fredag 28 juli 2017

Vi är hemma!!

Kom faktiskt hem i ons kväll. Men det går i ett!! Igår va det tvätt hela dagen, plocka in o plocka upp saker, storhandling samtidigt som vi hade 6 kids hemma hos oss! Phju! Haha! Ida o Tim lekte me Elise o Joline. Sen kom mamma o Isadora o Isolde oxå 😅😍
Idag är jag hos mamma o pappa. Kom hit strax innan tio, jag o barnen. Jag ska passa Isadora o Isolde (som är hos mamma o pappa) medan mamma är hos optikern. Sen hem o fortsätta röja!

Mm, morgon kaffe ☕️😍

I morse sov barnen ända till 8.30, rätt komiskt för så länge har de hittills inte sovit hur sent dom än lagt sig. Så igår fick dom lägga sig redan strax efter kl åtta. O sov alltså längre 😜
Nu ska jag fortsätta njuta av mitt kaffe!!

lördag 15 juli 2017

Sådär ja!

Bilen fullpackad (inte helt faktiskt, det finns lite plats kvar i bagageluckan o vi har inte packat NÅT inuti bilen) med saaben fick vi packa fullt även inne i bilen, så det är lite skillnad om man säger så 😉 Vi började me en vääääldigt lugn fm. Jag sov till 10.30 😝 barnen o Patrik åt frukost vid 9 tiden men la sig sedan i soffan o kollade på bla "Så funkar det" på Discovery Chanel! 
Sen gick barnen ut o lekte o vi körde in bilen på gården o började packa. Åt sen lunch o så iväg o snabb tvättade (spolade) av bilen o så till Gränby. Köpte armpuffar till Ida, en varsin pysselbok o guldglitter hårspray till Tim (som han önskat sig länge) Sen in på Kvantum o handlade lite till dagens middag, färdkost till i morrn, middag till i morrn kväll o så frukost till mån morgon!
När vi kom hem åt vi. Började städa. Tim dammsög heeeela lägenheten!! Så himla duktigt!! O jag fick hålla mitt kontrollbehov i schack!! Haha! 
Barnen duschades o åkte sedan i säng tidigt, det vart ju sent igår o dom va sååå trötta!! Låg ett tag i sina sängar o läste lite böcker 😊 
Jag gjorde en pastasallad som vi ska ha till lunch i morrn. O sen rengjorde jag badrummet. Nu värker kroppen, som egentligen sa ifrån för många timmar sedan 😔 så det blir en varmdusch o sen soffläge. Har lite packning kvar, sånt där "sista minuten" som ska ner i näsecären bla. Men annars tänker inte jag göra många mer knop i kväll! Vill ju gärna ha det någorlunda fint när man kommer hem oxå, därav städningen. 

Tidigare i veckan fick jag spunk på mitt hör o köpte hårfärg. Men har inte hunnit färga. Så igår kväll kl halv elva fick jag äntligen tummen ur 😜

Ser mörkare ut än vad det är, det är mörkbrun. Men det bleks alltid lite av solen o av tvättandet så! 👌🏻

Får se hur det blir me uppdatering när vi är där borta. Vill på ett sätt bara koppla bort bloggandet helt. Samtidigt som det brukar klia i fingrarna! 
Mamma o pappa är snälla o kollar tilllägenheten o vattnar blommor! 😊
Vi höres!!
Snaaaart kommer vi till vårat sommar paradis!!!!!! 😍 Som vi alla längtar!!!!!!!

Det går verkligen snabbt!!

Att vända på dygnet är inget jag har nån problem me 😉 Jag gillar o sova till 9-9.30 ungefär. Så skulle jag alltid vilja ha det 😝 Men så lägger jag mig oxå väldigt sent. Barnen har oxå börjat vända lite på dygnet. Igår morse vaknade Tim runt 8.20 o Ida 8.40, jag vaknade 8.30, alltså FÖRE Ida! Haha! Men så lägger de sig runt 20-20.30 tiden oxå. I morse vaknade de dock lite väl tidigt igen 😜 men det va bara bra då jag skulle va hos sjukgymn kl 10.30. Nu ska jag inte dit förren typ mitten av aug 😱 må det låta gå bra!!! Hade endast en lite lättare låsning nu, vilket jag hade på känn! 
Vi va oxå till biltema o köpte en ny sovsäck till mig. O sen hem o jag tvättade flera maskiner, o så har jag packat nästan alla mina kläder o barnens kläder är oxå packade. I morrn ska allt ut i bilen!
Senare kom pappa o åt me oss. Vi grillade pepparbiff (till pappa o Patrik) o lax me teriyakisås (sååå gott!!) gjorde en sallad på tomat, gurka o fetaost, grillade majskolvar o så gjorde jag potatisslantar i ugn. Vart riktigt god middag!!!
Barnen lekte ute....

