onsdag 30 januari 2013

Min träning o kost!

Tim sover så ja tänkte göra ett försök me o berätta hur min träning o kost ser ut! ;) (men risken är att han vaknar när som då han sovit ett tag redan :P)

Vill först o främst tala om att jag fått detta tips av en ja känner som heter Linda. Jag är jätte glad för det. O för tipsen o hjälpen jag fått/får av henne! :)

När det gäller kosten så försöker ja äta så naturligt som möjligt. Inte så mycket färdigt, även om det blir sånt ibland med ;) Detsamma gäller yogurt mm. Naturlig o ej smaksatt yohurt. Äter mycket sallader av alla dess slag, havregrynsgröt, yoghurt me nötter mm, knäckemackor (ej mjukt bröd, o ska ja äta det blir det mörkt o feberrikt) keso, ja listan kan göras lång!
Försöker o äta mycket mindre kolhydrater oxå, äter det fortfarande men inte i samma mängd. Helst ska det vara fullkorn. Jag har personligen VÄLDIGT svårt för fullkorn, så det blir det bara ibland ;) Drycken som gäller är.... såklart VATTEN!! Oxå nåt jag beöver bli bättre på. Men det är huvud drickat. Sen blir det te o kaffe oxå, o lite cola zero på helgen ;) Som ni mmärker är jag inte super strikt. Vilket ju oxå märks på vågen... Det går saaaakta neråt (men det går ju iaf åt rätt håll!) mest märks det på måtten, runt magen framför allt! Än så länge är det 2 kg ner o ngr cm borta runt magen!
Gotti unnar jag mig oxå ibland, nån gång i veckan. Förbud funkar inte på mig, då ger jag upp.

När det kommer till träning så tränar jag ju på gymmet här hemma. 4-6 dagar/vecka. Då är det motion som gäller. 10-20 min på crosstrainern. 5-10 min på cykel. Jag försöker variera lite. När det kommer till vikter kör ja på vad jag max får när det gäller armar/skuldror/bröst, eftersom jag har problem med de ställerna får ja bara köra rehabilitering på dom. Sen kör jag situps 3*20, plankan 3*40 sek, o benlyft 3*10. Det kan även bli lite andra övningar, men det är är basen, som jag utgår från. Jag varierar även detta med promenader. Så de dagar ja inte gymmar går jag. O så har ja 1-2 vilodagar i veckan. Mycket handlar om vad jag känner att min kropp orkar från dag till dag. Men det här upplägget fungerar just nu!

Jag tror även att det tar ett tag innan det visar dom resultat jag vill ha. Jag är såååå nära på o ge upp ibalnd när jag känner att det inte händer nåt. Men jag tror att om jag bara kämpar på, o kommer över den där tröskeln, så kommer det hända grejer *hoppas* O bara att ändra kosten gör att jag mår mkt bättre. Mindre svullen mage. Måste dock oxå bli bättre på o äta frukt! Ja, som ni ser är jag oxå mänsklig ;)

Det va det de! Har säkert glömt massa! Men fråga på om Du undrar nåt! :)

2 kommentarer:

  1. Det där låtee ju hållbart! Ska ta upp detta med Emil och se om jag vända han till detta istället för LCHF. Du är såå duktig! Hejar på dig varje dag här borta och det är du som faktiskt inspirerar mig till att gymma då jag aldrig gjort det förr :) So keep up the good work! :)

    SvaraRadera
  2. Taaaack! :) tycker oxå det här är mer hållbart än lchf! Du kan fortfarande äta ägg :P
    Kul att man inspererar! Då ska ja fortsätta ;) åh, ja ääääälskar o gymma!! :D hoppas du me kommer gilla det! :)

    SvaraRadera