måndag 30 januari 2017

Ett litet snabbt hej!

Hinner inte uppdatera om helgen men vill iaf tala om att jag inte glömt bloggen ;) Har bara varit en intensiv helg o när kvällarna kommer blir det soffan o Arrow o sen är kl alldeles för mkt! 
Barnen sov hos mina föräldrar i natt. Deras förskola va stängd idag så mamma va snäll o hade dom <3 O eftersom jag hade behövt lämna dom vid 7 i morse tyckte vi det va skönast för alla om dom sov där. Så vi lämnade dom vid kvart över sex igår kväll. O så åkte vi o köpte mat på Gränby :P Va så slut så det va antingen det el inte äta alls... Så vi åt o tittade på Arrow såklart ;)
I morse va jag trött!!! Men till jobbet kom jag ;) Jobbade 7.30-15 o sen hem. Barnen va ute så dom o mamma dök upp efter en stund :) Jag gick ut o så kastade vi lite sopor o gick sedan o bokade bastu åt mannen ;) 
Barnen ville leka en stund till ute så de va på vår uteplats medan jag vek tvätt, hängde tvätt o plocka ur diskmaskinen. När dom kom in lagade jag middag. Hemmagjord potatismos, köttbullar o hemmagjord brunsås. Mums! 
Ida o jag duschade. Mannen gick ut till bastun. Jag o barnen hade mys en kvart framför tvn (medan jag borstade o flätade Idas hår, 4 flätor skulle hon ha!) sen vart det läsning o sova för dom! Jag slog mig ner i soffan totalt slut!! En intensiv dag på jobbet så jag va lik blek när jag kom hem! :O Men nu är kl snart 23 o det är hööög tid för mig o sova!! 
I morrn är det jobb 7.30-15 igen som gäller! Barnen ska till fsk, o sen gympa efter middagen!
Nu vart detta visst inte så kort, jag kan ju inte sluta skriva! :P Haha! Men ska uppdatera er om helgen i veckan oxå! God natt!!!
Här får ni lite positiv måndags feeling (även om jag ser sååå fram emot helgerna o älskar dom!)



lördag 28 januari 2017

Kalas tider!

Vi har en väldigt intensiv period i okt o november me massor av födelsedagar. Men även i jan o feb. O där emellan är det ju dec, som ju julen är. Så ok-feb har vi en intensiv men oxå rolig period. Dock verkar många av barnens kompisar oxå fylla nu o det är sååå många kompis kalas! Inte lätt o få ihop det. Tim fyllde ju i tis, o då hade vi bara i familjen lite mys firande. I morrn har han släkt kalaset o nästa helg har han o Ida gemensamt kompis kalas på Leos o 10 dagar efter har Ida sin födelsedag som vi firara bara familjen o så nån av helgerna blir det släktkalas. Så ja, MÅNGA kalas blir det! O så bjuds dom på sina kompisars kalas oxå. Idag är Tim på kalas på Leos för hans kompis Linnéa fyller år. Ida är iväg me Isadora, mamma o pappa på Snövit musikal. Som börjar nu kl ett. O jag fick sån fruktansvärd spänningsmigrän igår em som fortfarande sitter i så Patrik fick åka me Tim på kalaset. Känns inte som om att sitta på Leos gör mitt huvud bättre precis :/ Men han skrev för ett tag sedan att han satt o pratade me några pappor så det va skönt, att det inte bara va mammor där ;) Jag hade tänkt städa, o fixa o dona här hemma inför kalaset i morrn. Men väljer o lägga mig o vila ist, när jag ändå är helt sj. Det andra finns ju kvar o lär inte gå nånstans :P

Annars då. Denna vecka. I ons va vi ju lediga. O det va välbehövligt! Barnen va trötta o jag hade jätte ont i halsen o kände mig inge bra. Försökte vila så gott jag kunde. Gick upp sent, va till sjukgymn kl 10.30, när vi kom hem ville barnen så gärna måla (jag ville lägga mig på soffan, haha) men såklart de skulle få måla....

De samlar ju på så mkt. Vi har en hel pyssel hylla o just nu även en stor kasse me kartonger mm. Som de pysslar me...


