte tänka på det oxå <3 

Ne, man kanske skulle ta o sova så man orkar morgondagen. En sån dag tar extremt mkt på min kropp....

Godnatt!

På en gång

Frukosten är intagen... El ja, en kopp kaffe. Har börjat få svårt o äta frukost?! Fixat mig i ordning lite. Mannen har börjat fixa me alla sladdar o sånt i vardagsrummet. Jag tänker åka o handla o hämta ut ett paket nu på en gång. Så det är gjort. Så kan jag börja me jul sakerna när jag kommer hem....

Hoppas du får en bra dag! Det snöar ute o är kaaaallt!!!!

tisdag 5 januari 2016

O så vart det ju en hel del o göra!

Skulle nog behöva skriva upp vad som ska göras. Listan börjar bli lång. Innan Thailand ska julen ut....


Helst i morrn, el senast i helgen. Barnens rum ska fixas. O så ska det packas. Det är snart bara två veckor kvar... 
I morrn ska det först o främst handlas lite. Sen ska vi till pulka backen här bakom. Möta upp mamma o Isadora (Isadora är hos dom) o åka lite. Mannen ska fixa me tv bänken o flytta om lite saker, en massa sladdar o koppla om lite inför vad som komma skall ;) Tydligen tar det en hel dag. Jag tänker göra i rätt ordning. Även om jag helst vill ta barnens rum så ska jag börja med o ta undan julen. Det tar ju lite plats me granen o allt. O prydnader överallt. Ska det börja tas ut en massa från barnens rum kan det va skönt o ha fått bort julen först. Jag o barnen är ju lediga på fre oxå så vi kan ju ta tag i deras rum då :) 
Jag hade ju världens tur igår. Började kika runt på blocket efter en vit sån där trofast hylla. Fanns inga till vettigt pris i Uppsala o de andra va så långt ifrån (centrala Sthlm) o inte värt o åka o köpa. Klart man kan köpa ny. Men kan man få tag i en begagnat o fint skick är det ju helt klart värt det! Så jag la ut en "sökes" annons på en fb sida o bara inom ngr min fick jag napp! En som ville sälja sin o det bästa av allt, hon bor i ett av höghusen mitt emot oss. Nära o bra ;) O att hon sen bara ska ha 250kr för hyllan och lådor är ju ett plus i kanten ;) Vi ska hämta den i morrn kväll. 
Ja, så ser våran morgondag ut. 

Bion i kväll då, den va bra! :) Kul o komma ut lite. Glad att pappa ville komma hit. Han vart bjuden på köttfärspaj till middag när han kom...

Den va populär o tog slut!

De hade haft en mysig kväll. Tim sov när vi kom hem tjugo över åtta. Ida va fortfarande vaken men somnade inte långt efter ;)
Förresten! När jag hade hämtat barnen idag så gick jag igenom deras kläder. Tog bort sånt som va för smått (vart ändå en hel kasse) o la alla sommar kläder i min resväska. De får ligga där så länge tills vi fått hem de andra väskorna som det ska packas i oxå :) Vissa av dom kläderna blir sista gången de använder nu, i sommar är det för litet. Måste fundera ut hur jag ska strukturera i deras lådor för att allt ska få plats... En sak som är säker är att Tim inte behöver några fler långärmade tröjor el byxor (förutom ett par fin byxor) o Ida behöver inga klänningar ;) Sen är det ju alltid kul o handla nytt ändå :P Det som va för smått ska säljas på nästa klädbytardag :)

Nej, hörni. Nu bara babblar jag på om allt möjligt! Ska försöka komma i säng strax så jag inte sover för länge i morrn. Lär ställa larm. Ska inte sova längre än till kl 9. Sova länge får jag göra på lör ;) Även om jag har en snäll man som skulle låta mig få sova så känner jag att jag behöver komma upp i tid för o komma igång me allt som ska göras!

Bio dax!

Mannen fick två bio presentkort när han fyllde år, o ytterligare två till nu i julklapp. Vi gillar ju filmer o gå på bio. Men ska vi gå på bio ska det va en riktigt bra film me mkt effekter mm. Annars kan vi lika gärna kolla hemma. Vi har ett värsting bio hemma system (om man nu får skryta lite ;) ) me bästa ljudet!! En 55" tv, vilket duger. Men snart har vi en egen bio salong här hemma, det ni ;) Men som sagt. I kväll blir det då bio....

Detta är ju helt klart en bio film!!

Pappa är snäll o kommer o passar barnen o lägger dom :) Så kan vi gå på bion som börjar kl 17.45 ;)

Nu ska jag fixa käk så vi hinner äta innan!!

Riktigt kort dag!

Lämnade barnen strax efter kl 9 i morse. Åkte till sjukgymn som rättade till två revben som låst sig. Hem o sen dess har jag legat i soffan :S Totalt utslagen!! Skulle kunna sova i flera timmar!!! Men bara till o rycka upp sig nu. Ska hämta kidsen om en halvtimme :) De får en extra kort dag idag. O så är vi ju lediga i morrn. Såååå skönt!!!! Mannen slutar visst oxå kl ett idag fick jag höra. Så om en timme är han hemma. Inte helt fel det heller ;)
Jag har inte ätit lunch än... Funderar på vad...

I morse hade Ida ett specifikt önskemål om sin fläta...

Hon brukar oftast ha två st. Men nu ville hon ha en tofs först o sen fläta. Hon trodde håret skulle hålla sig på plats bättre! Hon är smart hon!!

Jag funderar på o göra ett ryck i barnens rum när vi kommer hem. El åtminstone röja ut alla deras sommar kläder. Packa det som ska me o undan med för smått. Även annat som är smått ska bort från lådorna... Det börjar bli trångt!!