Tim spelar fotboll me morfar! 😍


Ida cyklade runt o visade att hon kunde cykla me en hand 😉😍

Dom lekte på länge! Jag tog mig ett glas vitt...

Firar in att nu även mannen har semester!!!! 😁😍

Barnen kom inte i säng förren strax efter 21. Men så brukar det bli på sommaren, o allra helst när vi är o campar. Men det gör inget när man ist kan få sova till 8.30-9 tiden ungefär! 
Men nu kastar jag in handduken för kvällen. Tand jäveln värker som f**!!!!! 
Sussa gott så hörs vi kanske i morrn, då är det mycket som ska göras!!

måndag 10 juli 2017

One day left!

Sen semester!!! 😎 Som jag längtar!!!!! Idag va barnen me mig till jobbet. Vi va ute på fm. Åt lunch o sen åkte vi me barnen till Stavby skola o badade!!

❤️


😍

Förstår ju att det är poppis o följa me mamma till jobbet 😉
Vi åkte hem vid halv tre. Åt middag, o sen åkte vi o lämnade kidsen hos deras farmor där dom ska sova. Hämtade en MASSA camping grejor vi förvarar där. O drog på oss en jävla böteslapp!!!! 😡 Tror det är min andra sen jag fick körkort. Så jävla surt!!!! Fattar inte att vi kunde glömma lägga pengar i automaten 😩 Åkte hem o har tittat lite på tv o kikat lite på sovsäckar. Jag behöver en ny så jag kan hålla värmen. O Ida behöver en ny, som är större. Hennes är barn, fattar inte hur vi tänkte då Tim har en junior! 😂 

Men nu måste jag sova!! Öppnar i morrn vilket innebär att jag ska va på jobbet kl 6.20 😴 haha! 

söndag 9 juli 2017

Awesome night!!!

Alltså det vart en såååå lyckad kväll igår!! Vi hade sedan ngr veckor tillbaka planerat in en grillkväll me Martina o Patrik o barnen. Vädret såg dock inte så lovande. Ända in i det sista såg det ut att bli regn... Men det vart det INTE!!! 😄 Dom kom strax innan kl fyra. Vi hade förberett köttet, tvättat potatis, fixat sallad o sås. Dukat o gjort fint....

Ida gjorde detta arrangemang mitt på bordet 😉 


Ett glas rosé i väntan på gästerna.. 

O vilken kväll vi hade!! Sååå kul!!!!

Tjejerna showade!! 😍


Tim chillade!! 😍

Vi åt gott...




Vart glass o jordgubbar till efterrätt 😋 Barnen lekte på för fullt o helt plötsligt va kl över nio! Bonnie o Joline hade fått gå till deras mormor (som bor mittemot oss) för o sova. Ida o Elise ville att Elise skulle sova över o vi sa att somnar dom så gör dom o då får Elise sova kvar. Tjejerna gick snabbt o la sig o till vår förvåning somnade dom snabbt! Tim gick oxå o la sig o så satt vi vuxna uppe några timmar till o tjattrade!! Hade sjukt kul!!! 
Helt plötsligt va kl typ halv ett. Martina o patrik gick hem själva ☺️ o vi röjde upp här hemma, jag tog mig en dusch o så la vi oss. Kl halv åtta vaknade vi, strax därefter vaknade kidsen! Överlyckliga att Elise fått sova kvar!! 😄 Första kompis övernattningen!! Vi åt alla frukost tillsammans. Barnen lekte o strax innan elva kom Martina o hämtade Elise. Så himla kul att kvällen vart så lyckad! Iof trodde jag inget annat heller me dessa goa människor!! 😍 Detta ska vi göra om!!

onsdag 5 juli 2017

Sommarlov!!!