Här målade de kartongerna :)

När det va klart hade de ju färg på både händer o i ansiktet?! Så det vart in i duschen med dom. De skulle det i vilket fall men jag hade tänkt senare. Men skönt o få det gjort! Sen vart det lunch o efter det kunde jag äntligen få vila. La mig på soffan o halv slumrade i typ 1.5 timme. Sen va det dax o laga middag. Vi hade föräldramöte på mitt jobb men kände att jag inte orkade. O hade jag gått hade jag inte orkar jobba på torsdagen. O även om f-möte är viktigt kändes det ännu viktigare att jag va där på tors. Ons kvällen vart iaf lugn o mkt vila.
På tors jobbade jag dårå, kände mig ändå lite piggare vilket va skönt. Torsdagar kommer vi hem sent, är liksom den senaste dagen. Då är vi hemma runt 16.40. Så då blir det inte så avancerad matlagning. Det behövde handlas oxå o jag behövde träna. Även om orken sa nåt annat o jag ville helst lägga mig. Men vi kompromissade då jag oxå insåg att jag skulle behöva träna OCH handla. Så mannen tog handlingen. Så efter middagen gick jag ut till gymmet o tränade o Patrik klippte Tim. Det va dax för honom o då det är nåt som han inte alls gillar så drar man sig för det. Man behöver prata om det ett tag innan det är dax. O det bästa är o göra det när han sj vill. För oftast så säger han bara en dag att idag vill jag klippa mig. O denna dag gjorde han det så Patrik passade på. När jag kom hem åkte han iväg o handlade. Jag duschade o fixade barnen, läste saga o la dom....

Hann bara med 10 min på bandet i tors, kör annars 20-25 min. Men viktigast att jag hann me styrkan. 

Kände mig ändå bra på fre när jag vakande, även om jag hade träningsvärk, ganska ordentlig :P Dagen på jobbet gick oxå bra men när jag hade hämtat barnen o vi kommit hem kom huvudvärken :( Vi va hemma typ en halvtimme o sen kom min bror, Isadora o Isolde. Va ett tag sen barnen träffades så det vart fullt ös! Jätte kul men inte så kul för mitt huvud... Men efter några timmar (när Patrik kom hem från jobbet) åkte jag o Kriss o lämnade Isolde till Cassi på Gränby. Isadora skulle sova hos oss. Så snällt av Patrik att ta hand om dom då jag inte heller skulle va hemma. Men barnen hade haft så kul o när sen Ida o Tim hade lagt sig hade Patrik o Isadora kollat på Harry Potter o ätit ost o kex o haft det så kul så!! :D O sen kollat på lite gamla kort!
Jag o Kriss åkte iaf sen hem till Amanda där vi hade en jätte mysig o rolig syskon kväll <3 Amanda hörde av sig i fre morse o frågade o det va så kul att vi alla kunde me så kort varsel! :D 

Finaste syster o bror <3


Veggie sushi som va sååå god!! O så drack vi vin!


Lite mer vin vart det o massa snack i soffan! :)

Jag hade ju så sjukt ont i huvudet, försökte ignorera det då vi ju hade det så kul o mysigt! Men jag kanske inte va den roligaste... Även om jag hade kul! 
Tack så jätte mkt fina ni för denna kväll!!!
Vid kvart över elva åkte jag o Kriss hem. Det vart en dusch o borsta tänder för mig o sen direkt i säng. Glad o tacksam för att världens bästa man gick upp me barnen i morse <3 Så jag fick sova till halv tio. Gick upp o åt frukost o sen åkte jag o Tim o köpte present till Linnéa!

Hm, nu kanske detta vart ett långt o rörigt inlägg. Men me mitt huvud så blir det som det blir! Haha! NU ska jag vila då mannen o Tim kan dyka upp närsom....

fredag 27 januari 2017

Hos syster!

Är hos systerysteryster me brorsan för sushi middag o vin :)

Hungrig som en varg!!!!!

tisdag 24 januari 2017

Världens finaste son <3

Jisses, att vår fina kille redan är F E M år!! Helt insane!!! Har är ju min LILLA kille... Men börjar ju bli svårt o kalla han för det nu ju :S Haha! 
I morse ringde kl redan 6.15. Fy bubblarns!!! Jag brukar vakna typ en sek innan larmet går igång, så lätt väckt är jag. Men i morse drömde jag om ett ljud när jag hör Patrik säga: -Sanna, larmet! O jag trodde inte det va sant!!! Det va bara föööör tidigt... Snaaark!!!
Men för Tims skull så gick vi såklart upp. O jag tycker det är ur mysigt o få väcka dom på födelsedags morgonen, minns sj hur det va när man va liten <3 Ida sov för typ 4,5 natten i våran säng. Min kropp är trasig!!! Så vi smög upp. Jag satte 5 ljus i mini choklad muffinsarna o en ballong. Ida bar paketet. O så sjöng vi, han rörde inte en min, el sig sj. Fick peta lite på honom så började han titta upp. Han sa att han hört oss men inte vaknat?! Skumt! Haha! Han vart jätte glad för fotbolls setet han fick :D 
Sen va det till o klä på sig o åka till föris, o det gick så bra så! Den fröken som tog emot är så bra, barnen känner sig verkligen välkomna!
Jag åkte till jobbet. Hämtade sedan barnen strax innan halv fyra o så hem. Kokade potatis, som tog för lång tid på sig, men tillslut vart den klar så jag kunde göra potatismos. Tim hade ju önskat det som födelsedags middag, o korv. Men sen ville han inte ha korven utan bara moset?! Han är tokig ibland han! :P
Mormor hans ringde ett samtal på face time (hon är hos sin syster i Sthlm) o hon sjöng för honom o de pratade ett tag :) Det tyckte han va kul! 
Sen gick vi till gympan. Där han fick en grattis kram av Martina :D O så grattade de honom på gympan :) När vi kom hem hade Patrik dukat fram fika. Glasstårta, muffins o saft. O så fick Tim dom sista paketen. Han vart så glad sååå!!! Han fick en mysig morgonrock o en spindelmannen handduk. O det bästa, tror jag han tyckte iaf, en radiostyrd Turtles bil. Som kunde skjuta brunnslock ;) Sen ringde morfar hans o grattade honom o pratade lite. Det är så kul när dom kan prata i tele, o extra kul me en egen ;)


Dom fick leka ett tag innan de la sig vid halv åtta. Då hade Tim lite svårt o sova då han va lite uppspelt över att få leka me sina presenter i morrn!

Jag är sååååå glad att vi är lediga i morrn. Dels är Tim riktigt trött o sen fick jag sjukt ont i halsen efter lunch o känner mig nu inte alls pigg :( Kroppen värjer oxå... Jag o mannen har kollat på ett avsnitt av Arrow. Men jag orkade inte kolla mer utan går o lägger mig... Hade tänkt träna i morrn men det beror på hur jag känner mig. Ska till sjukgymn oxå... O så har vi föräldramöte på mitt jobb på kvällen. Men får som sagt se hur jag mår! 

Trots att jag inte mår bra lägger jag mig me ett leende på läpparna. Kan inget annat när ens kille fyller år! O nu har han varit född i drygt 30 min ;)

Godnatt!

måndag 23 januari 2017

Förberedelser

I morrn har vi TVÅ 5 åringar här hemma i tre veckor ;) Våran älskade kille fyller hela FEM ÅR!!!! Vart tar tiden vägen!! :O 
Jag o mannen har slagit in paket nu på kvällen. O jag har även förberett för morgonen...

Han får ett paket (detta) när han vaknar...

Eftersom dom ska va på förskolan redan kl 7 på morgonen firar vi familjen honom på kvällen. Men vad är en födelsedag utan skönsång ;) o paket på morgonen. Så har köpt choklad minimuffins som jag ska sätta ljus i, o blåst upp en ballong. Detta bärs in på en bricka me våran flagga på oxå (födelsedagsflaggan) o så sjunger vi o så får han öppna detta paket. Oj så glad han kommer att bli :D Sen är det förskolan för dom o jobb för mig. Hämtar dom 15.30 o då hem o äta födelsedags middag som Tim önskat helt sj. Korv o potatismos (hemmagjord såklart!) jag äter soppa :P O sen är det gympa mellan 17.20-18.20, o när vi kommer hem från den blir det skönsång (igen ;) ) o så ska resten av paketen öppnas o så vaknas det glasstårta (oxå på Tims önskan) :) Då vi ju är lediga på ons (som jag älskar't!!) så gör det inget om det skulle bli lite sen kväll! 
Tror han kommer bli super glad över sina presenter!! :D Sen nu på sön kommer släkten hit o firar o helgen efter det kommer han o Ida ha ett gemensamt kompiskalas på Leos :D