Alltså det blir verkligen ingen ordning på mina inlägg här på bloggen. Har så himla mkt o skriva om så det blir tillslut så att jag inte skrivet nåt! O när jag väl tar tag i o skriva så blir inläggen i oordning o jag vet inte vad jag har skrivit så det blir säkert en hel del upprepning 🙈 Så förstår ni varför om ni för en dejavu 😉

I fre gick barnen sin sista dag på förskolan innan sommarlovet. Ida sin ALLRA SISTA 😱 

Hej då förskolan!!!!!

Jag kan inte påstå att JAG kommer sakna den. Nu går ju Tim ett år till, men kommer ju gå på bussen (tack o lova!) Vill inte gå in på så mkt detaljer, blir så långt då. Men jag känner sån otrolig lättnad över att slippa förskolan. Jag märkte direkt i fre hur en sten löft från mitt bröst, hur mkt gladare jag kände mig! Beror ju säkerligen på att barnen oxå äntligen får sitt lååånga härliga sommarlov, men till stor del att de slutar på förskolan. Barnen har trivts. Spec med vissa fröknar, o kompisarna såklart. Men verksamheten funkar inte alls där, det är inte rättvist mot barnen. O tro mig, jag har haft mina diskussioner me både personal o chefen på förskolan. Det har gått bra o jag har blivit lyssnad på. Även om jag tycker det är skit jobbigt så har jag gjort det, för mina barns skull, men även för dom andra där faktiskt.
Jag har slagit knut på mig sj för o ha dom så få timmar där som möjligt, för att de ska få lediga dagar mm. JAG har inte alls mått nå bra. Tack o lov att barnen ändå har trivts där, även om de såklart skulle välja o va hemma alla gånger. Men det är bara positivt o friskt. Barnen ska vilja va hemma framför o va på förskolan tycker jag. Hemma är nr 1!! Jag inser ju mer jag tänker på det hur mkt av mitt mående har berott på att lämna barnen på förskolan. O det hade inte spelat någon roll till vilken förskola, om den så va "topp rankad" så hade jag mått dåligt. Jag VILL vara med mina barn!!! Jag VILL ha dom hemma, o jag vara hemma med dom. Men så ser inte samhället ut. Jag har gäääärna bara haft dom 3 dagar i veckan 9-14. OM jag haft möjligheten. Tror det är därför jag blir så arg på dom som sätter sina barn på förskolan heeeela dagarna, varje dag, fast dom inte behöver det!!! Dom som går hemma men har sina barn 25-40 timmar i veckan (beroende på kommun). Jag skulle GÄRNA ta dom där timmarna sj. O få va hemma me de finaste som finns!! O sååå många säger att det är så bra för barnen o få träffa andra barn. Men hallå?! För det första behövs det inte VARJE dag, o för det andra, GÖR nåt sj me dina/ditt barn!!! Finns massor man kan göra!! "Bara" gå ut i naturen om det är så. Det räcker!!! Gah!!! Sen finns det alltid undantag såklart, speciella situationer som kräver speciella "åtgärder". Det säger jag ingenting om. Men sluta tro att du inte kan ta hand om ditt barn!!! El som vissa som helt enkelt är för lata för o ta hand om sina barn (tro mig, dom finns!!) tänker jag inte ens skriva vad jag tycker om....
Skulle kunna skriva hit långt som helst om detta, men det ska jag inte nu!! Fortsättning på det jag skulle skriva om: Jag hämtade dom redan strax innan kl halv två i fre då jag slutade kl ett. Barnen kramade ngr av dom fröknar som fortfarande va där o vi plockade ihop ALLA barnens saker, det vart en hel del!! 😝 o sen åkte vi till Gränby o firade in sommarlovet me glass!!!!

❤️


❤️

Köpte oxå me oss ett fotbolls/bandy mål o en bandyklubba hem...

😄

Jag hade börjat kl 6.15 så gissa om jag va trött sen på kvällen....
Jag har nu 4 arbetsdagar kvar innan sem. I morrn jobbar jag 9-14.45 (hade 1.5 timme i komp o ta ut så gör det på morgonen så behöver jag inte börja 7.30 😉 ) På fre öppnar jag igen o börjar då 6.30 o slutar 13...
Sen jobbar jag mån o tis nästa vecks o sen SEMESTER!!!!! 😍😍🍹

Som jag längtar!!!!