Jag har idag skalat potatis o förberett så att det ska gå så smidigt som möjligt i morrn när vi kommer hem. 
Har hunnit mkt idag. Jobb 7.30-15. O jisses va trötta vi va i morse!!! Ida va vaken mååång ggr i natt pga mardrömmar =jag sov kasst! O sen upp tidigt på det. Men vi kommer få rutin på det! Hämtade dom strax innan halv fyra, hem o Ida hängde en tvätt som va taimrad o klar (hon har börjat göra det, plocka i o ur diskmaskinen mm.) hon tycker det är så himla kul så man får väl passa på o njuta ;) Sen stod jag o stekte plättar i en timme. Phju! När mannen kom hem skippade jag o käka o drog till gymmet ist (jag hade ätit en morot men kan inte träna precis efter maten...) Körde ett pass på en timme...


Trött o galen!! Hahaha!

Men nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Det va dom vanliga kvälls rutinerna o vi har kikat på ett avsnitt av Arrow. Men nu blir det over And out för min del! Godnatt!!

söndag 22 januari 2017

När man inte riktigt är på topp...

Igår va jag glad, lycklig o kände mig prima! Iof fick jag ont i huvudet på em o sen kroppen på kvällen. Sov sisådär i natt. Ida väckte mig en 3-4 ggr pga mardrömmar. O det va verkligen sådär när man precis håller på o somnar om :/ Jag va inte pigg i morse. Tog mig inte upp förren halv elva. O det gillar jag inte. Vill helst komma upp runt 9-9.30 tiden på helgen. Mannen o barnen hade varit uppe sen strax innan nio, ätit frukost o så... Pappa kom förbi o pratade en stund så jag åt inte frukost förren närmare 12 tiden :P Jag har känt mig lättretad hela dagen, är nog lite leds på o va hemma. Även om jag älskar o va hemma så är det inte spec kul när man varit hemma me sjuka barn i tre dagar... Dom har varit högljudda o sura, bråkat o inte alls varit på bra humör. Inte lätt för dom heller. Eftersom veckan vart som den vart hann ju Tim bara gå en halv dag o Ida två halvdagar på förskolan. Vilket innebär att de varit hemma i nästan 5 veckor! :O De längtar nog o få leka me kompisar, va ifrån varandra lite. Trots att dom oxå gillar o va hemma så behöver de få träffa andra lite då o då oxå. Veckorna mellan jul o nyår va vi mest hemma med varandra o förra veckan va vi i Sälen o då hände det ju nåt dagligen. 
Känns bara som om jag behöver få va lite ifred, att få andas. La mig nu på sängen en stund sj o skriver här. Patrik får ta städningen av barnens rum med dom. Jag är leds på o tjata. Ska strax gå ut o sätta mig me dom i soffan o mysa innan det är dax o läsa.
Efter lunch idag kände vi att dom o vi behövde ut. Så vi gick ut, barnen lekte lite sen gick vi till Loppis poppis, mm o Willys. Behövde potatis till middagen. När vi kom hem åt vi fruktsallad till mellis som Patrik skurit iordning innan vi gick. Sen fick jag ta mig en tur upp på kvantum då vi behövde ngr saker till till kvällen. O när jag kom hem åt vi middag. Pressad potatis, lax o romsås. Mums! Har tagit mig en skön varm dusch (som varje kväll, haha) o strax ska jag som sagt va mysa me barnen. De behöver i säng i tid. I morrn ska de va på förskolan till de öppnar kl 7... Snaaark!! Men räcker att jag väcker dom vid 6.30-6.40. Ska ju bara på me kläder o ut till bilen. Jag som behöver 10 min mer bara ;)
Sen ska jag o mannen mysa me lite krutonger me röra, Lomo o vitlöksost o så. O titta på Arrow. En välbehövlig myskväll!!!



Vi är lite galna ibland! 

lördag 21 januari 2017

I väntan...

På la familia!!!

Tar mig en nutrilett bar i bilen medan jag väntar på familjen....

Jag har köpt födelsedags present till Tim. O Ida fick en till ;) Varsinna morgonrockar då deras va för små. O så en stor turtles bil till Tim :D 400kr rabatt va det på den, ibland har man tur ;)
Barnen har fått vecko peng så nu ska vi till city gross så dom får köpa lördagsgodis :P

fredag 20 januari 2017

Städa, städa, varje fredag....

Tim är faktiskt redan piggare! Han hade liiite feber i tors morse/fm. Men sen försvann den. Han åt dock nästan inget, bara en tallrik yoghurt o isglass. Ida va en stund på förskolan. Lämnade henne vid 9.15 o hämtade henne strax innan 14. Hon hade lekt me Elise o haft så kul! Jag va så grymt trött i tors morse o frågade Ida vid halv nio om hon ville till fsk el va hemma (hoppades lite på att hon skulle vilja va hemma så jag kunde sova vidare :P ) Men hon ville gå. Så masade mig upp vid halv nio ;) 
Jag o Tim mös mesta delen av dagen. Han hade inte så mkt ork o satt el låg mest i soffan. Jag gjorde mig en god omelett o sallad till lunch....

Så gott sååå!!!

Jag plockade o fixade lite här hemma.. Never ending story när man har barn liksom ;) Passade på o göra matlista för kommande veckor o en nota. När vi hämtade Ida så passade vi på o lämna kalas inbjudningar till några av deras kompisar :) Skönt när de bor nära så det bara är o åka förbi o posta sj ;)
Em rullade på o kvart över fyra somnade jag :O Men slumrade en halv timme o gick sedan upp o fixade middag. Ris o kassler i ugn. Mannen kom hem o vi åt o sen åkte han o handlade. Ida tänkte först följa me men då de höll på o göra en båt av en stor kartong så ville hon fortsätta me den ;)
På kvällen tittade jag o mannen på ngr avsnitt av Navy CIS o NCIS LA. Han la sig vid elva o jag tänkte att jag snaaart ska lägg mig. Kl hann visst bli ett innan jag kom i säng! O sen låg jag o spelade på mob till halv två :/ Sov kasst resten av natten... Inte bra o somna sådär på em :/ 

Igår morse v vi sega både jag o barnen. Drog oss till 9.20 men då bara måste vi gå upp! Skulle möta upp en vid Ica maxi i stenhagen. Så vi åt frukost o va där till kl 10.31, perfa! ;) Köpte present till Ida. Två olika petshop hus o tillbehör :) Vi åkte sedan till Patriks jobb o va där nästan 40 min. Barnen lekte o jag o mannen pratade, jag tittade på när han packade o så provade jag lite stolar!
Åkte sedan o postade den sista kalasinbjudan. Åkte hem o åt mellis (fikade pepparkakor o mjölk, barnen iaf, jag drack kaffe ;) ) Dom gick sen ut o va ute 1.5-2 tim. Jag passade på o dammsuga o gick sen ut jag me! När vi kom in åt vi lunch, jag dammade, tvättade o röjde barnens rum o dammsög det. Sen fick dom duscha o bada o jag fixade middag. Mannen skulle inte komma hem förren på natten så jag o barnen åt själva. Efter middagen rengjorde jag badrummet o tog mig sen en dusch. Mös me barnen i soffan innan det va dax o läsa. Vi läser ju en bok för barnen varje kväll. Gjort sedan de va typ 1-2 år. Men när julkalendern började vart det den ist. Sen ledighet o Sälen. Men nu har vi börjat igen. Både jag o barnen älskar det! Dom kan lyssna på när man läser hur länge som helst! Vi har gjort som så att dom får välja varannan dag sön-fre. Lördagar har dom oftast film mys ist :)
När dom lagt sig kröp jag upp i soffan, tände ljus o kollade på några avsnitt först av Teen Mom o sedan Geordie shore. Det är egentligen en helt sjuk serie men såååå jäkla rolig alltså!! Som jag skrattade igår! Haha! Dock är det skämskudde mååånga gånger, därför tittar jag helst sj på det ;)
Kom inte i säng förren halv två (igen!!) mannen kom hem vid två. 
Idag är det lugna puckar som gäller. Ska till Gränby en sväng o kolla present till Tim. Som fyller FEM år på tis!!! :O