El ja, hela familjen längtar!!!! Om lite mindre än två veckor är vi på väg, till vårt favvo ställe!! 😍 Öland! Tänk att vi hittade en sån pärla där redan första gången vi va där! Vi tog bara ett ställe o där är vi kvar! Det är lite mindre, inte ett jippo ställe, vilket vi inte vill ha! Men det kanske kommer en tid, när barnen blir ännu större, då de vill ha lite "mer". Men tills dess njuter vi!!! 
Det finns två lekplatser där, varav en ny jätte stor båt typ!! O en lite mindre me rutschkana, gungor, gungbräda, sandlåda mm.... O så har dom en minigolf bana, fotbollsplan o beachvolleyboll plan. Sen kan det komma lite saker dit nån dag här o nån dag där såsom hoppborg mm. 
Vi bor alltid utan el, det ni!! I nästan TVÅ veckor!! Det är uuuunderbart!!!!! Det enda stället jag verkligen kan koppla av till max, det är här!! Det är ca 10-15 meter till en underbar o fin strand 😍 O lite längre bort, men absolut inte långt, tar kanske 5-7 min o gå me barnen, ligger den super mysiga hamnen. Med två hamnrestauranger, kiosk/snabbmat o ett rökeri 😍 en liten pir man kan knata ut på, o titta på båtar el fiska. 
Jag talade om för barnen igår att det nu va två veckor kvar tills vi skulle åka dit igen (blir tredje året nu) o dom jublade!!!!! O började prata om hur mkt kläder dom skulle ta me sig mm mm. Så underbart att dom gillar't lika mkt som vi!! 
Dom är ju helt otroliga på o roa sig ute sådär. O sen att dom har varandra, ALLTID en kompis. O dom leker hur bra som helst när vi är iväg sådär! ❤️

Första året tältade vi 10 dagar med Stefan, Towe o Ella. Förra året kom dom ner när vi hade varit där drygt en vecka, så vi fick typ 2.5 dag tillsammans innan vi skulle hem. Både dom o vi kunde konstatera att det va skönt o va själva ett tag men oxå va tillsammans ett tag. Förra året vart det dock lite för få dagar. Men i år kommer dom åka ner en vecka tidigare än oss (alltså nästa vecka) o sen kommer vi en vecka efter (v29) o så campar vi ihop i en vecka, sen åker dom hem o då är vi själva en vecka. 
Tror det kommer bli kanon!! 😄

Våran pärla!!!!


tisdag 4 juli 2017

I'm a cool rider!!

Haha! Den satt jag o sjöng på väg hem från stan kl haöv tolv igår kväll 😜
Jag o mannen hade en date night! Med början nere på stationen för middag på Dröner & co. Jätte god mat!! Ett par cider o öl 😉 Sen en liten promenad i regnet (tur jag hade paraply) o sen bio kl halv nio Transformers! Det va vi o typ 10 till i salongen på spegeln! 😂 Dom hade missat en brand kontroll o fler fick inte vistas där! Men det va såååå skönt! Vi satte oss mitt i salongen (jag vill annars alltid sitta längst ut då jag 9/10 ggr behöver gå på toa mitt i! 😝 
När den va slut hade jag missat min buss precis. Så ist för o stå o frysa i regnet skjutsade mannen hem mig på hans cykel 😉 Det va då jag sjöng låten! Haha! (Från Grease 2) Fock låna hans regnjacka (en riktig gentleman!) o så va vi hemma tio min innan min buss skulle gå från stationen. Skönt!! En dusch o sen i säng... Somnade nästan närmare kl ett... Behöver jag säga att jag är trött idag?? Ha en bra dag peops!!
Haha, glömde ju fotona, men här kommer några, inte så roliga kanske 😜

Så här glad ser man ut när man ska på dejt me mannen i sitt liv 😍


Fisk i panna, såååå god!!! 😋


Riktigt bra film! Helt klart över förväntan!!

söndag 2 juli 2017

Röj o städ!!