Min mysiga kille <3

Sen hoppas jag på o ta mig ut till gymmet....
Trevlig lör på er!!!! 

onsdag 18 januari 2017

Sjuk kille <3

Igår va jag me Ida till barncentrum o träffade barnspec läkare. Vi ska fortsätta utredningen me hennes astma. Men me största sannolikhet har hon kronisk astma o inte "bara" förkylnings astma. Då hon ju får svårt me andningen även om hon inte är på väg o bli sjuk el är sjuk. Så hon ska fortsätta me medicinering varje dag. Just nu får hon luftrörsvidgande tabletter varje kväll. De innehåller inge kortison vilket jag tycker är bra. O hon har ju haft dom i 4 veckor o under 2.5-3 av dessa har hon inte haft nå problem me andningen. Så vi bestämde att hon ska få fortsätta me dom ist för pulmicort morgon o kväll (som innehåller kortison) anledningen till att jag inte vill att hon ska ha kortison är att det kan hämma växten. O jag fick väldigt många olika mediciner när jag va liten, vilket troligtvis gjort att jag blivit så kort (ihop me gener såklart). Hon följer ju kurvan väldigt bra så än så länge är det ju ingen fara, o hon skulle isf komma på regelbundna kontroller av längd. Men nu hoppas jag att denna medicinering ska fortsätta funka för henne. Hon får ju ta bricanyl (airomir tror jag den heter för barn) upp till åtta ggr per dag vid behov. O hon sa sj att hon tycker det är jobbigt o springa o så ibland för hon orkar inte riktigt o måste stanna o hosta (tecken på att luftrören drar ihop sig=astma) Det hade blivit så på gympan igår o då förklarade jag för henne att hon kunde kommit o tagit sprayen då.
Läkaren lyssnade även på hennes hjärta. O det hördes fortfarande missljud (blåsljud) från hennes ena hjärtklaff :/ Läkaren sa att det med stor sannolikhet inte va nån fara (vissa lever ju så hela livet) men hon skulle ändå skicka remiss till kardiologen för utredning där. Så det verkligen är kollat ordentligt o att man fortsätter ha koll på det. Så det känns ändå bra... O hennes farmor har ju opererat hjärtat så då va det extra bra o kolla upp! Dom va jätte bra där på barncentrum. Överlag kändes det som en lugn o trevlig vårdcentral. O extra lugnt på barnspec mottagningen. Nu är hon ju inskriven där så fortsättningsvis är det dom vi kontaktar när det gäller hennes astma o så. Känns skönt att det äntligen utreds! O även detta me hjärtat. Vi ska tillbaka dit om ett litet tag för o följa upp medicineringen, hon ska få blåsa i peffmätare, dom ska kolla så hon tar medicinen på rätt sätt o så ska de göra ett prick test-allergi test. Så det känns oxå väldigt bra! 
När vi va klara där åkte vi till min mamma o hämtade Tim. Lämnade dom på förskolan vid 11 tiden. Det kom ett gäng tjejer rusandes o kramade Ida o vart så glada när hon kom. Det värmde! <3
Det gick oxå bra o lämna Tim, även om hans bästis inte va där....
Jag åkte sedan till Gränby o åt lunch...

Surdegstoast me halloumiost. Nom nom!

Det vart så att jag åt där då jag skulle handla på kvantum åt jobbet. Så när jag hade ätit handlade jag o åkte sedan till jobbet. Kom dit vid halv ett. Hade en lugn em o så slutade jag ju kl tre. Då satt jag o Sara o pratade en timme innan p-mötet började. Sen höll det på till strax innan kl sju. Alla på jobbet åkte vidare på en sak medan jag åkte hem. Huvudet o kroppen värkte :( Kom hem till en sjuk liten kille :( Ida berättade att Tim nästan hade somnat när de skulle äta middag hos mormor o morfar, att dom hade fått matat honom. Hon sa oxå att Tim ramlat på isen på förskolan o börjat blöda näsblod :/ Patrik sa att Tim inte hade orkat va me på gympan utan stått lutad mot honom o nästan somnat. Han tänkte att han ju vaknat så tidigt (innan kl 6) så han kanske va trött. När de kom hem från gympan vid halv sju hade han inte ens velat ha kvällsmackan utan Patrik hade fått borsta hans tänder o sedan hade han gått o lagt sig o somnat. Jag tänkte ju direkt att han nog höll på o bli sjuk. El att han slagit i huvudet när han ramlat på förskolan o fått hjärnskakning :/ Gick in till honom o kände på han o han va jätte varm! Jag o mannen tittade på Arrow o vid elva tiden kom Tim upp o va ledsen o KOKHET! :O Kollade temp o han hade nästan 40 grader!! :O Trots alvedon så la sig febern bara liiiite. Han fick sova bredvid mig (o mannen i soffan :P ) Han vaknade några gånger på natten. Även Ida vaknade tre ggr. Först undrade hon vart Tim va, sen tror jag hon va lite orolig för honom... Skruttan <3 Jag va bra trött i morse! Tim sov ända till 8.40. Sen dess har han legat i soffan. Fått i sig lite juice o två isglassar. Ida pysslar lite o jag plockar o donar, o myser me Lill killen <3