Idag har vi röjt upp riktigt ordentligt här hemma! Mannen har gått igenom flera byrålådor me blandat i. O lite fler lådor i städskåpet. Plus flera kassar me grejor som låg i saaben. Jag hjälpte barnen o röja upp på deras rum, som såg ut som en tornado dragit runt i. O städat lilla badrummet o röjt resten av lägenheten. O tvättat. Jag låg en stund på fm då kroppen värkte. Men sen kändes det lite bättre så det va "bara" till o kämpa på!!  På em åkte vi tillsammans till kvantum o handlade lite. O efter middagen vart det tvagning (duschning) av hela familjen!! 😉 Jag o mannen duschar ju minst varje dag. Barnen blir typ varannan, ibland varje beroende på vad dom lekt! Haha!
Jag har packat ihop barnens ryggsäckar o en kasse me stövlar o regnkläder. I morrn ska dom följa me mig till jobbet. Sen blir det ögon läkaren me Tim o efter det ska jag lämna dom hos farmor deras där dom ska sova o sen va på tis medan jag jobbar...
Jag o mannen ska göra nå i morrn kväll tänkte vi! Vad får ni reda på i morrn 😜 Nu ska jag sova, jobb 7.30-13.30 i morrn. Slutspurten nu!! Jobbar mån, tis, tors o fre denna vecka! Jobbade ju 5 dagar förra veckan o det blev alldeles för mkt för min stackars kropp... Sen jobbar jag mån i tis v 28, sen sem i nästan 5 veckor!! Yey!!!!! 🎉🍾

Nu ska jag sova, men måste först bjuda på en härlig bild på min prins!!!

Nu är det jul igen....🎼🎅🏻Haha!! Sötisen!!!! 😍

lördag 1 juli 2017

Snabba barn o ensam mamma...

I morse fick jag ställa larm. För att inte sova längre än till 9.30 🙈 Saken är den att jag fått en ny medicin, som ska hjälpa mig mot fibron (fibromyalgi) men jag blir så sjukligt trött av den... Så jag tänker inte ta den nå mer... Inte värt o inte ens orka me dagarna..
Men iaf. När jag vaknade vid nio snåret kände jag mig inte alls pigg. Men det va "bara" till o ignorera det. Käka frulle o sen ge oss iväg till Gränby till kl 11. Barnen skulle springa Gränby loppet....

Redo!! 


Ida fick ett ❤️ målat på kinden!


Klara, färdiga, gååååå!!!!!!

Det fanns tre lopp. 100 meter, 500 meter o 1000 meter. Ida, Tim o Isolde va me i 500 meters loppet! Isadora sprang 1000 meter! O som dom sprang sen!!! Jisses!!! Heeela vägen ända in i mål!! Så sjukt duktiga!!! När dom kom i mål fick dom en påse me lite blandat godis o dricka. O ett diplom 😊

Sötnötarna!!! 😍

Sen gick vi o satte oss o hejade på Isadora! Ida o Tim åt korv me bröd medan. När allt va klart o jag slappnade av fick jag så huvudvärk. Vi gick till bilen. Patrik o pappa skulle åka Eckerölinjen så jag o barnen åkte hem. Jag kände mig verkligen inte alls nå bra. Fibron är inte snäll mot kroppen alltså! Barnen ville se en film så jag la mig me glädje i soffan medan dom tittade. Frös så jag tog på mig mjukisbyxor o en tjocktröja, o två par filtar... Kändes som om jag hade feber oxå... Mamma tog me sig Isadora o Isolde hem då dom skulle sova där. O mamma ringde o frågade om vi ville komma. Men jag orkade inte ens upp ur soffan.. Så dom kom o hämtade Ida o Tim. Dom fick middag där o sen lite glass o film mys...



Så söta ❤️❤️❤️❤️

Dom kom inte hem förren typ 19.20. Så himla tacksam att dom fick bara där! Jag vet inte hur jag hade orkat annars. Visst så gör man ju det, gör ju det var o varannan vecka då fibron o reumatismen spökar. Men ändå... Nu kunde jag ligga o vila i soffan i lugn o ro... När dom kom hem va det bara till o borsta tänderna o lägga dom... Nu ligger jag åter i soffan... Så trist, har knappt träffat mannen på fyra dagar 😢 I ons så städade han Saaben o sen träffade han Viktor. I tors åkte han o Tim o tvättade bilen efter middagen o sen kom han hem o lämnade Tim o åkte sen o handlade. Igår åkte han iväg me jobbet till Stockholms skärgård mitt på dagen o kom hem sent när jag sov. Jag hade öppningen på jobbet o va där kl 6.15, så jag va sjukt trött igår kväll... O idag är han iväg me pappa... Han är väl hemma om nån timme... Får se om jag är vaken då... I morrn blir det till o vila upp mig om denna värk sitter kvar... 
Solen skiner o alla har njutit av värmen... Sj har jag legat me neddragna persienner o inte alls velat va ute...
Hatar dessa sjukdomar!!!!!!