Jag skulle ta en selfie, men Tim ville va me ;)


<3


Så hängig killen ser ut då :(

Vi har ju ledig dag idag i vilket fall. Men han blir hemma resten av veckan, såklart. Har han så här hög feber lär han inte va feberfri i morrn. O även om han så skulle så behövs det mer vila när man haft så hög feber. Just nu stiger den igen när alvedonen går ur kroppen :( Han ligger här bredvid mig o somnar nog snart... Jag blir hemma me honom tors o fre. En halv arbetsdag hann man me innan vabben drog igång :/
Nu vill jag bara att han ska bli frisk, för hans skull. O hoppas det inte är influensan, o att vi andra klarar oss :/

tisdag 17 januari 2017

Ännu mera nytt till barnens rum!

Gah!!! Nu måste jag hålla mig tills vi verkligen flyttat. Men kunde inte låta bli o klicka hem några saker från Jollyroom! 


Detta fina smyckesträd till Ida :)


Dessa förvaringsväskor till Tim :)


Denna hänger man på dörren. Inte bestämt vem av dom som ska få den än. Så vi får se! Kanske blir en till så de får varsina ;)

Det roliga jag skulle berätta är att vi fått våran lägenhet såld :D I tis (för en vecka sen) skrevs kontraktet! Patriks mamma hade fått fullmakt då vi ju va borta då. Hade en privat visning på måndagen. O så la dom ett bud. Det va va vi ville ha, minst. Så vi sa såklart ja! Det är fortfarande lite stiltje på visningsfronten. Inte så många som kommer på visningarna. O så är det många (igen) lägenheter till salu här i Nyby. O så mkt mer marginal hade vi inte o kunna vänta heller. Vi får ju liksom tillträde till våran 1mars. Nu kommer vi ha kvar våran till 3 april. Vilket känns skönt för då har vi en månad på oss o totalrenovera köket i nya lägenheten, o flytta. 
Det bästa v oxå att vi skulle haft visningar i sön o mån. Den på sön bekom oss inge så mkt då vi ändå inte va hemma då. Men den igår kväll kändes jätte jobbig. Att komma hem sön em o inte kunna packa upp NÅT. Inte ens under måndagen då jag o barnen va lediga. Vilket ju va tanken me att vi va hemma. Men nu slapp vi ju dom visningarna. Såååå skönt!!!
Nej hörrni. Dax o åka! Ida ska till barn centrum kl 9. Innan dess ska vi lämna Tim hos min mamma. Sen när Ida är klar åker vi o hämtar Tim o så lämnar jag dom på förskolan, runt kl 11. Jag börjar kl 12 idag. O sen hämtar mamma dom på förskolan kl 14.30 o tar hem dom, fixar middag o möter sedan upp Patrik på gympan. Som börjar idag :) 
Jag har p-möte o slutar inte förren runt 20.30.... lång dag me andra ord....

måndag 16 januari 2017

Sälen 2017

Jaha. Vart ska jag börja... vi har haft det TOPPEN verkligen!!!! :D Alla hade kunnat stanna en vecka till! Vi har åkt skidor heeeela dagarna! Från strax efter 9 till runt 17.30. Tagit lunch pauser. Många besök i våffelstugan ;) Barnen har gått på skidskola mån-fre. Vilket har gått kanon!! Efter första dagen fick Ida hoppa till en annan grupp. Där de fick åka i mkt större backar, o testa flera liftar. Det va bara Ida o en tjej till så det vart nästan privatundervisning ;) Sista dagen fick de diplom, skidkörkort o medalj :) Det stod oxå att dom rekommenderade både Ida o Tim o gå i nästa nivå på skidskolan nästa gång :D Så fort dom båda lärde sig!! Ida va det fullt ös på efter andra dagen, Tim efter tredje. Så sista dagarna åkte de både knapplift, bygellift o sittlift. Från toppen! :D Det va såååå mysigt, o såååå himla kul!! Jag o brorsan körde offpist o skogen o tillslut hakade även barnen på! Hahaha! Som vi skrattade!!! O en tur ledde genom Valle landet (snögubben) o då åkte man genom tunnlar o andra hinder. Vi tajmade o hamnade på Valle teatern där han uppträdde så barnen kunde kolla :) O de fick även åka skidor me honom :D Isadora va oxå grymt duktig!! Första gången hon åkte o hon lärde sig jätte snabbt! Hon är ändå 10 år. 
Det vart fika i toppstugan, middagar tillsammans, restaurang besök, trubadurkvällar då pappa o brorsan spelade gitarr (de hade me sig sina) o en Afterki em för mig o mamma, jisses va kul vi hade!! Hahaha!! 
Det vart väldigt tidiga kvällar då vi va såååå möra! En kväll somnade jag o Tim vid halv sju :O Haha! Vi låg o mös o busade i sängen o helt plötsligt snusade han, o då somnade jag me :P Patrik o Ida spelade Svarte Petter o hade så himla kul, som de skrattade!!!
Det snöade o blåste som sjutton vissa dagar, o några dagar va det soligt o härligt! Det kom 20 cm snö på ett par dagar. Det va verkligen massor av snö där, så underbart!!!!
Resan dit gick kanon, även resan hem! Vi käkade lunch me mamma, pappa, Kriss o Isadora båda gångerna :) 
Min kropp har, trots fruktansvärd värk, mått rätt bra. Va "bara" två revben som låst sig. O så mitt knä som strulade. Men alltså vilken underbar resa! Detta vill vi absolut göra om nästa år! Med samma människor + Cassi, isolde, Amanda o Adrian såklart! :D Hyra ett stoooort hus me bastu o öppenspis. Så mysigt!!
Barnens har oxå älskat detta! De ville såklart åka skidor idag. Jag o Patrik har pratat om att åka till kungsberget en dag me barnen, att de ska få det som en del av deras födelsedagspresent. Så så blir det nog ;) Sen ska vi åka en dag me ett par kompisar oxå ;) 
Det här är en resa, liksom Thailand, som vi för alltid kommer minnas <3
Kör en bildbomb här, har såååå mkt bilder!!!!

Mannen o jag tog ett åk första dagen (sön) när vi kom dit. En topp tur!


Reso för skidskola!


Tjoho!!


Tim åker iväg me knappliften...


Brorsan o mannen på restaurangen på toppen!


Pappa o jag!


Mys me min tös <3


Barnens våffla....


Min :P


Finaste skidkillen <3


Finaste skidtjejen <3


Barnen på restaurangen <3


Mamma o bror!


Så fina vi är ;)


En solig dag på toppen :)


Min våffla, den va yammie!


Heja på Valle!


:)


Bus med skidlärare  :)


Myskvällen me Tim :)


Ida ville diska en dag, vi tackade inte nej ;)


På väg ner från toppen....


Barnen testade kalas våffla! Haha!


Sista skridskoledaren o Valle kom på besök igen :)


Det vart dragkamp mellan skidskolebarnen o skidskolelärarna ;)


Barnen vann såklart :P


Första turen hela familjen upp till toppen i sittliften :)


Wohoooo!! Uppe!!! :D


Mys me morfar <3 Där i fönstret bakom ser man den stora Gustavsbacken. Vi bodde allra närmast backarna ;)


Goooos!!!


Puss kusin!! <3


Ida o Tim kommer i full fart!




Uppvärmning me Valle innan det va dax o åka me honom ner för backen :)


Väl nere vart det kram kalas!


:)


Varm choklad i toppstugan är ju ett måste :P


Valle teater...


Barnen i bygelliften....


Hej då Sälen för denna gång!!